Veitset Esiin – Elokuva-arvostelu *Sisältää juonipaljastuksia*

Knives Out (Veitset Esiin) ilmestyi teattereihin vajaa kuukausi sitten ja kieltämättä juonikäänteitä mahtui elokuvaan hyvinkin paljon. Elokuvan keulana toimii viimeisimmistä bond-elokuvista tuttu Daniel Craig joka omaa tässä elokuvassa hieman erilaisen luonteen.

Daniel näyttelee kokenutta yksityisetsivää nimeltä Benoit Blanc joka tutkii Harlan Thombreyn salaperäistä kuolemaa, elokuvan juonen aikana jokaisesta vainajan läheisestä paljastuu kaikenlaisia salaisuuksia joista jokainen antaa omanlaisen motiivin murhalle mutta jostain syystä kaikille tuntuu olevan alibi, vai onko sittenkään?

Elokuvan juonen ja näyttelijöiden arviointi

Kokoonpanosta löytyy muitakin tunnettuja nimiä Daniel Craigin ohella, kuten Chris Evans joka teki itselleen nimeä Kapteeni Amerikkana omissa MCU:n standalone elokuvissa sekä Avengers elokuvissa. Craigin ja Evansin lisäksi myös Toni Collette (Hereditary, Kuudes Aisti) sekä Don Johnson (Miami Vice, Django).

Elokuvan juoni oli hyvin mukaansa tempaava, alussa tätä murhaa pidettiin itsemurhana mutta Blanc ei yhtynyt tähän mielipiteeseen. Syynä osittain se ettei itsemurhalle ollut mitään syytä vaikka vanhan kirjoittajan perhe saattoikin olla hieman hermoja raastava. Toisena syynä oli nimetön vihje joka oli lähetetty Blancille, rahanipun kera.

Tässä vaiheessa elokuva alkaakin käydä suorastaan trillerimäiseksi, juonikäänteitä sekä yllättäviä paljastuksia mahtuu lähes joka otokseen.

Elokuvan päätös oli ehkä hieman outo jonka katsojat todennäköisesti arvasi ensimmäisellä kolmanneksella mutta jokaisen katsojan arvaus todennäköisesti muuttui useampaan otteeseen joka tekikin tästä elokuvasta varsin ovelan, jonka lopetus tietyllä tavalla jäi hämmästyttämään joksikin aikaa mutta omalla tavallaan se oli enemmän kuin tyydyttävä.

Näyttelemisen osalta jokainen oli uppoutunut täysillä hahmoonsa, yksi näyttelijöistä ehkä jopa hieman liikaa. Daniel Craig ei ihan suorittanut nappiin, mutta se ei johdu hänestä vaan enemmänkin hänen aikaisemmista rooleista ja Danielin pakotettu aksentti tuli hyvin vahvasti näkyviin ja tämä oli hyvin, hyvin häiritsevää.

Parhaimman suorituksen hoiti elokuvassa Ana de Armas, jonka rooli oli Herra Thombreyn kotihoitaja, hänen persoonansa sopi hahmon tilanteeseen elokuvan jokaisessa vaiheessa.

Elokuvan juoni – 8/10

Näyttelijöiden suoritus 8/10

Lisää elokuva-arvosteluja löydät meiltä lisää jatkossakin, jos jännitystä kaipaat peleistäsikin niin kannattaa kurkata tulevat pelit osoitteesta http://eepelit.fi