Erilainen arvostelu: Singletown Suomi

Yleensä sivustollamme on arvostelun kohteina elokuvia tai tv-sarjoja, suoratoiston tuotantoja, mutta nyt otimme käsittelyyn uuden suomalaisen realitysarjan: Singletown Suomi. Singletown Suomi on reality, missä viisi suomalaista pariskuntaa jaetaan kahtaan asuntoon Helsingissä, ja tarkoituksena on testata, onko pareista sinkuiksi, vai jatkavatko he edelleen omaa parisuhdettaa. Tuttu tarina, tuttu kaava, joten mitä uutta tämä sarja tuo katsojille?

Sarjaan lähti alussa siis viisi paria, joista neljä perinteisiä pareja ja yksi naispari – mukana myös tuttu pari toisesta ohjelmasta eli Temptation Islandista.

Sarjan kulku on muutenkin pitkälti samanlainen kuin T.I.S. mutta kaikki tapahtuu Helsingissä, eikä ”sinkkujen” asunnot ole niin hulppeat kuin toisessa tuotannossa. Eroavaisuus on myös siinä, että nämä uudet ”sinkut” asuvat yhdessä ja vain tapailevat sinkkuja, jotka joko tulevat heidän asunnolleen tai ”sinku” lähtevät tapaamaan uusia ihmisiä eri puolille Helsinkiä.

Singletown Suomen ensimmäinen kausi koostuu 16 jaksosta ja näin T.I.S. seuraajalle sarja ei tunnu antavan oikeastaan mitään uutta ja muutenkin sarjan etenemistahti tuntuu hitaalta – mutta jokin tällaisessa formaatissa kiinnostaa, ja niin näitä jaksoja on tullut katseltua välillä useampi putkeen.

Singletown Suomi tuo esille pariskuntien omia ajatuksia omasta itsestään sekä puolisostaan, sekä ajatuksia omasta parisuhteessa. Sarja näyttää mukana olijoille tasaisesti pätkiä toisesta asunnosta ja muutaman päivän välein pidetään sydänseremonioita, joissa pariskunta voi päättää jatkaako Singetownissa, vai palaako pariskunta takaisin kotiin – ja palaavatko he yhdessä, vai muuttavatko erilleen.

Vaikka sarjan tyyli on paljon T.I.S. tyylinen niin vähemmän alkoholia, ei jatkuvia oleskeluja oikeasti sinkkujen kanssa tekee tästä sarjasta luonteeltaan erilaisen. Siinä missä T.I.S. sisältää aina jonkinlaisen tragedian ja pariskunnan eron, tämä Singletown on rauhallisuudessaan erilainen ihmiskoe. Kyllä tässäkin sarjassa on niitä bileitä ja juhlia, mutta kun käytössä on vain yksi huone ja pari tuntia per juhlat, niin meno on monestakin syystä aivan erilaista kuin tuossa verrokkisarjassa.

Kannattaako sarjaa sitten katsoa? Jos tykkää seurata ihmisten tekemisiä ja kanssakäymisiä tuntemattomien kanssa, ja kuunnella kun nämä avautuvat katselijoille, niin miksi ei – mutta jos odotat isoja ja näyttäviä juhlia – niitä ei sarja tarjoa.

Me katsomme koko sarjan jo vain siksi, että näemme, jatkavatko kaikki parit omassa parisuhteessaan, vai tuleeko jollekin uusia havaintoja omasta itsestään tai paristaan, joka johtaa jopa eroon.

Discovery +

Miltä tuntuu treffailla muita kuin omaa rakasta? Entä miltä tuntuu ajatus siitä, että oma kulta tekee saman muiden kanssa? Kuinka paljon vihreämpää ruoho aidan toisella puolen todellisuudessa on?

Singletown Suomi on uutuusreality, jossa viisi suhteensa tienhaaraan ajautunutta paria laittaa parisuhteen tauolle yhteisestä sopimuksesta joko parantaakseen sitä tai lähteäkseen lopullisesti eri teille. Sarja on ollut iso hitti muun muassa Tanskassa ja Isossa-Britanniassa, ja nyt siitä nähdään kotimainen versio discovery+-palvelussa.

Aluksi parit hyvästelevät toisensa, minkä jälkeen heidät jaetaan kahteen eri sviittiin kesäisen Helsingin parhaille pelipaikoille. Luvassa on unohtumattomia treffejä, uusia tuttavuuksia sekä juhlia kattojen yllä, kun kukin heittäytyy sinkkuelämän vietäväksi.

Singletown ei kuitenkaan ole pelkkää kiiltokuvaa, vaan parisuhdetta pohditaan raikkaan avoimesti: Onko kadonnut kipinä mahdollista saada takaisin, ja onko rakkaus taistelemisen arvoinen? Miltä oma vapaus tuntuu? Kuinka hyvin tunnet puolisosi ja samoin itsesi? Kesä erossa antaa pareille aikaa miettiä isoa kysymystä, ja lopulta sydänseremoniassa on tehtävä päätös: jatkaako yhdessä entistä vahvempana, vai onko edessä uusi alku yksin.

Sarjan Discoverylle tuottaa Banijay Finland.

Pariskunnat

Amalia, 21 ja Aarne, 21

Temptation Island -sarjasta tutun parin kaksi vuotta kukoistanut avoliitto on suistunut tilanteeseen, jossa ero tuntuu todennäköiseltä. Amalia kokee turvattomuutta rutiinittomassa arjessa, ja deittailussa kokematon Aarne haluaa katsastaa myös sinkkumarkkinoiden tarjonnan. Onko tasapainoton suhde repeytynyt lopullisesti rikki, vai löytyykö Singletownista viimeinen oljenkorsi? 

Laura, 25, ja Lotta, 33

Punavuorelaisen yrittäjäpariskunnan polut kohtasivat vuosi sitten, kun Lotta etsi tapahtumaansa joogaopettajaa ja paikalle ilmestyi nuori kaunotar Laura. Huumaavat soidinmenot johtivat alkukesän kihlaukseen, mutta suhdetta sävyttää myös molemminpuoliset epävarmuudet. Molemmat toivovat, etteivät he Singletownin suoman tauon jälkeen pitäisi toisiaan enää itsestäänselvyytenä.

Jonna, 26, ja Joni, 28

Kolme vuotta seurustelleet Joni ja Jonna eivät ole olleet kahta päivää pidempään erossa toisistaan. Muusikkopariskunta haluaa suhteensa tauolle vähentääkseen Jonnan läheisriippuvuutta sekä haastaakseen sosiaalisesti introverttia Jonia. Ajaako pidempi ero ja muiden sinkkujen deittailu nämä romantiikan janoiset kyyhkyläiset juomaan muista lähteistä, vai kasvaako ikävä toiseen liian suureksi?

Kerttu, 20, ja Nino, 23

Yhteisten teatteriopintojen parissa toisensa löytäneet Nino ja Kerttu olivat alkuun opiskelukavereita. Puoli vuotta sitten kaverilliset ajatukset väistyivät romanttisten tunteiden tieltä ja pari alkoi seurustella. Siitä lähtien itsenäiselle aikuistumiselle on ollut vain vähän tilaa, sillä nuoripari on toisiinsa liimaantuneita 24/7. Kerttu toivoo hetkellisen eron kasvattavan itseluottamustaan, joka on joutunut koetukselle sosiaalisesti aktiivisen Ninon kyydissä. 

Vilma, 22 ja Karim, 26

Tinderistä puoli vuotta sitten toisensa löytänyt kaksikko hyppäsi nopeasti suhteen syvään päätyyn ja muutti yhteen. Alkuhuumasta havahduttuaan parille on kuitenkin herännyt epäilys, ovatko he sittenkin kompastuneet avoliittoon liian kevein perustein, vai voivatko tunteet vielä syventyä. Karim ja Vilma eivät ole paperilla toistensa perinteistä kumppanityyppiä, ja he toivovatkin, että tauko suhteesta ja viimeinen katsaus sinkkumarkkinoille toisi varmuuden tulevaisuudesta. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.