La Unidad – tarina espanjalaisesta antiterrorismin yksiköstä

Viaplayllä on katseltavissa espanjalaista laatu tv-viihdettä La Unidad sarjan yhden kauden merkeissä. La Unidad on Espanjan poliisin erikoisyksikkö, jonka tehtävänä on turvata Espanja terroristeja vastaan. Espanjallahan on pitkä tausta maana, jolla on ollut sisäisiä ristoriitoja vähän samalla tavalla kuin Englannilla Irlannin kanssa. Mutta La Unidad kertoo nykypäivästä.

Espanja, Ranska, Italia ja Kreikka ovat kaikki maita, jotka ovat lähellä Afrikasta tuleville laittomille siirtolaisille sekä Eurooppaan tuleville huumeille, sekä myös terroristeille. Varsinkin Espanjasta ja Ranskasta ja näiden maiden satamista on tullut tärkeitä tuontiportteja Eurooppaan. Tähän kaikkeen liittyy myös sarja La Unidad.

Kun poliisioperaatio päättyy etsityimmän jihadistijohtaja Al Salah Garheebin pidätykseen, Espanja joutuu Al Salahin seuraajien uhkauksien kohteeksi.

La Unidad piirtää meille käynnissä olevan terroristijahdin, johon se sotkee mukaan Espanjan, Ranskan ja Algerian sekä Syyrian soda ja lopulta päädytään varsin järeisiin toimenpiteisiin ja korkeaan uhkaan. Matkan varrella tutustutaan yksikön jäseniin ja näiden henkilökohtaisen elämän tilanteisiin varsinkin yksikön johtajan Carlan ja tämän miehen, argentiinalaisen Marcosin välillä.

Sarja on kohtuullisen tiivistunnelmainen ja tapahtumat vaihtavat paikkaa eri Espanjan osiin pääkaupunki Madridista satamiin ja muihin kaupunkeihin ja Ranskaan, sekä Afrikkaan. Mukana ovat myös Espanjan omat muut poliisiyksiköt ja ”kauppaa” tehdään myös CIA:n kanssa.

Koska kyseessä on espanjalainen sarja, ei sarja täysin unohda sisäpolitiikkaa eikä eurooppalaispolitiikkaa – ja vaikka sarjassa kyllä ammutaan ja räjähteitä on mukana kuvioissa, on sarja selvästi eurooppalainen poliisisarja kuin amerikkalainen.

Katsomisen arvoinen ennen kaikkea.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.