Yli 80-vuotias pääosan esittäjä elokuvassa

Miten yli 80-vuotias näyttelijä voi onnistua elokuvassa pääosassa? Tätä voi ihmetellä ja samalla katsoa varsinaisen legendan eli kymmeniä vuosia elokuvissa näytelleen Clint Eastwoodin elokuvaa. Clint Easwood syntyi vuonna 1930, eli hän oli 88 vuotias kun vuonna 2018 elokuva The Mule julkaistiin. Elokuva sai inspiraation New York Magazinen artikkelista yli 90-vuotiaasta huumeiden salakuljettajasta. Client Eastwood näyttelee The Mule elokuvassa autoilusta pitävää kukkien kasvattajaa, joka haluaa ansaita rahaa auttaakseen lastenlastaan, ja hänelle tarjotaan mahdollista kuljettaa tavaraa paikasta A paikkaan B.

Elokuvassa nähdään muitakin tuttuja näyttelijöitä, kuten etsivä Colin Batesinä Bradley Cooper, joka esittää DEA:n etsivää, jonka tehtävänä on saada kunnon pidätyksiä aikaiseksi. Myös huumepomo Laton eli Andy Garcia on tuttu monesta muustakin elokuvasta, aivan kuten Earl Stonen (Client Eastwood) vaimo Mary, jota näyttelee Dianne West.

Huumekartelli näkee nopeasti, että Earl on kuski, jolla ei ole koko elämänsä ajalta yhtään sakkoa, vaikka hän on ajanut autolla yli 30 osavaltiossa ja viihtyy tien päällä. Nyt kun hän vielä huomaa ansaitsevansa hyvin rahaa muulina, hän myös sijoittaa rahaa sekä lapsenlapseen, taloonsa että veteraaneihin.

Elokuva kertoo siis tarinan vanhuksesta, joka on aikoinaan tehnyt töitä ja tavallaan unohtanut perheensä huomioimisen, joka on vienyt hänet tilanteeseen, missä oma tytär ei ole puhunut 12,5 vuoteen lainkaan hänen kanssaan, mutta tyttären tyttären kanssa on jonkinlainen yhteys.

Elokuvan sekä ohjasi että tuotti Eastwood itse ja vaikka elokuvan perusajatus on yksinkertainen, on elokuva täysin katsottavissa, mutta lopulta kuitenkin jää muutamia kysymyksiä mieleen. Vaikka loppu on tavallaan itsestään selvä ja matkan varrella on trageriaa ja perustavan laatuista huumekartellien väkivaltaa, iso kysymys jää elokuvan koko käsikirjoituksesta ohi – miksi tehdä tällainen elokuva, missä vanhus kuljettaa satoja kiloja huumeita Meksikosta USA:n hotelleihin… varsinkin kun kaikki alkaa ajatuksesta, että vanhus vain kuljettaa tavaroita paikasta A paikkaan B tietämättä, että hänen matkassaan on nimenomaan huumeita.

Elokuva perustu siis todella tapahtuneeseen, missä DEA:n agentti Jeff Moore pidätti 87-vuotiaan Leo Sharpin vuonna 2011 – kolme vuotta myöhemmin elokuvalle ostettiin oikeudet ja 2018 Clint Eastwoodin elokuva julkaistiin.

Elokuva sinällään ei tarjota mitään uutta ja paljon tapahtumista on ennalta arvattavissa. Elokuva ei myöskään ota kantaa, eikä sisällä varsinaisesti romantiikkaa, mutta näyttää esimerkin, että läes 90-vuotiaanakin voi näyttelijä vielä jaksaa vetää elokuvan pääsosan.

The Mule on ihan katsottava elokuva, vaikkei se tarjoakaan mitään sen suurempia tunteita, tai jännitystä. Elokuvan jälkeen voi hakea jännitystä vaikka valitsemalla pelattavaa suomi kasinoiden valikoimasta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.