Tunteet leiskuvat pelastusasemalla – C Moren draamauutuus Kotka 10 seuraa pelastajien elämää

Kotkan pelastusaseman pelastajien elämästä ja hengenvaarallisista työtehtävistä kertova C More -alkuperäissarja Kotka 10 alkaa C More -suoratoistopalvelussa torstaina 15. kesäkuuta. Kahdeksanosaisen draamauutuuden pelastustehtävät perustuvat tositapahtumiin.

Uusi C More -alkuperäissarja Kotka 10 kertoo Kotkan keskuspaloaseman pelastajista, heidän jännittävistä ja välillä vaarallisistakin työtehtävistään ja keskinäisistä suhteistaan. Pelastusasema on tiivis yhteisö, pitkälti miesten maailma, jossa ronski ja musta huumori kukoistaa. Pelastusasemalla töitä pusketaan 24 tunnin vuoroissa, joten on selvää, että miehistö tuntee toisensa hyvin. Heidän välilleen syntyy ystävyys- ja rakkaussuhteita, ja myös kotiongelmat näkyvät käytöksessä. 

Sarjan keskiössä on neljä pelastajaa, joiden elämää seurataan myös aseman ulkopuolella. Palomies Roope Kunnari (Kai Vaine) joutuu elämänsä isoimpaan kriisiin vaimon jättäessä hänet toisen miehen takia. Pelastaja Nella Lehtopuron (Sara-Maria Heinonen) entinen elämä saapuu huumekoukussa olevan exän muodossa piinaamaan juuri, kun Nella luuli saaneensa elämänsä järjestykseen. Seuraamme myös ikäkriisin aiheuttamaa alemmuuskompleksia potevan paloesimies Mikael Jääskeläisen (Juha Kukkonen) kipuilua kovakuntoisempien palomiesten ja nuoremman vaimonsa Anskun (Matleena Kuusniemi) ristipaineessa sekä sitä, miten huithapelina ja kaikkien kaverina tunnettu pelastaja Jasper Jääskeläinen (Jasir Osman) joutuu karvaalla tavalla tajuamaan oman vastuuttomuutensa seuraukset. Yksi asemaa puhuttava asia on pelastuskomentajan edistämä tasa-arvon eetos, jota pelastuskomentaja yrittää tuoda aseman arkeen pestaamalla palomestarin tehtävään nuorehkon naisen, Krista Nylundin (Sara Paasikoski), jolla ei ole aiempaa kokemusta pelastajan ammatista. Se ei miellytä kaikkia.

Kotka 10 -sarjassa näyttelevät edellä mainittujen lisäksi myös Jaakko Ohtonen, Heikki Ranta, Inka Kallén, Antti Tuomas Heikkinen, Jarkko Niemi, Maaria Nuoranne, Helmi-Leena Nummela ja Iida Kuningas. Ohjauksesta vastaa Jyri Kähönen (Trackers, Sorjonen). Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Hanna Leivonniemi (Syke, Salatut elämät) sekä käsikirjoittajina Timo Turunen (Metsäjätti) ja Susanna Åke (Lunastus). Kotka 10 -sarjan on C Morelle tuottanut Yellow Film & TV. Sarjan kuvaukset Kotkassa on mahdollistanut Kotkan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission tuki. 

Kotka 10 C More -suoratoistopalvelussa torstaista 15. kesäkuuta alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa, jonka jälkeen sarjaa esitetään jakso viikossa. Yhteensä jaksoja on kahdeksan.

KOTKA 10 JAKSOT

1. Uusi aika  

Rankka onnettomuuskeikka herkistää kaikki. Aseman esimiehen Roopen maailma murenee, kun hänen vaimonsa ilmoittaa haluavansa avioeron. Nella kohtaa ikäviä hahmoja menneisyydestään. Asemalle saapuu uusi palomestari, joka ei miellytä kaikkia. 

2. Tulikaste 

Koko yksikkö joutuu vaarallisen aineen keikalle, ja kaikki ei suju mutkitta. Roope purkaa turhautumistaan uuteen palomestari Kristaan. Mikaelin on vaikea kohdata ikääntymistään. Pietu ei jätä Nellaa rauhaan. 

3. Ei savua ilman tulta   

Jasper leikkii sankaria tulipalossa ja saa kuulla siitä. Roopen pinna on kireällä ja hän purkaa pahaa oloaan vääriin kohteisiin. Nella huomaa työparistaan uusia miellyttäviä puolia. 

4. Kohti taivasta 

Nella ja Pasi joutuvat pelastustehtäviin korkealle nosturiin. Yhteinen kokemus haastavasta tehtävästä lähentää heitä entisestään. Krista saa kunnianosoituksen pelastuslaitoksen vuosipäivässä. Roopella on haasteita sopeutua uusiin perhejärjestelyihin. 

5. Väärä hälytys  

Mikaelin ikäkriisi ei ota helpottaakseen ja hän keksii uusia keinoja Nikon avulla. Nella lupaa auttaa eksäänsä Pietua, vaikka haluaisi keskittyä aivan johonkuhun toiseen. 

6. Tihutöitä 

Roopen ja Elisan käynti lastenvalvojalla saa Roopen keskittymiskyvyn katoamaan. Nella ja Niko joutuvat palokeikalla vaaraan Roopen virhearvion takia. Mikael on kuin muuttunut mies, joka saa Anskun epäilykset nousemaan pintaan. 

7. Kadonnut 

Raju pommi-isku Kotkan keskustassa herättää kaikissa vahvoja tunteita. Krista kuulee Roopen poissaolon syyt ja päättää tehdä sovinnon Roopen kanssa. Nella saa apua Pasilta, kun pahin käy toteen. 

8. Myrsky 

Roope palaa töihin jännittyneenä siitä, miten muut suhtautuvat häneen.  Nella on edelleen shokissa kaikesta tapahtuneesta, mutta yrittää päästä eteenpäin. Yöllä hälytyskeikka tulee tuttuun osoitteeseen. Kaikki eivät selviä palosta ehjin nahoin. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.