Spede-elokuvan ensi-iltapäivä ja toinen teaser-trailer julki!

Viihteentekijä Pertti ’Spede’ Pasasesta kertova Spede-elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 22.9.2023.

Spede Pasasen roolissa nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku Sipola, Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Elokuvaa on kuvattu Suomessa ja Liettuassa ja sen ohjaa Aleksi Delikouras

Elokuva tarkastelee Speden ja kumppaneiden innovatiivisinta vaihetta elokuvan tekemisen kautta 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. Elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina. Lisäksi se päästää katsojan seuraamaan kulissien taakse Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

”Elokuvassa käsitellään muun muassa Speden ristiriitaista suhtautumista kritiikkiin. Hän puhui paljon kriitikoista, koska inhosi huonoja arvosteluja, mutta uskon, että kuten Spede, myös me kaikki janoamme edes jollakin tasolla hyväksyntää ja arvostusta. Tämä tulee toivottavasti olemaan ensimmäinen ’Spede-elokuva’, joka saa useamman kuin yhden tähden”, kommentoi ohjaaja Aleksi Delikouras.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Antti Heikkinen ja Aleksi Delikouras ja se pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämänkertoihin.

Spede-elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Olli Haikka ja Marko Talli. Elokuvan levittää Nordisk Film. MTV3 ja C More ovat hankkineet elokuvan televisio- ja streaming-oikeudet.

Yellow Film & TV on palkittu suomalainen tv-ohjelmia ja elokuvia tuottava yritys. Se on Pohjoismaiden suurin itsenäinen tuotantoyhtiö ja erikoistunut käsikirjoitettuun tv-tuotantoon sekä elokuviin. Yhtiön elokuvia ja tv-sarjoja on myyty yli 60 maahan. Tuotantoyhtiön elokuvatuotantoja ovat mm. Punttikomedia, Syke-elokuva: Hätätila, Peruna, Supercool, Juice, Napapiirin sankarit sekä Supermarsu elokuvat. Viimeaikaisia TV-tuotantoja ovat mm. Sunnuntailounas, Ivalo, Roba, Karkurit, Syke, Aikuiset, Putous, Elämäni Biisi, Sipoon Herttua, Downshiftaajat, sekä Pohjolan Laki. www.yellowfilm.fi

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Musiikin harrastaminen 2020 luvulla aikuisten parissa

Musiikin harrastaminen on yhä suosittua myös aikuisten parissa 2020-luvulla. Tässä on joitakin trendejä:

 1. Verkossa tapahtuva musiikin harrastaminen: Teknologian kehittyminen on tehnyt musiikin harrastamisesta helpompaa kuin koskaan. Aikuiset voivat oppia soittamaan instrumentteja ja laulamaan verkossa ilmaiseksi tai maksullisesti tarjottavien oppimateriaalien avulla.
 2. Uusien musiikkilajien löytäminen: Aikuiset ovat yhä kiinnostuneempia uusista musiikkilajeista ja -tyyleistä. Esimerkiksi elektroninen tanssimusiikki, rap ja hip hop ovat kasvattaneet suosiotaan.
 3. Yhteisöllisyys: Musiikin harrastamisesta on tullut yhä enemmän yhteisöllistä, ja monilla on musiikkiyhteisöjä verkossa tai paikallisesti. Aikuiset voivat löytää tukiverkostoja ja ystäviä, joiden kanssa jakaa yhteinen harrastus.
 4. Konserit ja keikat: Konserit ja keikat ovat edelleen suosittuja aikuisten keskuudessa, ja monet suuret artistit ovat edelleen suosittuja. Tapahtumissa käyminen on kuitenkin muuttunut pandemian myötä, ja moni keikka ja konsertti on siirtynyt verkkoon.
 5. Musiikin terapeuttinen vaikutus: Musiikin harrastaminen voi toimia terapeuttisena harrastuksena. Monet aikuiset käyttävät musiikkia rentoutumiseen, stressin hallintaan ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseen.
 6. Musiikkilaitteiden kehitys: Musiikin harrastamista helpottavat kehittyneet musiikkilaitteet, kuten langattomat kuulokkeet ja Bluetooth-kaiuttimet. Nämä mahdollistavat helpomman musiikin kuuntelun ja soittamisen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että musiikin harrastaminen on edelleen monelle aikuiselle merkittävä harrastus, joka tarjoaa mahdollisuuden yhteisöllisyyteen, terveydenhoitoon, itsensä kehittämiseen ja viihtymiseen.

Suomalaiset ja suoratoisto

Suomessa on myös tarjolla erilaisia kotimaisia suoratoistopalveluita, kuten Elisa Viihde, C More ja Ruutu, jotka tarjoavat suomalaisille kuluttajille suosittuja kotimaisia tv-sarjoja, elokuvia ja muita viihdetarjouksia.

Tässä on joitakin suosittuja suoratoistopalveluja ja niiden tarjoamia sisältöjä:

 • Netflix: Elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, animaatioita, stand-up-koomikkoja
 • Amazon Prime Video: Elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja
 • Disney+: Disney-elokuvia ja -sarjoja, Marvel-elokuvia ja -sarjoja, Star Wars -elokuvia ja -sarjoja, National Geographic -dokumentteja
 • HBO Nordic: Televisiosarjoja, elokuvia, dokumentteja, stand-up-koomikkoja
 • Viaplay: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • CMore: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • YouTube: Videoita eri kategorioista, kuten musiikki, vlogit, elokuvat, televisiosarjat, urheilu, opetusohjelmat ja paljon muuta.
 • SkyShowTime: SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa parasta viihdettä, suurimpia menestyselokuvia ja sarjoja yksinoikeudella. Tutustu maailmankuulujen studioiden uutuuksiin ja suosikkeihin.
 • YLE areena, elokuvia, sarjoja dokumentteja – sarjoissa paljon brittisarjoja kuten Tukahduttava Rakkaus
 • MTV Katsomo ja suomalaiset sarjat kuten Mari Veitola Doc

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.