The Batman ja JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii dominoivat viikonlopun katsojatilastoissa

JVG -elokuva: Vuodet ollu tuulisii valloitti teatterit läpi Suomen ensi-iltaviikonloppuna. Perjantaina 25.3. ensi-iltansa saanut elokuva keräsi yli 12 000 katsojaa sijoittuen katsojatilastojen toiseksi kansainvälisen The Batman-elokuvan hallitessa paalupaikkaa. 

”Kyseessä on kyllä timanttinen saavutus kotimaiselle dokumenttielokuvalle, itseasiassa yksi parhaista kotimaisista avauksista pitkään aikaan”, kommentoi SF Studiosin levitysjohtaja Timo Räisänen

JVG-elokuva perustuu runsaaseen arkistomateriaaliin, mikä on saanut kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoilta. JVG:n kasvaminen farmista stadionluokkaan on taltioitu yli 10-vuotisen uran aikana kameroin ja koostettu kokoillan elokuvaksi. Mukana on myös yhtyeen sekä heidän läheisten ja yhtyeen uraa rakentamassa olleiden tärkeiden taustavaikuttajien ja yhteistyökumppaneiden haastatteluja ja tarinoita.

Elokuvan on tuottanut Cocoa Play sekä ohjannut Taito Kawata ja Miika Särmäkari. Elokuvan levittää SF Studios ja se tulee elokuvateatterilevityksen jälkeen yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun. 

Artikkelin kuvan Kuvaaja Anton Sucksdorff

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.