Nextory E-book Awards 2022: Vera Miettinen vei voiton parhaasta aikuisten kirjasta

Suurena E-kirjapalkintona aiemmin tunnettu Nextory E-book Awards 2022 -palkinnon voittajat on kruunattu. Palkinnon myöntäjä kirjapalvelu Nextory haluaa palkinnon avulla huomioida vuoden luetuimpia e-kirjoja. Aikuisten kategoriassa tänä vuonna luetuin kirja oli Vera Miettisen riipaiseva “Eerika” ja lasten kategorian voitti Anna Kiiskisen, Elina Hirvosen ja Iivari Kiiskisen kirja “Prinsessa Rämäpää ja vessasanat”.

Nextory jakaa palkintoa tänä vuonna kolmatta kertaa ja kilpailussa on kartoitettu, mitä e-kirjoja on luettu eniten alusta loppuun. Siinä mielessä huomionosoitus on erityinen ja ainutlaatuinen, sillä se eroaa fyysisten kirjojen myynnin mittaamisesta, jossa keskitytään kirjojen myyntimääriin.

Aikuisten ja lasten kategorioiden lisäksi palkinto jaetaan myös tänä vuonna kategoriassa “Yhteiskunta ja Politiikka”, joka on kasvattanut suosiotaan huimasti vuoden 2021 aikana. Kategorian voittaja on Eeva Kolu kirjallaan “Korkeintaan vähän väsynyt”.

– Perustimme Nextoryn lisätäksemme lukemista ja siksi ylpeinä jaammekin palkintoa kirjoille, jotka ovat vanginneet lukijoiden huomion aivan viimeiselle sivulle asti. Suuret onnittelut Vera Miettiselle. Tänä vuonna olemme myös ottaneet huomioon kategorian “Yhteiskunta ja Politiikka”, koska olemme huomanneet genren kasvattaneen kiinnostusta ennätysmäisesti vuonna 2021. Mikä johtuu luultavimmin huolestuttavan maailman tilanteen takia, sanoo Shadi Bitar, Nextoryn perustaja ja toimitusjohtaja.

Nextory E-book Awards 2022

Aikuisten kirjat

  1. Eerika – Vera Miettinen (Deadline Kustannus Oy)
  2. Tule lähelle, mene pois: Rakkaus ja riippuvuus parisuhteessa – Irene Kristeri (Kirjapaja)
  3. Suon villi laulu – Delia Owens (WSOY)

Lastenkirjat

  1. Prinsessa Rämäpää ja vessasanat – Anna Kiiskinen, Elina Hirvonen & Iivari Kiiskinen (Tammi)
  2. Aku Ankka vaarassa – Disney Disney (Tammi)
  3. Viiru osaa – Sven Nordqvist (Tammi)

Yhteiskunta ja politiikka

  1. Korkeintaan vähän väsynyt: Eli kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä – Eeva Kolu (Gummerus)
  2. Immu: Vanki numero 1861 – Mika Ilmén (Bazar)
  3. Katiska: Suuri huumevyyhti – Kia Kilpeläinen & Rami Mäkinen (Otava)

Taustaa: Nextory E-book Awards, joka tunnettiin aiemmin nimellä Suuri E-kirjapalkinto, palkintojen jakaminen aloitettiin Suomessa vuonna 2020 ja on ainutlaatuinen huomionosoitus, jonka tarkoituksena on ylistää e-kirjoja ja digitaalista lukukokemusta. Voittajateokset ovat valittu vähintään 400 Nextoryn lukijan vuonna 2021 aloittamien kirjojen joukosta. Palkitut kirjat ovat onnistuneet vangitsemaan lukijoiden huomion aivan viimeiselle sivulle asti ja keränneet siten eniten lukukertoja. Kategorioiden voittajat palkitaan diplomeilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.