Taneli Mustosen elokuva The Twin – Paha kaksonen elokuvateattereihin yli 30 maassa

Bodom-elokuvan ohjaajan Taneli Mustosen uudelle Suomeen sijoittuvalle kauhuelokuvalle The Twin – Paha kaksonen on varmistunut elokuvateatterilevitys Suomen lisäksi ainakin 30 maassa mukaan lukien muun muassa USA, Kanada, Etelä-Amerikka, Etelä-Korea, Puola, Italia sekä Unkari. Hollywood-näyttelijä Teresa Palmerin tähdittämä elokuva on siten kolmanneksi laajimmalle elokuvateattereihin levinnyt suomalainen elokuva. Edellä ovat vain Aki Kaurismäen elokuvat Toivon tuolla puolen ja Le Havre.

”Teatterilevitykseen pääsevät elokuvat joutuvat kaikkialla läpäisemään tiukan karsinnan”, kertoo tuottaja Aleksi Hyvärinen. ”Juuri valmistunut elokuvamme on saanut hienoa palautetta koeyleisöiltä eri puolilla maailmaa, joten levittäjät eri maissa aikovat panostaa laajaan levitykseen ja markkinointiin. Elokuva nähdään laajalla levityksellä elokuvateattereissa monessa maassa.”

Elokuvan  oikeudet on hiljattain myyty levittäjille kaikkialle maailmaan.”Lähiviikkoina on odotettavissa elokuvateatteriensi-illan varmistuminen vielä nykyistä useammassakin maassa”, arvioi elokuvan kansainvälisestä myynnistä vastaava Fabien Westerhoff lontoolaisesta Film Constellation -agentuurista.

Hollywood-tähti Teresa Palmer loistaa elokuvan pääroolissa. Suomalaisille Teresa Palmer on tuttu kautta maailman jättimäiseksi menestykseksi nousseen Lights Out -elokuvan sekä HBO Maxilla nähtävän suursarjan A Discovery of Witches pääosista. Palmerin rinnalla nähdään Steven Cree (A Discovery of Witches, Outlander, Terminator: Dark Fate) ja Barbara Marten (The Turning, Eastenders). Steven Cree saapuu Suomeen vierailulle kutsuvierasnäytökseen ja on median haastateltavissa päivällä. Lehdistö on tervetullut elokuvan pressinäytökseen to 31.3. klo 9.30, elokuvateatteri Tennispalatsi, sali 2, Helsinki.

Suomessa elokuva saa ensi-iltansa kuukautta ennen muuta maailmaa, 6. huhtikuuta. Ensi kerran elokuvan voi nähdä jo tänään torstaina 24.3. Night Visions -festivaalin järjestämässä ennakkonäytöksessä Helsingin Maxim-elokuvateatterissa.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen. Elokuvan tuottaa Don Films, tuottajana Aleksi Hyvärinen. Kansainvälisten rahoittajien rinnalla elokuvaa ovat tukeneet Suomen Elokuvasäätiö, Nordisk Film, Pohjoismainen elokuva- ja tv-rahasto sekä MTV. Elokuvan levittää Pohjoismaissa Nordisk Film.

SYNOPSIS

Jokaisen vanhemman pahin painajainen on vasta alkusoittoa Rachelin koettelemuksille, kun lapsensa auto-onnettomuudessa menettänyt perhe päättää muuttaa syrjäiseen Suomeen aloittaakseen elämänsä alusta. Pian muuton jälkeen Elliotin käytös saa yhä pimeämpiä ja synkempiä piirteitä. On kuin jokin olisi saanut Elliotista otteen, uskotellen olevansa hänen kuollut veljensä. Lopulta äidille valkenee, että Elliotin yöllinen vieras ei olekaan hänen kuollut veljensä — vaan jotain paljon pahempaa… 

Elokuva ensi-iltansa elokuvateatterissa Suomessa 6.4.2022.

DON FILMS

Don Films on suomalainen, ohjaaja Taneli Mustosen ja tuottaja Aleksi Hyvärisen vuonna 2010 perustama elokuva- ja tv-tuotantoyhtiö. Yhtiö tunnetaan muun muassa palkitusta Bodom-kauhuelokuvasta, joka nousi arvostelu- ja myyntimenestykseksi niin kotimaassa kuin kansainvälisesti sekä kiersi lukuisat merkittävät elokuvafestivaalit mukaan lukien SXSW:n, Lontoon elokuvajuhlat ja Sitgesin elokuvafestivaalin. Parhaillaan Don Films kuvaa Taru Mäkelän uutta komediaelokuvaa Kulkuset, Kulkuset. Yhtiön vuonna 2020 yhdessä Solar Filmsin kanssa tuottama elokuva Se mieletön remppa oli ohjaaja Mustosen ohjaamista elokuvista jo kolmas, joka nousi kymmenen kautta aikain eniten lippuja avausviikollaan myyneiden kotimaisten elokuvien joukkoon. Don Films tunnetaan myös kansainvälisistä yhteistuotannoistaan, joista muun muassa lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja niittänyt ja vuoden suosituimmaksi indie-elokuvaksi Venäjällä noussut draamaelokuva Arytmia nähtiin myös Suomen elokuvateattereissa vuonna 2017. Maailmalla Hyväristä ja Mustosta edustaa agentuuri ICM Partners. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.