Nikotiinipussit sekä pussinuuska

Yli miljardi ihmistä tupakoi maailmassa, se on noin 20 prosenttia koko planeettamme väestöstä, joka on todella paljon. Perinteisten askillisien tupakoiden rinnalle on myös vuosien saatossa tullut lukuisia muita nikotiinituotteita, näihin lukeutuu mm. Sähkötupakka, nikotiinipurukumit, nuuska, nikotiinisuihkeet sekä tabletit. Pääsääntöisesti nikotiinipurukumeja, tabletteja sekä suihketta käytetään apuna lopettamiseen ja taas sähkötupakka korvaa sen tavan hengittää sitä savua mutta höyryn muodossa, joka on vaarattomampi kuin perinteinen tupakka.

Tupakointi on monelle aikuiselle viihdesidonnaista, tarkoittaen että poltetaan ainoastaan kun ollaan viihteellä – arkena ei lainkaan, mikä onkin vähentänyt muuttuneiden sääntöjen myötä varsinkin aikuisten tupakointikäyttäytymistä. Nykyään on jopa harvinaista nähdä tupakoivia autoilijoita.

Tupakointi ja nuuskaaminen

Suomessa on monen tupakoitsijan lisäksi lukuisia nuuskaajia, jotka yleisimmin käyttävät pussinuuskaa, jota tuodaan Ruotsista. Vaikkakin nuuskaa saakin tuoda rajan yli laillisesti niin sitä saa vain juuri omaan käyttöön eikä siis myydä. Nuuskan välittäminen sekä myyminen on laitonta ja korona aikaan laiton myynti onkin laskenut.

Vasta hetki sitten kauppoihin ja kioskeihin on tullut myyntiin nikotiinipusseja, jotka ajavat samaa tarkoitusta kuin nikotiinilliset purukumit ja tabletit sekä suihkeet. Nikotiinipusseista löytyy tietoa ja ostomahdollisuus mm. nikotiinipussit.com sivustolta.

Oletkin saattanut sivusilmäyksellä huomata tällaisen uuden ilmestyksen nikotiinipurukumien rinnalla kaupan hyllyssä, kyseiset pussit ei siis ole nuuskaa eivätkä sisällä tupakkaa. Toisin kuin nuuska, nikotiinipusseja voi tilata ihan netistä kotiin asti ja yksi hyvä paikka katsoa sekä pureutua lisää aiheeseen on nikotiinipussit.com joka kertoo pussien käytöstä sekä myös myy niitä.

Enimmäistilaus on kolmen kuukauden käyttöä varten eli se 108 nikotiinipussirasiaa.

Nikotiinipussit ovat parempi vaihtoehto niin tupakoinnin lopettamiseen kuin myös nuuskan lopettamiseen. Jotkut saattavat lopettaa nuuskalla tupakoinnin mutta harvoin miettivät nuuskaamisen haittapuolia ja sitä, miten nuuska toimii.

Linkin takaa löytyy tarina urheilijasta ja hänen nuuskaamisestaan. ”Nuuskaa sai melko helposti. Yleensä lähipiiristä löytyi joku tuttava, joka kävi Ruotsissa ja toi sieltä nuuskaa. Lisäksi ainakin Helsingissä jotkut kioskit myivät nuuskaa laittomasti tiskin alta myös alaikäisille.”

Nuuskapusseissa on pieniä lasinsiruja, joiden avulla se nikotiini imeytyy huulen verenkiertoon nuuskassa olevasta tupakasta, nikotiinipusseissa ei onneksi ole tupakkaa saatikka lasinsiruja, joten se on paljon turvallisempaa.

Lopettaminen suunnitelmallisesti

Tässä voi olla kuitenkin hyvä porrastettu suunnitelma tupakoinnin lopettamiseen, monella on varmastikin käynyt mielessä lopettaa tupakointi joko suoraan tai nikotiinillisten purukumien avulla ja jotkut ovat ehkä koittaneetkin. Purukumeissa on vain se huono puoli, että se ei välttämättä kaikilla tyydytä joko tapaa, käden liikehdintää tai tunnetta keuhkoissa, jonka vuoksi ovat siirtyneet sitten nuuskan käyttämiseen.

Mutta kuten ylempänä mainittiin, että se nuuska ei ole kauhean terveellistä ja vahingoittaa myös paljon niin ikeniä kuten hampaita, siksipä voisit ehkä harkita näitä uusia nikotiinipusseja. Yksi nikotiinipussirasia on kuuden euron luokkaa, verrattuna 8 – 10 euron askiin niin kyllä siinä tulee säästettyä niin rahaa kuin myös omaa terveyttä.

Tupakoinnin lopettamisesta vielä

Toisilla tupakoinnin lopettaminen on helppoa, toisilla vaikeata. Miksi näin on, johtuu siitä että olemme kaikki yksilöitä ja mielemme toimii omalla tavallaan. Se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi esimerkiksi sinulle. Näin se on kaikessa viihteessäkin, toinen tykkää komediasta ja toinen kunnon tappeluelokuvista, ja molemmat ovat ihan fine.

Tupakoinnin lopettaminen vähentää koettua stressiä sekä parantaa unen laatua ja sen kestoa. Se lievittää ahdistus- ja masennusoireita usein jo puolessa vuodessa yhtä tehokkaasti kuin niihin tarkoitettu lääkehoito.

Sen verran voin kertoa, että itse lopetin tupakoinnin kerrasta, ja tuloksena sain muutaman lisäkilon seuraavien kuukausien aikana. En ole kiloista ollut harmissani, sillä mielenkiinto tupakkaa kohtaa ei ole tullut takaisin. En tehnyt tupakkalakkoa, en kieltänyt itseltäni tupakkaa, yksinkertaisesti lopetin tupakoinnin.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.