Leo Sjöman on uusi Vares – suosikkidekkarista uusi MTV-alkuperäissarja

Reijo Mäen luomasta dekkarisarjasta tuttu yksityisetsivä Jussi Vares tekee paluun uudessa kuusiosaisessa MTV-alkuperäissarjassa. Pääosassa, yksityisetsivä Jussi Vareksen roolissa nähdään Leo Sjöman. Sarjan ohjauksesta vastaa Tuukka Temonen. Kuvaukset ovat alkaneet Turussa.

Reijo Mäen valtavan suosittuihin Vares-dekkareihin pohjautuvassa uudessa MTV-alkuperäissarjassa sukelletaan syvälle Turun alamaailmaan yksityisetsivä Jussi Vareksen kanssa. Kuusiosainen sarja kertoo kolme eri tarinaa, joissa hengenlähtö ja sydämen särkyminen ovat lähellä useampaan kertaan, mutta nopeat refleksit ja kohtalo ovat Vareksen puolella.

Sarjan pääosassa nähdään Leo Sjöman ja muissa rooleissa muun muassa Mikko Kouki, Olga Temonen, Mikko Töyssy, Jemina Sillanpää, Peter Kanerva, Kari-Pekka Toivonen, Marjaana Maijala, Katariina Havukainen, Aku Sipola ja Ilona Chevakova. Sarjassa on mukana myös suuri joukko turkulaisia näyttelijöitä ja työryhmää.

“Olen saanut tehdä laaja-alaisesti näyttelijän töitä, mutta tämä on upea tilaisuus päästä ensimmäistä kertaa esittämään pääroolia rikossarjassa. Vareksen rooli on monipuolinen ja kutkuttava haaste. Kyseessä on klassikko, josta monella katsojalla on jo käsityksensä. Me olemme kuitenkin lähteneet tekemään rohkeasti uutta Varesta ja uskon, että tästä tulee todella omalakinen ja hieno tv-sarja”, kertoo Leo Sjöman.

Sarjan tuottaa MTV:lle Solar Films, tuottajinaan Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin. Sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Satu Rasila ja Akseli Kouki. Vareksen ohjaa Tuukka Temonen.

“On jännittävää päästä tekemään Reijo Mäen ikonisesta yksityisetsivä Jussi Vareksesta uusi nykyaikainen versio. Leo Sjöman on onnistuneesti tuonut Varekseen terävää nokkeluutta – kuin monien pienten ongelmien kanssa painivaa nykymiestä. Itselleni hienointa tässä sarjassa on saada tehdä näin iso työ yhden Suomen merkittävimmän tuotantoyhtiön kanssa ja myös rakastua uudelleen tummaan loppukesän Turkuun”, kuvailee Tuukka Temonen.

MTV:n lisäksi Vares-sarjaa rahoittavat Länsi-Suomen elokuvakomissio sekä Business Finland. Vares-sarjan kuvaukset ovat alkaneet Turussa, ja ne jatkuvat marraskuun alkuun asti. 

“Vares ei kulje Turun kaduilla suinkaan ensimmäistä kertaa. Edellisen kerran kuutta Varesta kuvattiin Turussa vuonna 2010 ja seuraavan kerran Vares Sheriffiä vuonna 2014. WFFC avustaa tv-sarjaa palveluilla ja toimii sarjan rahoittajana”, Teija Raninen Turun elokuvakomissiosta kommentoi.

“Olen todella innoissani, että pääsemme tekemään ikonisesta Vareksesta MTV-alkuperäissarjan. Solar Filmsillä on vahva Vares-tuntemus elokuvien myötä, ja uskon Leon istuvan suvereenisti Jussi Vareksen saappaisiin”, kommentoi MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo.

Sarja julkaistaan MTV Katsomossa. Julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

C More ja MTV Katsomo yhdistyvät lokakuun 10. päivä. Aiemmin C More -alkuperäissarjoina tunnetut sisällöt ovat nyt MTV-alkuperäissarjoja.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.