Vesa-Matti Loiri, Lenni-Kalle Taipale ja Michael Monroe yhdessä studiossa – ”Mieltä ylentävä ja tunnelmallinen kokemus”

Vesa-Matti Loiri ja Lenni-Kalle Taipale saapuvat vieraaksiMichael Monroen YouTube-sarjaan, jossa trio versioi Lasse Mårtensonin Kaikessa Soi Blues -kappaleen. Monroen villeistä huuliharppusooloista, Loirin syvästä tulkinnasta sekä Taipaleen tunteikkaasta pianosäestyksestä syntyy kokonaisuus, joka saa konkarikolmikonkin hullaantumaan. ”Vesku soitti minulle samana iltana ja sanoi olevansa todella fiiliksissä vedostamme”, Monroe kertoo. 

Michael Monroe’s Sessions –YouTube-sarjassa rocklegenda Michael Monroe kutsuu suomalaisia muusikoita kanssaan studioon jammailemaan sekä vetämään lopuksi yhden yhdessä valitun kappaleen. Sarjan uusimmassa jaksossa Monroen luona vierailevat suomalaisen musiikkikentän vanhat mestarit: Vesa-Matti Loiri ja Lenni-Kalle Taipale.

– Vesku on ainutlaatuinen ja lahjakas legenda sekä kansallissankari. Ylistävät adjektiivit loppuvat kesken. Mutta ennen kaikkea hän on ihana ihminen ja rakas ystäväni, jolla on kultainen sydän. Oli kunnia saada hänet laulamaan kanssani jaksossa, vieläpä toisen rakkaan ystäväni Lenni-Kalle Taipaleen säestyksellä, Monroe perustelee tämänkertaisia studiovieraitaan.

Monroe ja Loiri vetivät jaksossa kuultavan, Lasse Mårtensonin Kaikessa Soi Blues -kappaleen aikoinaan Veskun 70-vuotiskonsertissa. Jakson uudessa sovituksessa Monroe tuo mukaan bluesvivahteen huuliharppusooloillaan.

Kolmikon pitkä yhteinen historia näkyy myös esitystä edeltävänä vitsailuna.

– Kyllä Lenni-Kallen säestämänä on ollut kaikkein helpointa esiintyä. Ollaan voitu vetää mitä vaan! Loiri kertoo.

– Niin, välillä myös musiikkia, Lenni-Kalle kuittaa pilke silmäkulmassa.

Sessioiden päätteeksi kuultava esitys on samaan aikaan kokeneiden muusikoiden taitava tulkinta, mutta myös vanhojen ystävysten iloinen jälleennäkeminen.

– Tämä oli ihana mieltä ylentävä ja tunnelmallinen kokemus, josta jäi todella iloinen ja hyvä olo. Veskukin soitti minulle vielä samana sessioiden jälkeisenä iltana ja sanoi olevansa todella fiiliksissä vedostamme, Monroe hehkuttaa. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.