SKIMBAGIRLS – YSTÄVYYDEN RAJAT KOETUKSELLA LAPISSA

Neljä naista, viidennet häät ja Suomen Lappi. Mikä voisi mennä pieleen? Skimbagirls-elokuva kertoo neljästä ystävyksestä, jotka pitävät yllä takavuosien perinteitä ja kokoontuvat yhteen hulluttelureissuille. Viime vuosina Lapin yhteiset bileretket ovat muuttuneet ryhmän sarjanaijan Emman hääjuhliksi. Viides kerta toden sanoo – tätä tiuhemmin ei enää voi mennä naimisiin. Nelikko kutsuu itseään Skimbagirlseiksi, vaikka reissuilla ei hiihdetä metriäkään eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua enää tytöiksi.

Skimbagirls tähtinäyttelijäkaarti on vertaansa vailla.Alkuvuodesta ensi-iltansa saavan kotimaisen komedian päärooleissa nähdään Anna-Maija Tuokko, Ria Kataja, Matleena Kuusniemi ja Armi Toivanen jasivurooleissa muun muassa Samuli Edelmann, Karlo Haapiainen, Teemu Aromaa, Severi Saarinen ja Aake Kalliala. Skimbagirlsin on ohjannut Marja Pyykkö ja sen on käsikirjoittanut Misa Palander.

”Tämän elokuvan naiset eivät puhu ainoastaan rakkaudesta tai miehistä, vaikka kyllä he niistäkin puhuvat. Näitä naisia yhdistää ystävyys, he tietävät, että vaikka koko muu maailma jättäisi, heillä on aina toisensa,” kertoo käsikirjoittaja Misa Palander.

Elokuva on kuvattu pääosin Suomen Lapissa, Saariselällä ja Ivalossa tuottajina Pete Eklund ja Liisa Penttilä-Asikainen, Kaiho Republic. Elokuvan rahoittajia ovat Suomen Elokuvasäätiö ja MTV. Skimbagirlsin levittää Nordisk Film.

Skimbagirls saa ensi-iltansa elokuvateattereissa alkuvuodesta 2022.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.