Vedonlyöntimuotojen eri vaihtoehdot

Vedonlyöntiä voi harjoittaa monella eri tavalla, ja eri vaihtoehtojen määrä voi hämmentää aloittelijaa. Osa panostaa rahansa yhden kohteen single-vetoja ja toinen tykkää panostaa mieluummin yhdistelmiin sekä tarkoin harkittuihin järjestelmiin. Jokainen voi lyödä vetoa haluamallaan tavalla. Eri vedonlyöntistrategioissa on omat hyvät ja huonot puolet, ja niistä on hyvä olla selvillä edes pääpiirteittäin.

Single-vedot

Osa ihmisistä tienaa elantonsa vedonlyönnistä. Tällaiset kerroingurut kertovat usein, että vedonlyöntiurasta haaveilevien kannattaisi keskittyä ainoastaan niin sanottuihin single-vetoihin eli tuttavallisemmin sinkkuihin. Rahapelaamisen perusteet hallitseva voikin siirtyä pohtimaan vedonlyöntiä tarkemmin. Todelliset ammattilaiset lyövät useimmiten vetoa ainoastaan siten, että he keskittyvät kerrallaan yksittäisten joukkueiden menestymiseen.  Syy tällaiseen menettelyyn löytyy siitä, että ammattimaisessa vedonlyönnissä pyritään maksimoimaan voiton todennäköisyys eli laskemaan sattuman merkitys niin pieneksi kuin mahdollista. Konkarit yrittävät löytää kertoimien joukosta sellaiset, joilla he ovat lähestulkoon varmoja siitä, että voittaminen on todennäköistä. Voiton puolelle halutaan jäädä ainakin pitkällä aikavälillä tarkasteltuna. He eivät ole halukkaita uhraamaan mahdollisia voittoja ketjutuksilla tai yhdistelmävedoilla. Ammattilaistasoinen vedonlyönti onkin jatkuvaa kilpailua vedonlyöntisivustojen kerroinnikkareita vastaan tarkoituksena voittaa mahdollisimman usein. Parhaita vedonlyöjiä vastaan ei kannata ottaa turhia riskejä, sillä varomattomasta vedonlyönnistä rokotetaan pahimmillaan suurilla prosenttiluvuilla.

Yhdistelmävedot

Jokainen vedonlyöntitoimisto tarjoaa sinkkuvetojen lisäksi yhdistelmävetoja. Nimensä yhdistelmävedot ovat saaneet luonnollisesti siitä, että niissä yhdistelmään kohteita ja kertoimia toisiinsa. Luonnollisena lopputuloksena saadaan aikaan vetoja, joissa on entistäkin suuremmat kertoimet. Yhdistelmävetojen kertoimien yhdistäminen tapahtuu yleensä kertolaskuperiaatteella. Esimerkiksi jos kohteen kerroin on 2,50 ja yhdistät sen kohteeseen, jonka kerroin on 3,00 tulee vedolle lopulliseksi kertoimeksi todennäköisesti 7,50. Lopullinen luku saadaan siis kertomalla kertoimet 2,50 ja 3,00. Yhdistelmävedon toinen kutsumanimi suomenkielisessä vedonlyönnissä on pitkäveto. Termi pitkäveto puolestaan tulee siitä, että vedon voi ajatella olevan keskimääräistä pitkäaikaisemi sen takia, että se sisältää useamman kohteen. Yhdistelmävedoissa on useampikin hyvä puoli. Ensinnäkin pelaaja saa yhdellä panostuksella jännitystä useammasta pelistä sillä edellytyksellä, ettei ensimmäinen kohde epäonnistu täysin. Toiseksi pelaaja pääsee pelaamaan normaalia suuremmista voitoista. Toisaalta samaan lopputulokseen voisi päästä myös pelaamalla ensin yhtä kohdetta ja sen tuomilla voitoilla pelata toista kohdetta. Yhdistelmä vetoja voi useimmiten myös ketjuttaa niin paljon kuin haluaa. Suurimmat yhdistelmät kannattaa kuitenkin pelata pienehköillä summilla, sillä voittojen todennäköisyys ei ole kovin suuri pitkissä ketjutuksissa.

Järjestelmävedonlyönti

Järjestelmävedot ovat monimutkaisempia kuin sinkku- tai yhdistelmävedot. Järjestelmävedot muodostuvat siten, että sananmukaisesti järjestelmä luo pelaajaa kiinnostavista kohteista yhdistelmävetoja automaattisesti siten, ettei pelaajan tarvitse itse valita pelattavia kohteita. Vedonlyöntiä suunnitellessaan pelaaja valitsee vaikkapa kolme kohdetta, joita haluaa pelata ja avaa pelikupongin järjestelmävälilehden. Järjestelmä ehdottaa valitun järjestelmän mukaiset pelattavat kohteet. Esimerkiksi Trixie-järjestelmässä pelattavia kohteita on neljä, joten järjestelmä lisää pelaajan valitsemien kolmen kohteen lisäksi vielä yhden kohteen peliin. Jos valituista kohteista kaksi voittaa, pelaaja saa voitoksi rahaa. Mikäli kaikki valinnat ovat onnistuneet, toteutuvat pelaajan vedot ja rahaa tulee pelaajalle vielä enemmän. Yhdistelmävetoja on useita erilaisia, mutta kaikki ne toimivat käytännössä samalla perusperiaatteella, eli valituista kohteista tehdään erilaisia yhdistelmiä. Mikäli pelaaja valitsee paljon pelattavia kohteita, myös yhdistelmiä muodostuu enemmän. Muutamalla onnistuneesti valitulla kohteella voi järjestelmävedon lopputuloksena ansaita hyvin rahaa. Toisaalta huonosti valituilla kohteilla rahansa häviää lähes varmasti. Mitä enemmän kohteita valitsee, sitä kalliimmaksi vedonlyönti tulee, joten useiden kohteiden järjestelmät kannattaa valita huolellisesti.

Vetotavan valinta

Varsinkin aloittelevaa pelaajaa voi hämmentää erilaiset vetotapavaihtoehdot. Pelaajalle parhaiten sopiva vedonlyöntitapa löytyy vain kokeilemalla, sillä kaikille toimivaa yleisohjetta on mahdotonta antaa. Usein pelaajat päätyvät yhdistelemään erilaisia pelitapoja sen mukaan, mikä milläkin hetkeltä tuntuu parhaimmalta. Vedonlyöntitapoja pohtiessa kannattaa miettiä myös sitä, haluaako harrastaa vedonlyöntiä rekisteröitymättä. Kohteiden kertoimia tarkastelemalla voi tuntua selkeältä, mikä pelitapa tuntuu toimivimmalta. Kahta korkeaa kerrointa yhdistämällä voi yhdistelmävedosta tulla hyvin rahakas ja mielenkiintoinen ratkaisu. Mikäli pelaajalla on vahva usko kertoimiin, voi useamman kohteen järjestelmä olla se toimivin valinta. Single-vedot puolestaan toimivat tilanteessa kuin tilanteessa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.