Tältä näyttää uusi Kiljuset! -elokuva

Kiljusten perhe tuli suomalaisille ensimmäisen kerran tutuksi jo vuonna 1914, kun kirjailija Jalmari Finne kirjoitti kirjasarjansa ensimmäisen kirjan. Yli sadan vuoden aikana Kiljuset ovat seikkailleet niin kirjojen sivuilla kuin elokuvateattereiden valkokankailla ja teatterinäyttämöillä. Kiljusten perhe astuu helmikuussa 2022 rohkeasti uuteen aikaan, kun Reetta Huhtasen ohjaama Kiljuset! -elokuva saa ensi-iltansa. Koko perheen elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen maistiainen teaser-trailerin muodossa.

Kiljusten mekkaloiva perhe on tuttu monille, mutta nuorimmat sukupolvet eivät kenties ole vielä tutustuneet Mököön, Luruun, heidän vanhempiinsa – ja perheen Pulla-koiraan. Tähän tarjoutuu mahdollisuus helmikuussa, kun valkokankaille astelee täysin uusi Kiljuset!-perhe. Äidin roolissa nähdään Jussi-palkittu Mimosa Willamo, isänä Ylermi Rajamaa, Mököä näyttelee Hugo Koivulehto ja Lurua Nino Kröger. 

Elokuvassa Kiljuset lähtevät juhlimaan perheen poikien Mökön ja Lurun syntymäpäivää Helsinkiin. Perheen Pulla-koira onnistuu sekoittumaan presidentin koiraan, ja soppa on valmis. Kaupunki saadaan taatusti sekaisin.

Elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen teaser-traileri. Katso, miltä Kiljusten meno näyttää! Pääosanäyttelijöiden lisäksi Kiljuset! -elokuvassa nähdään iso joukko tunnettuja näyttelijänimiä erilaisissa rooleissa; teaser-trailerissa vilahtaa muun muassa Tommi Korpela presidentin adjutanttina.  

Kiljuset! -elokuva saa ensi-iltansa 18.2.2022. Elokuvan on ohjannut Reetta Huhtanen, ja sen ovat käsikirjoittaneet John Lundsten ja Jenny Dahlström. Kiljuset! tuottaa TACK Films Oy ja sen levittää Nordisk Film.

Kiljuset! kertoo mekkaloivasta mutta hyväsydämisestä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi – ja vaikka mitä tapahtuu. Perheen kaksospoikien syntymäpäivä kuljettaa Kiljuset Helsinkiin, jossa Pulla-koira vaihtuu vahingossa presidentin koiran kanssa päittäin aiheuttaen yleishälytyksen. Pojat Mökö ja Luru singahtavat pelastamaan Pullaa samalla kun pelottomat isä ja äiti Kiljunen ottavat kaupungin haltuun maalta, mereltä ja ilmasta käsin.

TACK Films on helsinkiläinen elokuva- ja tv-tuotantoyhtiö, jonka tuotantoja ovat mm. antologiasarja Maanantai (Elisa Viihde Viaplay), lasten tv-sarja Jönneli (Yle / Pikku Kakkonen) sekä lyhytelokuva Katto, joka voitti erikoismaininnan Cannesin elokuvajuhlilla 2017 sekä Suomessa parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinnon.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.