Valtakunnallinen Basso käynnistyy keskiviikkona 30.9.2020

Valtakunnallinen Basso tarjoilee monipuolisen kattauksen rappia, hiphoppia ja r´n´b:tä. Kanavalla kuullaan myös eri alagenreihin keskittyviä erikoisohjelmia.

Tiistai-illoissa kanavalla kuullaan 13.10. alkaen Selecta Andorin houstaama legendaarinen reggae-musiikkiohjelma Blaka Blaka Show. 14.10. keskiviikkoilloissa aloittava Dream on Lina Schifferin ja Taika Mannilan juontama uuden r´n´b ja rap-musiikin erikoisohjelma. Dream on toiminut radio-ohjelmana sekä dj-duona vuodesta 2015 lähtien ja ollut mukana luomassa D.R.E.A.M.G.I.R.L.S-showta sekä luotsannut omia klubeja ja soittanut lukuisia dj-keikkoja ympäri Suomea. Dreamissa keskeistä on Schifferin ja Mannilan ystävyys sekä yhteinen kiinnostus hyvää musiikkia ja huumoria kohtaan. Kanavalla kuullaan uusia erikoisohjelmia enemmänkin tulevien kuukausien aikana.

Olemme tässä muutaman viikon ajan rakentaneet uusia kanaviamme omassa erillisessä bunkkerissamme. Sitoutuminen ja intohimo tekemiseen on ollut aivan käsittämätöntä ja tässä kohtaa, kun hommat laitetaan liveksi, on koko tekijäporukalla vähän malttamaton fiilis ja kova halu päästä jo studioon”, kommentoi Basson ja SuomiRäp-kanavan ohjelmapäällikkö Ritu Karjalainen innoissaan.

Hikisen Iltapäivän Tuke ja Jusa: ”Tätä ollaan odotettu ja toivottu”

NRJ:llä aiemmin äänessä ollut Janne Lehmonen sekä SuomiRockin ja KISSin taajuuksilla juontanut Shirly Karvinen aloittavat Basson aamulähetykset 12.10. Iltapäiviä puolestaan luotsaa Bassoradion kuuntelijoille tuttu kaksikko Tuomas Tuomi-Nikula ja Jussi Urpalainen. ”Onhan se nyt ihan käsittämättömän mahtavaa, että päästään tekemään Bassoa ja Hikistä Iltapäivää jatkossavaltakunnallisessa verkossa. Tätä ollaan odotettu ja toivottu. Panokset kovenee ja paineetkin kasvaa, mut kyl me uskotaan, että meidän tapa tehdä löytää yleisönsä tässä isommassakin verkossa”, fiilistelevät 5.10. aloittavan Hikisen Iltapäivän Tuke ja Jusa.

Aiemmin syyskuussa Basson vanhassa verkossa aloitti kotimaiseen rap-musiikkiin keskittyvä SuomiRäp-kanava. Keskiviikosta alkaen Basso ottaa haltuunsa Suomen kolmanneksi suurimman kaupallisen verkon, joka oli aiemmin KISS-kanavan käytössä. Nuorille aikuisille suunnattu KISS kuuluu jatkossa nettiradiona sekä RadioPlay-sovelluksen kautta ja lisää merkittävästi Bauer Median digitaalisen audion monipuolisia markkinointimahdollisuuksia.

Basson ja SuomiRäpin musiikkipäällikkö Alexander Eklund on jo saanut vastailla verkkovaihdoksiin ja kanavien eroavaisuuksiin liittyviin kyselyihin. ”Rap, hiphop ja r´n´b ovat jo vuosien ajan olleet Suomessa niin suosittuja, että ne ansaitsevat oman kanavansa ja valtakunnallisen kuuluvuusalueen. Tähän huutoon uusi Basso vastaa. SuomiRäp puolestaan haluaa olla ns. matalan kynnyksen kanava myös uusien artistien tai esimerkiksi kotimaisen rap-musiikin alagenrejen suhteen ja on valmiimpi ottamaan musiikillisesti enemmän riskejä”, Allu kommentoi.