Vaiettu murha: Elli Immo -sarja paljastaa uutta tietoa selvittämättömästä henkirikoksesta

C More -alkuperäisdokumenttisarjassa Elina Backman ja Heidi Holmavuo tutkivat vuonna 1955 surmatun Elli Immon murhaa ja johdattavat poliisin mahdollisen tekijän jäljille. Vaiettu murha: Elli Immo alkaa C Moressa 20. huhtikuuta.

Kemiläinen 20-vuotias Elli Immo murhattiin 7. joulukuuta vuonna 1955. Murhaajaa ei koskaan löydetty ja tapaus painui unohduksiin niin kansalaisten mielissä kuin Suomen rikoshistoriassa. C More -alkuperäissarjassa Vaiettu murha: Elli Immo dekkarikirjailija Elina Backman ja kirjailija-toimittaja Heidi Holmavuo tutkivat Elli Immon murhaa perusteellisesti haastattelemalla aikalaisia ja käymällä läpi poliisin tutkintamateriaalia. Heidän tutkimuksissaan käy ilmi, että nuoren naisen murha on jäänyt kyllä kemiläisten mieleen, mutta siitä puhuminen on ollut lähes kiellettyä. Kun tietolähteet alkavat yksi toisensa jälkeen puhua, selviää, että poliisi ei ole tainnut olla omissa tutkimuksissaan täysin rehellinen ja puolueeton. Miten sukulaisuussuhteet vaikuttivat tutkintaan ja onko poliisitahoa lopulta suojeltu?

Sarjassa seurataan Holmavuon ja Backmanin yli vuoden kestänyttä matkaa alun hankaluuksista siihen pisteeseen, jossa kerättyjen tietojen ansiosta poliisi avaa unohdetun tapauksen tutkinnan uudelleen. Koskaan aiemmin Suomessa siviilien tekemä selvitystyö ei ole johtanut poliisia yhtä suoraan mahdollisen tekijän jäljille.

“Tämä oli pysäyttävä tutkimusmatka, jonka aikana erilaisilta tunteilta ei vältytty. Dekkarikirjailijana työskentelen pääosin fiktion parissa – joskus todellisuus tuo kuitenkin eteen sellaisia käänteitä, joita olisi mahdotonta edes itse keksiä”, Elina Backman kertoo.

“Kun koko Kemi vaikeni murhasta, herätti se valtavasti kysymyksiä, joihin lähes pakkomielteisesti halusin etsiä vastauksia. Olen perehtynyt moniin suomalaisiin henkirikoksiin vuosien aikana, mutta tämän murhan tutkintamateriaalista tuli heti sellainen olo, että tässä kaikki ei ole kohdallaan”, Heidi Holmavuo toteaa.

Vaiettu murha: Elli Immo C More -suoratoistopalvelussa 20. huhtikuuta alkaen yhden jakson viikkotahdilla. Jaksoja on yhteensä neljä. 


Sarjan on C Morelle tuottanut Warner Bros. International Television Production Finland. Dokumenttisarja pohjaa osittain Otavan julkaisemaan äänikirjaan Ratkaisematon – Kirja, joka avasi murhatutkinnan.

VAIETTU MURHA: ELLI IMMO JAKSOT


1. Julkinen ja vaiettu salaisuus
Siviilitutkijat etsivät syitä miksi Kemissä tapahtunut Elli Immon murha ei koskaan ratkennut osana Suomen rikoshistoriaa.


2. Verijäljet portaissa
Omakotitalon portaista löytyy verijäljet ja siviilitutkijat perehtyvät poliisin tutkintamateriaaliin löytäen käsittelytavassa aukkoja.


3. Vaimon väärä alibi
Eläkkeellä oleva tutkija auttaa siviilitutkijoita eteenpäin ja yhden tietyn henkilön liikkeet tapahtumaillalta on selvityksen kohteena.


4. Tutkinnan uudet vaiheet
Todisteet johtavat yhteen ja samaan ihmiseen. Poliisi pohtii tutkinnan uudelleen avaamista. Kuinka käy, ratkeaako Elli Immon murhan mysteeri?

LISÄTIETOJA: 

#VaiettuMurha #cmoresuomi

Aikuisten vapaa-ajan trendit 2020-luvulla

Aikuisten vapaa-ajan trendit 2020-luvulla ovat muuttuneet monin tavoin. Tässä on joitakin trendejä:

  1. Luontoelämykset: Monet aikuiset hakevat vapaa-aikanaan luonnon rauhaa ja haluavat kokea elämyksiä luonnossa. Retkeily, vaellus, pyöräily, kalastus ja melonta ovat kaikki suosittuja aktiviteetteja.
  2. Wellness: Henkilökohtaisen hyvinvoinnin trendi on kasvanut huomattavasti. Ihmiset etsivät tapoja rentoutua ja huolehtia hyvinvoinnistaan. Jooga, meditaatio, kylpylät ja terveyskeskukset ovat kaikki suosittuja kohteita.
  3. Teknologia: Digitaalisen teknologian käyttö vapaa-ajalla on lisääntynyt. Aikuiset käyttävät sosiaalista mediaa, mobiililaitteita ja muita digitaalisia laitteita vapaa-ajallaan.
  4. Aikuisten pelaaminen – kuten uudet virolaiset nettikasinot
  5. Ruoka- ja juomatrendit: Aikuiset ovat kiinnostuneita uusista ruoka- ja juomatrendeistä. Käsityöoluet, paikalliset ruokafestivaalit ja ravintolakokemukset ovat kaikki suosittuja.
  6. Aktiivinen elämäntapa: Monet aikuiset haluavat pitää aktiivista elämäntapaa ja löytää uusia urheilulajeja tai harrastuksia. Esimerkiksi crossfit, juoksu, pyöräily ja tanssi ovat suosittuja valintoja.
  7. Matkailu: Matkailu on edelleen suosittu vapaa-ajan aktiviteetti. Erityisesti eksoottisemmat kohteet ja erilaiset majoitusvaihtoehdot, kuten Airbnb, ovat kasvattaneet suosiotaan.
  8. Kulttuurielämykset: Teatteri, elokuvat, museot ja konsertit ovat edelleen suosittuja kulttuurikohteita. Aikuiset etsivät uusia kokemuksia, kuten esimerkiksi stand up -keikkoja tai improvisaatioteatteria.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.