The Witcher – Noituri

The Witcher – Noituri on yhdysvaltalainen fantasiatelevisiosarja, jonka on luonut Lauren Schmidt Hissrich.

Se pohjautuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin kirjoittamaan Noituri-fantasiakirjasarjaan, johon kuuluu kaksi novellikokoelmaa ja kuusi romaania. Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin 20. joulukuuta 2019 tilausvideopalvelu Netflixissä ja sai kovan suosiosion heti alkuun.

(Lähde: Wikipedia)


Sarjassa seurataan hirviometsästäjän Geralt Rivialaisen reissua ja tarinaa, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmasta, jossa ihmiset osoittautuvat hirviöitä pahemmiksi. Geralt saa matkaansa mukaansa kömpelön musiikinsoittajan, joka tuottaa hieman hankaluuksia matkan varrella ja ajautuu ongelmiin, mutta näistäkin noituri pääsee eroon suhteellisen helposti.

Sarjassa oli myös hyvin tuotu esiin muutakin kuin vain Noituria, sillä sarjassa joutuu pieni tyttö pakenemaan omasta linnastaan sotaa karkuun ja hänelle sanottiin, että etsi ”Geralt Rivialainen, hän on sinun kohtalosi”.

Tyttö lähtee etsimään noituria ja joutuu muutaman kerran hengenvaaraan, mutta metsässä asusteleva pieni poika auttaa häntä ongelmissa ja pelataa tytön vaaratilanteista.

Huumoria on myös saatu lisättyä hyvin sarjan sisältöön, joka on tietty vain plussaa. Emme viitsi kertoa sarjasta enempään, vaan jos omistat netflix-palvelun, niin suosittelemme katsomaan vaikka pari ensimmäistä jaksoa.

Oma arvosana sarjalle on 4.5/5, mutta voi olla että annan täyden 5 toisen kauden loputtua.

Toinen kausi on myös tulossa sarjalle ja siitä ilmoitettiin viime vuoden marraskuussa. Voit katsoa sarjan trailerin suoraan alapuolelta.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ndl1W4ltcmg&w=560&h=315]