Terhi Kokkosen Rajamaa-romaanista elokuva

SF Studios on ostanut elokuvaoikeudet kirjailija ja muusikko Terhi Kokkosen romaaniin Rajamaa. Elokuvan ohjaa Pihla Viitala.

Rajamaa on vahvatunnelmainen psykologinen romaani ihmisistä poikkeusolosuhteissa. Se voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2020. Palkinto myönnetään vuoden parhaalle esikoisromaanille. Romaanin oikeudet on myyty Saksaan ja Viroon. Kirjailijaa edustaa Elina Ahlback Literary Agency.

Rajamaassa aviopari Karo ja Risto ovat hoitaneet kireää liittoaan Lapin-lomalla. Paluumatkalla he joutuvat auto-onnettomuuteen ja jäävät toipumaan seudun ainoaan majapaikkaan Arctic Mirageen. Pysähtyneessä ympäristössä Karo alkaa epäillä omaa muistiaan ja tekee kaikkensa päästäkseen lumen kapaloimasta lomakylästä kotiin. Risto sen sijaan alkaa oudosti viihtyä luksusresortissa ja kieltäytyy lähtemästä.

Terhi Kokkonen (s. 1974) on helsinkiläinen kirjailija, muusikko ja pop-lyyrikko. Hänet tunnetaan Scandinavian Music Group -ja Ultra Bra -yhtyeistä. Kokkonen on opiskellut Teatterikorkeakoulussa dramaturgiaa ja Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella käsikirjoittamista ja elokuvaleikkausta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.