”Suomen Sabrinalta” Johanna Kuvajalta herkkä ystävänpäiväsingle Back For Good

Viiden oktaavin ääniala kerää ylistystä maailmalla
– elämänsä uusiksi laittanutta Johannaa verrattu jopa Christina Aquileraan


Viime vuonna rytinällä median tietoisuuteen ja yli 40 maan soittolistoille Shower-singlellään puskenut Johanna Kuvaja julkaisee ystävänpäivänä 14. helmikuuta uuden biisin. Back For Good esittelee uudesta pop-artistista eri puolen verrattuna Shower-hitin rohkeaan videoon, joka toi hänelle iltapäivälehdistössä muun muassa ”Suomen Sabrina” -tittelin. Nyt kyse on elämän suurista asioista, jotka myös ovat olleet Johannan elämää – onneksi menneisyydessä.

”Ainut rakkaus mihin voit aina luottaa, on se rakkaus, mitä annat itsellesi. Kun sävelsin tämän balladin, olin pohjalla. Olin menettänyt kodin, omaisuuden ja terveyden homeen takia ja olin sairaslomalla masennuksen takia. En rakastanut itseäni,ja etsin epätoivoisesti rakkautta ulkopuolelta. Tunsin, että elämässäni oli iso tyhjiö, ja luulin, että toinen ihminen voisi täyttää sen. Olin valmis tekemään mitä tahansa rakkauden eteen”, Johanna kertoo ja muistelee miten samaan syssyyn kasautuivat myös niin avioliiton kariutuminen kuin irtisanoutuminen silloisista töistä.

”Nyt kappaleeni sanat eivät enää resonoi nykyisen olotilani kanssa. Tajusin, että jos tunnet olosi tyhjäksi, kukaan muu ei voi täyttää sitä. Sinun pitää tehdä se sisäinen työ”, hän jatkaa.
Yksi tähän selviytymistarinaan liittyvä iso asia on musiikki, ja Shower viihtyikin 15 viikkoa hittilistoilla neljässä maassa ollen edelleen Belgiassa hittilistalla jopa Taylor Swiftin edellä. Johanna myös pitää nykyisin omaa radio-ohjelmaa hollantilaisessa Winkelwagenshow’ssa, joka tavoittaa kaksi miljoonaa kuulijaa viidessä eri maaassa 104 radiokanavalla. 

Back For Good on jo ennen ystävänpäivän julkaisuaan päätynyt soittolistoille Yhdysvalloissa, Kanadassa, Belgiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Englannissa. The Big Take Over New Yorkissa julkaisi biisistä ensiarvionsa ja totesi Johannan olevan osoitus siitä, että Pohjoismaiden naiset ovat suunnannäyttäjiä pop-musiikissa, verraten Back For Goodia Madonnan Crazy For You -jättihitiin. Nämä kaikki ovat iso juttu Johannalle pitkän prosessin jälkeen.

”Nauhoitin biisin jo puolitoista vuotta sitten ensimmäisen kerran, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen, joten kävin Espanjassa ensin treenaamassa laulua Maija Hapuojan huvilalla ja  tämän jälkeen tein lauluraidan uudestaan Hämeenlinnassa Lauri Malinin kanssa. Sefi Carmel muokkasi taustasta vielä popahtavamman, ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.”

Viiden oktaavin äänialalla biisissä liikkuvalle ja maailmalta positiivista palautetta äänestään saaneelle Johannalle Back For Goodista on tullut hänen tämänhetkinen lempikappaleensa, eikä vähiten sen sanoman ansiosta.  Christina Aquileraankin verrattu artisti haluaa valaa uskoa ihmisiin.

”Älä jahtaa ketään tai odota rakkautta. Ole oma itsesi anteeksipyytelemättä ja keskity tärkeimpään ihmissuhteeseesi elämässäsi; suhteeseen itsesi kanssa. Kun teet näin, löydät ihmisen, joka on peilikuvasi. Kaikki mitä haluat saada ulkopuolelta, on jo sisälläsi. Rakkaus on sisälläsi.”

Katso maistiaiset Back For Good -videosta täältä!