Danny johtaa Julkkiset farmin 5.kaudelle

Miten sujuu Dannyltä lannan luonti tai Kulta-Iidalta lehmän lypsy? Uudet Farmi Suomi -kisaajat ovat jälleen lähteneet kohti elämänsä seikkailua. 

Nelosen Farmi Suomi saa jatkoa, kun joukko julkisuudesta tunnettuja kilpailijoita on eilen suunnannut Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle, jossa he ovat irtautuneet täysin modernin maailman mukavuuksista ja elävät maatilalla entisajan malliin askeettisissa oloissa, kisaten erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa.

Ohjelma kuvataan viime kaudelta tutulla maatilalla, ja myös vanha tuttu pehtoori Terho Häkkinen jatkaa farmilaisten suorittamien tehtävien tinkimättömänä tuomarina.

Mukana kisassa ovat: iskelmälegenda Ilkka ”Danny” Lipsanen, viihdetaiteilija Johanna Pakonen, ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, Tuplakääk-podcastista tutut juontajat Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen, rokkari Archie Cruz, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, Sohvaperunoista tuttu Michael Ntima, somevaikuttaja Mona Bling, viihdetaiteilija Veeti Kallio, Kulta-Iidanakin tunnettu Iida Vainio, poliitikko Merja Kyllönen, mediapersoona Wallu Valpio, tv-kokki Linnea Vihonen, reality-tähti Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen sekä taiteilija Sofia Zida.

Farmin viidennellä kaudella juontajan (kumi)saappaat vetää jalkaansa tuttuun tapaan Susanna Laine.
Ohjelmassa farmilaiset saavat maatilan pehtoorilta päivittäin tehtäviä, joista suoriutuminen vaatii runsaasti suo, kuokka ja Jussi -asennetta. 

Ohjelmaa kuvataan Pieksämäen seudulla sijaitsevalla maatilalla noin kolmen viikon ajan, ja koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Farmi Suomen viides kausi nähdään Nelosella ja Ruudussa keväällä 2024.

Tutustu uusiin farmilaisiin

Danny, 80, iskelmälegenda
”Olen jo lapsena isoäitini helmoissa seurannut maalaiskartanon elämää, tuntuu mahtavalta palata lapsuudesta tuttuun farmiympäristöön!”

Koko kansan tuntema Danny ei malta odottaa, että hän pääsee verestämään lapsuusmuistojaan farmimaisemiin. Danny on jo pienenä poikana seurannut maatilakartanon elämää isoäitinsä helmoissa. Suomen kaikki iskelmälavat nähnyt taiteilijalegenda on kerryttänyt 80 vuoden verran tietoa ja taitoa mukaansa Farmille. Danny kertoo saavuttaneensa jo kaiken haluamansa ja lähtee Farmille nautiskelemaan elämästä.

Johanna Pakonen, 47, viihdetaiteilija
”Maatilan elämä on minulle täysin vierasta ja luulen, että minusta on eniten varmasti hyötyä keittiössä ja siistimisessä. Kokin pesti voi olla Farmilla haluttu paikka, joten keittöön saattaa olla tunkua.”

Viihdetaiteilija Johanna Pakoselle maatilan elämä on melko vierasta, mutta hän odottaa innolla uuden oppimista. Yli 20-vuotisen laulajan uransa aikana hän on tottunut kehittämään osaamistaan jatkuvasti, joten uuden oppiminen ei ole ongelma. Johanna toivoo oppivansa Farmilla esimerkiksi tekemään polttopuut alusta loppuun itse. Luonteeltaan huolehtivainen Johanna olisi omimmillaan Farmin keittiössä, mutta arvelee sinne olevan tunkua. Farmin keittiö on nimittäin Johannan mielestä suojatyöpaikka.

Sami Jauhojärvi, 42, yrittäjä 
”Heinähankoa on tullut heiluteltua ennenkin, ja entisenä kilpaurheilijana minulla riittää fyysistä kapasiteettia vaikka muille jaettavaksi.”

Ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi haaveilee ruuhkavuosien keskellä yksinkertaisemmasta elämästä, jossa elämänrytmi olisi enemmän kädestä suuhun. Ammattiurheilijan uransa jo lopettanut Sami on tottunut ruumiilliseen työhön ja fyysistä kapasiteettia riittää, vaikka muille jaettavaksi. Lomittajan hommiakin tehnyt Sami lähtee Farmille vain yksi määränpää mielessään – ja se on voitto.

Kirsikka Simberg, 37, sosiaalisen median vaikuttaja 
”Katson vapaa-ajallani paljon realityohjelmia ja työni puolesta ruodin
viihdemaailman kuvioita, joten on todella kiehtovaa päästä kokemaan tämä kaikki itse Farmille.”


Kirsikka Simberg luotsaa viihdemaailman kuvioita ruotivaa Tuplakääk-podcastia yhdessä Enni Koistisen kanssa. Myös vapaalla Kirsikka kuluttaa aikaa viihdeohjelmien äärellä ja hänestä onkin kiehtovaa päästä itsekin kokemaan tämä kaikki Farmilla. Kirsikkaa houkuttaa maatilan askeettinen elämä ajatuksen tasolla, mutta farmin arki ilman kahvia tulee olemaan tälle kahden lapsen äidille iso haaste. Vaikka Kirsikka ja Enni luotsaavat yhdessä podcastia, kisaavat he Farmilla kuitenkin yksilöinä.

Enni Koistinen, 35, podcast-juontaja 
”Olen tullut Farmille pitämään hauskaa, mutta kanojen kohtaaminen jännittää. Kanat ovat dinosaurusten jälkeläisiä ja niissä on jotain pelottavaa!”

Tuplakääk-podcastin toinen juontaja Enni Koistinen lähtee Farmille ensisijaisesti pitämään hauskaa. Intohimoinen kotikokkaaja Enni aikoo pitää huolen, että muutkin farmilaiset keskittyisivät maatilalla hauskanpitoon juonittelun sijaan. Eläinrakas Enni odottaa maatilan eläinten hoitamista, mutta kanojen kohtaaminen pelottaa jo valmiiksi. Vaikka Enni ja Kirsikka luotsaavat yhdessä podcastia, kisaavat he Farmilla kuitenkin yksilöinä.

Archie Cruz, 31, rock-muusikko 
”Olen se mies, joka ottaa ohjakset käsiinsä. Jos Farmilla on joku toinen alfa, saattaa tulla pässien taisto.”

Santa Cruz -yhtyeen nokkamiehenä tunnettu Archie Cruz on löytänyt elämäänsä rauhan villien rokkivuosien jälkeen. Aikuistunut Archie aikoo ottaa Farmilla johtajan paikan, eikä mies pistäisi pahitteeksi, jos maaseudun rauhasta tarttuisi vaimokin mukaan. Omaan tekemiseen uskova Archie ei lähde maatilalle luomaan lantaa tai lypsämään, mutta vasara miehellä pysyy kädessä.

Miina Äkkijyrkkä, 74, kuvanveistäjä
”Suorat ihmiskohtaamiset ovat minulle haasteellisia. Viihdyn parhaiten maalla lehmien kanssa tai miljoonakaupungin vilkkeeseen piiloutuen.

Vasikkaveistoksistaan tunnettu ja ulkomaisissa kokoelmissa esiintynyt kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä pitää pientilaa karjoineen Kanta-Hämeessä. Miina viettää mieluusti aikaansa myös maailman suurkaupungeissa ja pitää työhuonetta Helsingin keskustassa.
Maatilan työt ovat Miinalle tuttuja ja hän on tehnyt niitä aivan nuoresta tytöstä lähtien. Erakoksi itseään kuvailevaa Miinaa jännittää eniten Farmin sosiaaliset kuviot – Miina nimittäin viihtyy parhaiten maalla yksin lehmien kanssa tai miljoonakaupungin vilkkeeseen piiloutuen.

Michael Ntima, 31, yrittäjä
”Olen intohimoinen palstaviljelijä ja tunnen perunat paremmin kuin omat
taskuni. Sadonkorjuun lisäksi, tulin hakemaan Farmin voittoa!”


Sohvaperunoissa kotikatsojia viihdyttänyt Michael ei ole koskaan eläissään käyttänyt puuhellaa tai lypsänyt lehmää, mutta aikoo siitä huolimatta viedä Farmin voiton.
Intohimoinen palstaviljelijä tuntee perunat paremmin kuin omat taskunsa, ja kuntoaan mies on ylläpitänyt juoksemalla päivittäin viisi kilometriä 200 päivää putkeen. Muuntautumiskykyinen Michael pakkaa Farmi-reppuunsa mukaan isävitsejä, tsemppariasennetta ja kilpailuhenkeä.

Mona Bling, 31, toimittaja-kirjailija
”Aion  viedä Farmin voiton tyylilleni uskollisena, eli asukokonaisuudet olen miettinyt viimeisen päälle, mutta paras asusteeni on ehdottomasti mun aivot.”

Värikkäästä tyylistä ja terävästä kynästä tunnettu Mona Bling ei pelkää asettua mukavuusalueensa ulkopuolelle. Maaseudulla maksimalismin kuningatar Mona uskoo omaksuvansa Farmi-tietoutta nopeasti, ja hän on treenannut fyysistä kuntoaan ahkerasti Farmia varten. Suorasanainen Mona aikoo todistaa, että Farmin voi voittaa myös tyylilleen uskollisena.

Veeti Kallio, 57, yrittäjä 
”En lataa suuria odotuksia Farmi-kokemukselle, jotta voin yllättyä.”

Moniosaaja Veeti Kallio elää hektistä yrittäjän arkea, pyörittäen majoituspalvelua ja kesäkahvilaa puolisonsa kanssa. Positiivisen elämänasenteen omaava Veeti on monille tuttu esiintymislavoilta niin laulajana, näyttelijänä kuin juontajana. Veeti onkin sosiaalisesti sopeutuvainen, sillä hän on tottunut mukautumaan nopeasti uusiin ryhmiin ja tilanteisiin. Hierojanakin toimiva Veeti on valmis ottamaan kaikki Farmin tarjoamat haasteet vastaan, vaikkei hänellä aiempaa kokemusta maatilan arjesta olekaan.

Iida Vainio, 19, ”Kulta-Iida” 
”Olen katsonut lähes kaikki jaksot ja tehnyt todennäköisyyslaskentaa siitä, että nainen voittaa tänä vuonna. Ja Kulta-Iidallehan kelpaa vain voitto ;)”

Iida Vainion elämä muuttui kertaheitolla, kun somekansa bongasi kultamekkoisen jääkiekkofanin lentokentällä vastaanottamassa olympiakultaa voittaneita Leijonia. Urheilu on tärkeä osa Iidan elämää ja kilpailuhenkisyyden merkeissä hän on jo tehnyt todennäköisyyslaskentaa Farmin voittajasta. Kulta-Iidanakin tunnettu nainen aikoo lunastaa kirkkaimman tittelin myös Farmilla.

Merja Kyllönen, 46, kansanedustaja
”Takana on vastuullisia vuosia politiikan maailmassa, ja Farmilla toivon löytäväni itsestäni heittäytyjä-Mertsin uudelleen. Haluan nauttia elämästä ilman uutisia ja mitään hajua maailmanmenosta.”

Monissa politiikan soppakattiloissa marinoitu Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen lähtee Farmille parantelemaan hallitusvuosien jälkeistä krapulaa. Vastuullisten vuosien jälkeen Merja toivoo löytävänsä Farmilla uudelleen lapsuudestaan tutun heittäytyjä-Mertsin. Tavoitteena on nauttia farmielämästä ilman huolta huomisesta. Kilpailuhenkinen Merja on politiikan maailmassa oppinut haistamaan epäaidot ihmiset jo kaukaa, josta hän uskoo olevan hyötyä myös Farmilla.

Wallu Valpio, 49, mediapersoona
”Monet luulevat minun olevan täysin cityihminen, mutta minulla on paljon Farmilla vaadittavia taitoja. Tulen yllättämään muut taidoillani silloin, kun sitä vähiten osataan odottaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä halata toisianne.”

Media-alan monitaituri Wallu Valpio on viimeisen parin vuoden aikana vaihtanut pääkaupungin sykkeen linnunlauluun ja peurabongailuun. Wallu asustelee puolet vuodesta askeettisella kesämökillä ja toisen puolikkaan hän loikoilee Turkin auringon alla. Lapsuutensa maaseudulla viettänyt Wallu aikoo antaa muiden farmilaisten säätää ja säheltää, samaan aikaan, kun hän hieroo käsiään yhteen voittostrategiaa pohtiessaan.

Linnea Vihonen, 38, kokki 
”Olen paljasjalkainen helsinkiläinen, mutta lapsesta asti olen haaveillut maatalon elämästä. Siinä on jotain kiehtovaa, jota odotan innolla oppivani!”

Tv-kokki Linnea Vihonen on paljasjalkainen helsinkiläinen, mutta hän jo pitkään haaveillut maalaiselämästä. Linnea kuvaileekin itseään wannabe-maalaiseksi. Farmin keittiöstä löytyy kokille uutta opittavaa, sillä Linnea ei ole koskaan aiemmin käyttänyt leivinuunia. Linnealle Farmi on itsetutkiskelumatka – kestävätkö hektiseen ravintolamaailmaan tottuneen kokin lehmän hermot Farmi-olosuhteissa?

Daniel ”Dani” Lehtonen, 32, dj-tuottaja
”Mä olen kuin suomenhevonen – pusken voimalla eteenpäin ja voittoon asti.
Tai sitten olen ulapalla kuin Kippari-Kalle. Jos kädet pitää työntää vaikka paskaan, niin sitten työnnetään.”


Useista realityohjelmista, kuten Temptation Island ja Selviytyjät, tunnetuksi tullut Dani on valmis likaamaan kätensä Farmilla. Kansainvälistä musiikkiuraa kasvatteleva dj on valmis puskemaan itsensä Farmin voittoon suomenhevosen tavoin, eli voimalla ja periksiantamattomalla asenteella. Dani aikoo hoitaa maatilan työt omalla tyylillään, lepoaikaa ja huumoria unohtamatta.

Sofia Zida, 39, taitelija
”Olen aina asunut kaupungissa, mutta nautin siitä, että pääsen pois hälinästä ja vilskeestä. Kaikki tämä on minulle todella uutta, toivon oppivani Farmilla paljon ja löytäväni uusia puolia myös itsestäni.”

Sofia Zida on suomalaismeksikolainen taiteilija ja muusikko. Koko elämänsä kaupungissa asunut Sofia lähtee Farmille toiveenaan tehdä uusia oivalluksia itsestään maaseudun rauhassa. Herkkä ja temperamenttinen taiteilija näyttää tunteensa niin hyvässä kuin pahassa, mutta kanssakilpailijoiden onneksi, hän myös leppyy nopeasti. Luovalla alalla työskentelevä Sofia ei pelkää haasteita ja tarttuu vaikeisiinkin töihin peloitta, sillä tekemällä oppii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.