C Moren uuden Karkurit-sarjan keskiössä on karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö

C Moren laadukas kotimaisen draamatuotannon valikoima vahvistuu entisestään uudella Karkurit-alkuperäissarjalla Jussi- ja Kultainen Venla -palkituilta tekijöiltä. Uutuussarjan keskiössä ovat karkureita paikantavan eliittipoliisiyksikön jäsenet ja heidän kohteensa – lain kouraa pakoilevat rikolliset. Karkurit tullaan näkemään C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta 2020. 

Karkurit-sarjan palkittuun tekijätiimiin kuuluvat pääkäsikirjoittaja Tatiana Elf (vas., kuva: Anna Cappelli), ohjaaja Jalmari Helander (kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva), ohjaaja Saara Cantell (kuva: Veikko Somerpuro) ja ohjaaja Hamy Ramezan (oik., kuva: Meeri Koutaniemi).

Karkurit-sarjan taustalla on liuta palkittuja draaman huipputekijöitä. Tuotannosta vastaa Yellow Film & TV. Pääkäsikirjoittaja on Tatiana Elf (Roba, Keisari Aarnio) ja sen ohjaavat Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game), Hamy Ramezan (Listen, Any Day Now) sekä Saara Cantell (Kohtaamisia, Tulen morsian). Sarjan kansainväliset jakeluoikeudet on vastikään myyty Global Screenille. 

Karkurit-sarjassa keskitytään poliisin erillisen erikoisyksikön jäseniin, mutta siinä tullaan näkemään myös joitakin Roba-menestysdraamasta tuttuja hahmoja. Erikoisyksikön toimintakenttä on vahvasti kansainvälinen, sillä karkureita jahdataan myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Yksikkö toimii osana EU:n laajuista FAST-verkostoa (Fugitive Active Search Team) ja se koostuu erityiskoulutuksen saaneista rikostutkijoista. Jokaisessa sarjan jaksossa paneudutaan syvällisesti yksittäisen karkurin profiiliin, mutta sarjan päähenkilöt eivät pääse poliisityössään täysin eroon henkilökohtaisista vaikuttimistaan. 

”Jokainen rikollinen on kohdannut elämässään tilanteen, jossa he ovat kokeneet, että ainoa tie ulos on rikos. Karkurit-sarja keskittyy juuri tähän – poliisin erikoisyksikkö tutkii mikä on karkurin motiivi, miksi hän on tehnyt rikoksen ja miksi paennut juuri nyt? Suurin osa karkuritarinoista on saanut kipinän tosielämän tarinoista. Inspiraatiota olen ammentanut niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin uutisista tai kertomuksista, ja ne ovat temmanneet minut mukaansa – toivottavasti ne tempaavat mukaan myös katsojan”, kuvailee pääkäsikirjoittaja Tatiana Elf Yellow Film & TV:ltä. 

”Uskomme Karkurit-sarjan olevan loistava lisäys C More -alkuperäissarjojemme joukkoon. Kotimaiselle draamalle on runsaasti kysyntää C Moressa, esimerkiksi Roban ja Aallonmurtajan kaltaiset sarjat ovat keränneet valtavasti katselua. Karkureiden tekijätiimi on erittäin taitava ja kunnianhimoinen, joten odotamme siitä uutta lukua C More -alkuperäissarjojemme menestyksekkääseen kaanoniin”, kertoo draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä. 

Karkurit julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta 2020.