Sanoma ostaa Tikkurila Festivaalin

Sanoma Media Finland ostaa Tikkurila Festivaalin liiketoimintaa pyörittävän yhtiön ja liittää sen osaksi Nelonen Media Liven tapahtumatarjoomaa. Yrityskauppa toteuttaa Sanoman kasvustrategiaa ja vahvistaa Nelonen Median roolia festivaalikentässä ja Suomen suurimpana viihdetalona.

”Yritysostot nykyistä liiketoimintaamme lähellä olevilla alueilla ovat tärkeä osa kasvustrategiaamme. Festivaalit istuvat hyvin television ja radion rinnalle osaksi viihdeliiketoimintamme. Keväällä tehdyn yrityskaupan myötä meillä on jo iso määrä festivaaleja ympäri Suomen, ja Tikkurila Festivaali tarjoaa laadukkaan festivaalikokemuksen pääkaupunkiseudulla”, kommentoi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta.

Kaupassa Sanomalle siirtyy tänä vuonna viisi vuotta täyttävä Tikkurila Festivaali. Kotimaiseen musiikkiin keskittyvä Tikkurila Festivaali on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista festivaaleista. Vantaan Hiekkaharjussa järjestettävillä festivaaleilla oli viime vuonna yhteensä noin 25 000 kävijää. Tämän vuoden festivaalit järjestetään 20.–21.7. Pääesiintyjiä ovat muun muassa Cheek, Juha Tapio, JVG, Sanni ja Apulanta.

”Viime vuonna Tikkurila Festivaali myytiin loppuun, mikä kertoo siitä, että kyseessä on erittäin kiinnostava, hyvin järjestetty ja tuotettu tapahtuma. Tiksin vahvuuksia ovat sekä erittäin laadukkaasti toteutetut vip-palvelut että poikkeuksellisen hyvin hoidettu yritysyhteistyö. Tämä osaaminen on meille tulevaisuudessa arvokasta”, kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Tikkurila Festivaali liitetään osaksi keväällä perustettua Nelonen Media Live Oy:tä. Nelonen Media Liven kattaukseen kuuluu Tikkurila Festivaalin lisäksi 27 festaria, joista tunnetuimmat ovat Suomipop Festivaalit, Iskelmä Festivaali, Tammerfest, Himos Juhannus, RMJ Raumanmeren Juhannus, Kuopiorock ja Wanaja Festival. Nelonen Media Live on mukana järjestämässä kesällä 2018 myös Nightwishin konserttia Lahdessa ja Popedan stadionkonserttia Tampereen Ratinassa. Lisäksi Nelonen Media Live järjestää Goom- ja Abiristeilyt.

Yrityskaupassa myyjinä ovat Tim Livson ja Jan Grehn, jotka tekevät jatkossakin tiivistä yhteistyötä Tikkurila Festivaalin kanssa. Ostettavan yhtiön liikevaihto viime vuonna oli noin kaksi miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia, että Tikkurila Festivaali löysi kodin osana Nelonen Media Liveä. Artisteille Tikkurila Festivaali on olennainen osa festarikesää. Pääkaupunkiseudun musiikkiyleisölle ja Tiksi-faneille Tikkurila Festivaali on erittäin kiinnostava, monipuolinen livekokemus ja kesän odotetuin viikonloppu. Olemme erittäin mielellämme mukana kasvattamassa ilmiötä myös jatkossa”, kuvaa Tikkurila Festivaalin perustaja Jan Grehn.