Katso Aleksi Salmenperän KUPLA-elokuvan traileri

Neljästi Jussilla ja kahdesti Kultaisella Venlalla palkittu ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperä on saanut tunnustusta myös lukuisilla muilla palkinnoilla ja ehdokkuuksilla useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Puhuttelevista elokuvistaan tunnetun, Suomen persoonallisimpiin ja arvostetuimpiin elokuvantekijöihin lukeutuvan Salmenperän lämminhenkinen draamakomedia Kupla saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.11.2022.

Salmenperän Kupla kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Salmenperä ja Reeta Ruotsalainen.

Kuplan rooleissa näyttelevät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Amos Brotherus ja Anna-Maija Tuokko. Elokuvassa nähdään myös muun muassa Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen ja Saara Pakkasvirta.

Elokuvassa 16-vuotias Eveliina (Leppikorpi) näkee sattumalta äitinsä (Haapkylä) suutelevan toista naista (Tuokko). Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän (Korpela) ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin — kunnes kupla puhkeaa.

– Olen jo pitkään halunnut tehdä elokuvaa nuorten näkökulmasta ennen kuin on liian myöhäistä. Ennen kuin lopullinen ”setääntyminen” eristää minut nuorten todellisuudesta ja estää minua ymmärtämästä teinin sielunelämää. Ja kuten kaikki vanhemmat tietävät, se ei ole helppoa edes kirkkaimpina vanhemmuuden hetkinämme. Voimme vain yrittää ymmärtää, Salmenperä pohtii.

– Kuplassa näkökulma on 16-vuotiaan tytön, joka ei puolestaan suostu ymmärtämään vanhempiensa todellisuutta ja pyrkii muuttamaan sen haluamakseen. Poikkeuksena aikaisempiin elokuviini halusin, että tästä tarinasta jää toiveikas ja armollinen olo.

Elokuvan on tuottanut Minna Haapkylä / Rabbit Films ja sen levittää ja markkinoi Aurora Studios.

Kupla on humoristinen ja koskettava draamaelokuva, josta jokainen, joka elää perheessä, voi tunnistaa itsensä. Se näyttää elämän ja seksuaalisuuden yllätyksellisyyden ja moninaisuuden ja antaa meidän armollisesti nauraa itsellemme, olimme sitten 15 tai 50 vuotta, kuvaa näyttelijä ja tuottaja Haapkylä Kuplaa.

– Aleksi Salmenperä on Suomen taitavimpia ohjaajia ja hän laittaa aina oman persoonansa likoon kuvauksissa. Hän on upea henkilöohjaaja ja tunnelman luoja. Aleksin kanssa työskentely niin tuottajana kuin näyttelijänäkin on aina äärimmäisen palkitsevaa.

Tämän syksyn aikana Kupla sai maailmanensi-iltansa Espoo Ciné -elokuvafestivaalin kotimaisena juhlaelokuvana ja se nähtiin myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvajuhlilla. Lokakuussa elokuva esitetään Heartlandin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Lisää lehdistövalokuvia, elokuvan mediainfo ja lehdistötilaisuudet julkaistaan syksyn kuluessa. Haastattelupyyntöjä ja materiaalijulkaisutoiveita voi esittää elokuvan tiedotukseen jo nyt.

KUPLA

Elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.11.2022

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.