C Moren Kotka 10 -uutuussarja seuraa pelastajien arkea – kuvaukset ovat käynnissä Kotkassa

C Moren uusi kotimainen alkuperäissarja Kotka 10 kertoo Kotkan pelastusaseman pelastajista, jotka luottavat henkensä toistensa käsiin. Sarjaa tähdittävät muun muassa Sara-Maria Heinonen, Juha Kukkonen, Kai Vaine, Jaakko Ohtonen, Jasir Osman, Heikki Ranta, Sara Paasikoski, Inka Kallén ja Matleena Kuusniemi. Kotka 10 nähdään C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2023.

kotka-10_cast.jpg
Kuva: Jani Kumpulainen.

Kahdeksanosaisessa CMore -alkuperäissarjassa Kotka 10 seurataan kahden pelastustiimin ja ensihoitoyksikön toimintaa ja elämää Kotkan pelastusasemalla sekä erilaisissa työtehtävissä. Pelastusasemalla töitä pusketaan 24 tunnin vuoroissa, joten on selvää, että henkilöstö tuntee toisensa hyvin. Heidän välilleen syntyy ystävyys- ja rakkaussuhteita, ja myös kotiongelmat näkyvät käytöksessä. Sarjan keskiössä on neljä pelastajaa, joiden elämää seurataan myös aseman ulkopuolella. Sarjassa nähtävät pelastustehtävät perustuvat tositapauksiin.

Kotka 10 -sarjan päärooleissa näyttelevät Sara-Maria Heinonen (Vedetään hatusta), Juha Kukkonen (Invisible Heroes), Kai Vaine (Bullets, Syke), Jaakko Ohtonen (The Last Kingdom, Kaikki synnit), Jasir Osman (Luuserit), Heikki Ranta (Sininen enkeli, Napapiirin sankarit 4), Sara Paasikoski (Jälkeläiset), Inka Kallén (Odotus, Kaikki synnit) ja Matleena Kuusniemi (Maria Kallio, Koukussa). 

Sarjan tuottaa C Morelle Yellow Film & TV. Ohjauksesta vastaa Jyri Kähönen (Sorjonen, Trackers). Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Hanna Leivonniemi (Syke, Salatut elämät). Sarjan kuvaukset ovat nyt käynnissä, ja ne jatkuvat joulukuuhun saakka Kotkassa ja Helsingissä.  

”Kuulemme ambulanssien ja paloautojen hälytysääniä usein arjessa, mutta harvoin pääsemme  katsomaan miltä tapahtumat vaikuttavat ja tuntuvat sisältä päin. Kotka 10 -draamasarja avaa ovet tähän kiehtovaan pelastajien työtä ja ihmissuhteita käsittelevään maailmaan”, kertoo sarjan vastaava tuottaja Marko Talli Yellow Film & TV:ltä.

“Olen innoissani, että Kotka 10 sijoittuu aitoihin maisemiin Kotkassa. Haemme sarjoissamme vahvaa tunnistettavaa paikallista otetta, täydennettynä vahvoilla henkilöhahmoilla. Laveasti sanottuna voisi todeta, että Kotka 10 on palomiesten Roba”, kuvailee C Moren draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

Kotka 10 julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2023.

#Kotka10 #CMoreSuomi

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.