Hauskimmat ja älyttömimmät julkkisnimet

Vaikka useimpien julkkisten yksityiselämät ovat kovin julkisia, emme silti tiedä aivan kaikkea heistä. Esimerkiksi vaikka heidän nimensä. Monella tähdellä on taiteilijanimi, mutta monesti totuus on tarua ihmeellisempää ja julkkiksen kovin kummallinen nimi on hänen ristimänimensä. Taiteilijanimet ovat ajoittain hyvinkin mielikuvituksellisia. “Jaa, mikä niin?”, on monesti ensimmäinen ajatus tähtitaivaan uuden tulokkaan nimen kuullessaan. Seuraavassa nopea katsaus hauskimpiin ja älyttömimpiin tähtinimiin.

Photo by Rawpixel, Pixabay License

Joskus julkkisnimen nähdessään ei voi olla ajattelematta nimen olevan keksitty. Maailman suosituimmat Justinit ovat erinomainen esimerkki tästä. Timberlake muodostuu sanoista timber=puutavara ja lake=järvi. Eikä kaverin sukujuuret ole Suomessa. Bieber puolestaan on saksaa ja todellakin tarkoittaa majavaa. Näiden tyyppien nimet eivät sentään liity heidän ammattiinsa (toivottavasti) mitenkään. Joskus ihminen vain syntyy oikean nimen kanssa. Kuten vaikka rakas TV-meteorologimme Pekka Pouta, jonka nimi tuo hymyn huulille joka kerta. Hänet vain oli tarkoitettu poutapäivän pelastukseksi. Pokerimaailma tuntee ammattilaisen nimeltä Chris Moneymaker. Aivan kuten Pekan kohtalo oli ennustaa säätä, Chrisin oli tarkoitus tehdä rahaa. Kaverilla on kirjanpitäjän loppututkinto.

Taiteilijanimien takana erikoisia nimiä

Kuten todettu monet starat käyttävät julkisuudessa taiteilijanimeä. Kyse voi olla yksityisyyden suojelemisesta. Arjen harmaudessa ahertaminen on usein helpompaa, kun koko maailma ei tiedä, mitä typeryyksiä olet kostean illan päätteeksi somessa julkaissut. Joskus taas oikea nimi ei vain ole riittävän myyvä. Vuoden 2018 elokuvateattereiden hitti Bohemian Rhapsody olisi varmasti saanut hiukan toisenlaisen vastaanoton, jos pääosassa olisikin seikkaillut Farrokh Bulsara. Freddie Mercuryn oikea nimi ei välttämättä olisi nostanut Queenia aivan 4 Oscarin arvoiseen elokuvaan. Lääkäriä Housessa näytelleen Olivia Wilden nimenvaihdoksen ymmärtää kyllä. Etumatkaa Hollywoodin hurjassa kilpailussa ei Cockburn tarjoile. Vaikka nimen voi kääntää kauniisti kukon paistamiseksi, viittaa englannin kielen sana cock myös erääseen miehiseen elimeen. Ralph Laurenin muoti-imperiumi ei varmasti olisi kerännyt aivan yhtä suurta suosiota, jos haute couturea olisi tarjoillut Ralph Lifshitz. Vaikka elämä joskus onkin aikamoista paskaa (life=elämä, shit=paska). Toisinaan on parempi vaihtaa nimeä ihan väärinkäsitysten välttämiseksi. Simponeissa ääninäyttelijänä tunnettu A. Brooks eli Albert Brooks on syntyjään Albert Einstein. Joskin Simpsonien lopputeksteihin sopisi vallan mainiosti A. Einstein, olisi Albert varmasti joutunut aivan liian monta kertaa selittämään sukulaisuussuhteensa kuuluisaan fyysikkoon. Calvin Cordozar Broadus Jr. ei varmaan herätä aivan yhtä suuria tunteita kuin Snoop Dogg. Eikä Belcalis Marlenis Almanzar olisi päätynyt striimatuimmaksi artistiksi Cardi B:n tavoin. Toisinaan Matti Meikäläinen kaipaa nimeensä hiukan nostetta pärjätäkseen julkisuuskilpailussa. Onhan nimittäin Queen Latifah diivampi kuin Dana Elaine Owens. Tai P!nk päheämpi kuin Alecia Moore. Eikä Peter Gene Hernandez olisi koskaan myynyt yhtä monta levyä kuin Bruno Mars. Erityisen kiitollisia voimme olla myös Mr. T:lle, joka ei pakottanut meitä opettelemaan oikean nimensä oikeinkirjoitusta. Vai mitä veikkaatte, kuinka monta kertaa hän on elämänsä aikana tavannut nimet Laurence ja Tureaud.

Photo by Free-Photos, Pixabay License

Nimistä syntyy moneksi

Starojen nimiä tykätään pilkata netissä tavalla ja toisella. Nimistä väkerretään mitä kummallisimpia vitsejä, joista useimpia on kovin vaikea kääntää suomeksi. Esimerkiksi Reese Witherspoonista liikkuu kuvapari, jossa ensimmäisessä naisella on kädessään lusikka eli spoon. Alla lukee naisen nimi, jonka voi ajatella kääntyvän suomeksi ‘Reese lusikkansa kanssa’. Toinen kuva on tismalleen sama ilman lusikkaa. Ja Reesen nimi muutettu Reese Withoutherspoon eli Reese ilman lusikkaansa. Haha! Jaksaa naurattaa sekunnin. Hauskempia sen sijaan ovat arvailut tähtien oikeista nimistä. Google-hauiksi naamioidut kuvat kertovat muun muassa Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin oikean nimen olevan Mk03.02.043az02-u71-c93-c71 viitaten miehen ajoittain robottimaiseen olemukseen. Mr. T:n oikea nimi puolestaan on Lipton. Elon Musk taas kantaa oikeasti nimeä Elongated Muskrat eli venytetty piisami. Kieltämättä kyseinen vesipeto kaverista tulee mieleen. P. Diddyn nimestä on väkerretty oikeasti hauska PhorReal Diddy O’Diddny. Alunperinhän Diddy pyöri julkisuudessa nimellä Puff Daddy.

Photo by Papafox, Pixabay License

Sällin väitettiin olleen osallisena yökerhoammuskelussa. Syyttömyyden todistaminen kävi työstä, eikä suuri yleisö oikein niellyt hänen vakuuttelujaan. Tästä suivaantuneena hän muutti nimensä muotoon Puff eli P. Diddy (eli did it = teki sen). Ja siis aiemmin mainittu PhorReal Diddy O’Diddy suomentuisi jotakuinkin ‘Oikeasti, tekikö hän sen vai ei?’ Onneksi moista ei tarvitse enää miettiä, kun heebo vaihtoi taas nimeään Sean Johnin, Swagin ja Puff Daddyn (juu, toistamiseen) jälkeen Loveksi tai Brother Loveksi. Hän teki sen taas. Kuka olisi uskonut, että elokuvien, TV-sarjojen, musiikin, somepalveluiden ja muun lisäksi julkkikset tarjoilevat meille viihdettä myös nimiensä kanssa?