Eläkeliiton karaokemestaruuskilpailu huipentuu 2.-4.10. Leppävirralla. Karaokeharrastuksesta uusi ura edellisvuoden voittajalle

Eläkeliiton järjestämä, perinteeksi muodostunut karaokemestaruuskilpailu huipentuu yhdennentoista kerran Leppävirralla. Alkukarsintoihin osallistui valtakunnallisesti lähes 1000 laulajaa, ja karaokemestarin tittelistä kilpailee 77 karsintojen parasta. Eläkeliiton järjestämä kilpailu on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista eläkeläisten kulttuuritapahtumista.

Karaoke tuo eläkeläislaulajille energiaa, iloa, hyvää mieltä ja ystäviä. Joillekin se voi tuoda vielä enemmän, kuten pyhtääläiselle Arja-Inkeri Joakselle. Eläkkeellä olevalle talouspäällikölle aukesi Eläkeliiton kilpailun voiton myötä uusi ura musiikin parissa. Oman bändin kanssa keikkaileva laulaja ei olisi voinut ennen kilpailua kuvitella esiintyvänsä laulajana ja muusikkona.

– Olen aina ollut innokas laulaja, mutta ujona ihmisenä olen laulanut lähinnä miehen iloksi automatkoilla. Jotenkin Kanarian saarilla toimineen karaokepaikan vetäjä sai minut kuitenkin houkuteltua lavalle pari vuotta sitten. Siellä oli niin kannustava ilmapiiri, että uskalsin mennä vaikka jännitti niin paljon, että jalat tärisivät, Joas muistelee.

– En olisi ikinä uskonut tai uskaltanut edes toivoa, että Eläkeliiton karaokekilpailusta voi seurata jotain näin hienoa. Tuntuu uskomattoman huikealta, että saan keikkailla ja esiintyä. Olen saanut uusia ystäviä ja paljon kannustavaa palautetta. Esiintymiskammon voittaminen on minulle iso juttu. Tuntuu, että vasta nyt 67-vuotiaana olin valmis tähän, Joas kiteyttää.

Myös monet muut aiempien vuosien kilpailijat ovat saaneet kisan myötä uutta nostetta musiikkiharrastukseen ja jopa ammattimaiseen keikkailuun. Nähtäväksi jää, poikiiko kilpailu tämän vuoden osallistujille yhtä isoja kuvioita. Tuomariston mukaan laulajien taso on kova ja noussut yhä aiemmista vuosista.

Eläkeliiton 11. valtakunnallinen karaokemestarikilpailu 2.-4.10.2018, Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta. Järjestäjänä Eläkeliiton Pohjois-Savon piiri ja Leppävirran paikallisyhdistys.