Vikings Valhalla – Kohti uusia seikkailuja

HBO:n yksiä isoimpia hittejä on kieltämättä ollut Vikings sarja jossa yllättäen suomalaiset pääsivät valokeilaan. Viikinkien vika kausi herätti fanien keskuudessa useita tunteita ja nyt kun sarja on tullut päätökseen niin voi olla hieman haikea tunne. Fanit voivat kuitenkin olla huoletta, sillä vaikka Ragnarin ja hänen poikien saaga onkin tullut päätökseen niin uusia seikkailuja on silti tulossa Vikings Valhalla sarjan myötä.

Tämä uusi tulevaa spinoff voi olla edeltäjänsä tavoin iso hitti mutta suuren flopin riski on kuitenkin olemassa. Vikings Valhalla sarjan juonesta ei vielä ole kerrottu paljoa, mutta se on varmaa ettei alkuperäisestä sarjasta nähdä tuttuja kasvoja. Valhallan tarina sijoittuu noin sata vuotta Ragnarin poikien seikkailujen jälkeen joka myös tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia tarinalle.

Alkuperäinen sarja sijoittui 800-900 luvuille, alkaen Lindisfarnen ryöstön aikana joka tapahtui historiallisesti 793. Toki sarja ei ollut historiallisesti niinkään tarkka vaikkakin todella paljon pysyikin aikakauteen uskollisena. Se että tiedämme uuden sarjan sijoittuvan ensimmäisen vuosituhannen vaihteeseen antaa meille jonkinlaisen käsityksen siitä mitä voimme olettaa. 1066 esimerkiksi oli historiallisesti hyvin tärkeä vuosi niin viikingeille scandinaviassa kuin myös sakseille jotka tuolloin vielä hallitsivat Englantia. Suurimmat tapahtumat tuolloin olivat kaksi invaasiota Englantiin samana vuonna, kahdelta eri taholta. Toinen hieman kuuluisampi kuin toinen, Harald Hardrada joka tuolloin oli Norjan kuningas päätti yrittää valloittaa Englannin esi-isiensä tavoin, samaan aikaan Ranskan pohjoisrannikolla William the Bastard havitteli myös Englannin valtaistuinta. Harold Godwinson oli Englannin viimeinen saksikuningas ja tämä kolmikko voisi hyvinkin luoda todella hyvän tarinan Valhallalle.

Lisää viikingeistä

2020 ja 2021 ovat olleet todella anteliaita tämän aikakauden ystäville. Vaikkakin Vikings on ohi ja spinoff sarjaan on vielä aikaa niin videopelien maailmast löytyy myös pari helmeä jota ehdottomasti kannattaa kokeilla.

Assassin’s Creed: Valhalla tarjoaa satoja tunteja, tuhansia kohteita ja lukuisia vertauksia Vikings sarjaan jos vain osaa katsoa tarkkaan. Toinen joka tuli itseasiassa täysin puskista kuukauden alussa oli Valheim jossa voit ystäviesi kanssa rakentaa pienen kylän, seikkailla ympäri karttaa ja tietenkin myös ryöstellä.

Noista peleistä kannattaa myöhemmin vielä tänään lukea Pelaajan Varastosta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.