Varjo ja riipus

Varjo ja riipus on Netflixin fantasiasarja, joka perustuu romaaniin.

Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Sysikuilun halki. Sysikuilu on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, hänen uinuneet voimansa heräävät eloon.

Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkojen pahamaineinen mutta lumoava johtaja Varjo uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Sysikuilun ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, Alina ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Grishaversumi-trilogiaan perustuva Netflix-sarja alkaa pyöriä tänä vuonna. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa.

Sarja on mielenkiintoinen yhdistelmä 1800-luvun Eurooppaa, magiaa ja fantasiaa, missä yhdistyy itä-eurooppalainen maailma amerikkalais-israelilaiseen mielikuvitukseen. Vaikka sarja on täyttä fantasiaa, on se fantasin ystäville ihan toimivaa ajanvietettä, vaikka sarjaa on tehtykin vasta yksi kausi.

Netflixin sarjassa näyttelijöinä ovat Jessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Danielle Galligan, Callahan Skogman, Sujaya Dasgupta, Simon Sears, Daisy Head, Zoe Wanamaker, Luke Pasqualino sekä Julian Kostov. Sarjaa on tätä kirjoitettaessa tehty vasta kahdeksan jaksoa ja koko seikkailu on vasta päässyt alkuun. Paljon riippuu tulevien uusien jaksojen sisällöstä, kuinka hyvä tästä fantasiasarjasta lopulta muodostuu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.