Uros – mobiiliruhtinaan tarina kertoo Suomessa poikkeuksellisen mittavasta talousrikosepäilystä

Teknologiayhtiö Uros oli yksi maamme nopeimmin kasvavista yrityksistä, kunnes sen talous paljastui kuplaksi. Susani Mahaduran toimittama C Moren uusi alkuperäisdokumenttisarja Uros – mobiiliruhtinaan tarina tutkii yhtiön taustoja ja taloussotkuja. Sarja alkaa C More -suoratoistopalvelussa 25. toukokuuta.

Teknologiayhtiö Uros nousi parissa vuodessa miljardiliikevaihtoon liki tyhjästä. Siitä povattiin uutta Nokiaa tai Supercelliä, mutta kaikki ei ollut sitä miltä näytti. Yhtiö ajautui nopeasti konkurssiin. Vain hetkeä aikaisemmin yhtiön perustaja ja pääomistaja Jyrki Hallikainen oli myynyt osakkeitaan kymmenillä miljoonilla euroilla kokeneille suomalaisille ja ulkomaisille sijoittajille. C More -alkuperäisdokumenttisarjassa Uros – mobiiliruhtinaan tarina toimittaja Susani Mahadura lähtee Kemin kautta Sveitsiin selvittämään, kuka on salaperäinen mobiiliruhtinas Jyrki Hallikainen, ja mitä on oikein tapahtunut.

Sarjassa haastatellaan lukuisia asiantuntijoita ja Hallikaisen lähipiiriin kuuluneita henkilöitä. Ääneen pääsevät muun muassa tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen, oikeustieteen professori Matti Tolvanen, Nokia-historiikin kirjoittanut dosentti ja historiantutkija Martti Häikiö, organisaatiotaloustieteen professori Mikko Ketokivi, johtava tilintarkastaja Pasi Karppinen, Hallikaisen lapsuudenystävä Erkki Närä, bisneskumppani Timo Kojo ja asianhoitaja Kari Uoti. Haastattelut paljastavat, että entinen Nokian insinööri ja Uroksen perustaja Jyrki Hallikainen on ollut äärettömän arvostettu ja uskottava niin Suomessa kuin ulkomailla. Mobiiliruhtinas-nimi sopii varauksetta miehelle, joka on aikoinaan tullut tunnetuksi työstään globaalien mobiiliyhteyksien parissa. 

Uros – mobiiliruhtinaan tarina C More -suoratoistopalvelussa 25. toukokuuta alkaen yhden jakson viikkotahdilla. Jaksoja on yhteensä kolme. 
Sarjan on C Morelle tuottanut Solar Republic ja GimmeYa Wallet Productions. 

UROS – MOBIILIRUHTINAAN TARINAN JAKSOT

1. Mikä ihmeen Uros?
Sarjan avausjaksossa Susani Mahadura lähtee selvittämään, kuka on salaperäinen mobiiliruhtinas Jyrki Hallikainen. Jaksossa avautuu käsittämätön tapahtumaketju. Hetkeä aiemmin miljardiliikevaihtoa raportoinut ja Tampereen uuden monitoimiareenan pääsponsoroinnista vastikään sopimuksen tehnyt Uros Oy haetaankin yhtäkkiä konkurssiin. Perustaja Jyrki Hallikaista epäillään erilaisista talousrikoksista. 

2. Oletteko nähneet tätä miestä?
Susani Mahadura matkaa Kemin kautta Sveitsiin ja Liechtensteiniin ja selvittää, kuinka lahjakkaasta paikallisesta jalkapallojuniorista kehittyi lopulta kansainvälisesti arvostettu mobiiliruhtinas. Miten Hallikainen sai aikaan eturivin insinöörien joukkoirtisanoutumisen Nokiasta? Kuinka Hallikainen onnistui ostamaan tennistähti Roger Federerin entisen kodin pankkisalaisuudestaan tunnetusta Sveitsistä? Mikä oli Uroksen suuri visio? 

3. Missä ovat rahat, Jyrki Hallikainen?
Ympyrä sulkeutuu, kun Susani matkaa Hallikaisen luksushuvilalle Kuusamoon. Miksi konkurssipesän selvitysmies haastaa Uroksen oikeuteen? Miten Jyrki Hallikainen onnistui, juuri ennen kuplan puhkeamista, myymään kokeneille sijoittajille kymmenillä miljoonilla omia Uroksen osakkeitaan? 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.