Urheiluvuosi 2022 ei päättynyt olympialaisiin – vedonlyöjien supertapahtumia on vielä tiedossa

Yhtenä vuoden suurimpana urheilutapahtumana pidettävät talviolympialaiset ovat jo päättyneet ja täten osaltaan taputeltu. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sen mukana päättyi myös koko vuoden merkittävä urheilutarjonta. Tiedossa on vielä lukuisia mielenkiintoisia ja adrenaliinia nostattavia turnauksia, joita etenkin vedonlyöjät tulevat seuraamaan silmät tapissa.

Jokaiselle kuukaudelle tuntuu löytyvän jotain jännittävää seurattavaa, mutta etenkin jalkapallon MM-kilpailut vuoden lopussa Katarissa on se, johon monet vedonlyöjät tähtäävät. Sen aikana osa pelaajista hyödyntää myös erilaisia bonuksia, joita vedonlyöntisivustot ahkerasti tarjoavat. Ota kuitenkin muistiinpanovälineet esiin ja kirjaa seuraavat tapahtumat muistiin.

Maaliskuu

Maaliskuu on parasta talviurheiluaikaa, jolloin käydään useita hiihdon, ampumahiihdon ja mäkihypyn maailmancuppeja. Silloin Pekingissä järjestetään myös talviparaolympialaiset 04.-13.03 välillä. Kuun lopulla on taitoluistelun MM-kilpailut Ranskassa ja painin EM-kilpailut Unkarissa. F1-kausi käynnistyy hallitsevan maailmanmestarin Max Verstappenin johdolla Bahrainin ja Saudi-Arabian GP-kilpailuilla.

Huhtikuu

Huhtikuu pyörähtää käyntiin Rovaniemen SM-hiihdoilla. Samoin golf-kausi aloitetaan USA:n The Mastersin major-turnauksella. Snookerin maailmanmestaruudesta kisataan Isossa-Britanniassa ja kesälajien X-Games käydään Japanissa. F1-kalenterista löytyvät kilpailut Melbournessa ja Imolassa.

Toukokuu

Toukokuussa ajetaan heti raviurheilun Finlandia-ajot vappupäivänä ja kuun päättää Ruotsin vastaava, Elitloppet. Se on myös tärkeä kuukausi Suomen jääkiekolle, koska tuolloin Tampereella ja Helsingissä pelataan jääkiekon MM-turnaus. Sen ajankohta on 13.-29. toukokuuta.

Tämän kuun aikana myös yleisurheilun Timanttiliiga alkaa ja sen kaksi osakilpailua käydään Dohassa, Lontoossa ja Eugenessa, Yhdysvalloissa. F1-autot kiihdyttelevät Miamissa, Espanjan Montmelossa sekä legendaarisella Monacon radalla.

Kesäkuu

Kesäkuuta värittävät etenkin jalkapallo ja formulat. Nimittäin Suomen jalkapallon miesten Kansojen liigan B-lohkon otteluita pelataan tiheään tahtiin. Ensimmäinen vastustaja on Bosnia Herzegovina (04.06), toisena Montenegro (07.06), kolmantena Romania (11.06) ja Bosnia-Herzegovina kohdataan vielä toistamiseen 14. kesäkuuta.

Formuloiden suhteen tässä kuussa nähdään Bakun ja Kanadan GP:t, unohtamatta legendaarista Wimledonin tennisturnausta. Se käydään perinteisesti Lontoossa 27.06-10.07 välisenä aikana.

Heinäkuu

Heinäkuu on kuuluisa lomakuukausi etenkin Suomessa, mutta urheiluareenat eivät kuitenkaan hiljene siksi aikaa. Heinäkuun ajaksi on nimittäin suunniteltu pelattavaksi ainakin naisten jalkapallon EM-kilpailut, urheilun monilajitapahtuma World Games ja miekkailun MM-kilpailut Kairossa.

Suomessa voidaan nauttia pesäpallon Itä-Länsi-ottelusta Tampereella, Sulkavan suursouduista, Mikkelin St. Michel-ajoista ja Kuninkuusraveista, jotka järjestetään tänä vuonna Forssassa. Brittien suurin urheilutapahtuma tulee olemaan Kansainyhteisön kilpailut Birminghamissa. Sekä formulakausi tulee jatkamaan vahvasti. Heinäkuuksi on suunniteltu GP:t Silverstonen radalle Englantiin sekä Itävaltaan, Ranskaan ja Unkariin.

Elokuu

Elokuu aloitetaan yleisurheilun 19-vuotiaiden MM-kilpailuilla, jotka järjestetään Yhdysvalloissa. Heinäkuun 4. päivänä alkavat perinteiset yleisurheilun Kalevan kisat Joensuussa. Mielenkiintoista väriä urheiluspektrumiin tuo Helsingissä pelattava Uefan miesten Supercupin peli, jossa kohtaavat Mestarien liigan voittaja ja Eurooppa-liigan voittaja.

Samaan yhteenvetoon ratkotaan yleisurheilun Euroopan mestaruuksia Münchenissä ja loppukuusta Naisleijonat pääsevät tositoimiin naisten jääkiekon MM-kilpailuissa Tanskassa. Formuloita ajetaan vain elokuun lopulla Belgian Stavelot-radalla.

Syyskuu

Syyskuussa suuria urheilutapahtumia ovat koripallon miesten EM-kilpailut, yleisurheilun Suomi-Ruotsi-ottelu, painin MM-kilpailut ja jalkapallon Kansojen liigan ottelut, joissa Suomi taas pelaa. Romania kohdataan 23.09 ja Montenegro 26.09. Formulakilpailuja nähdään Hollannissa, Italiassa ja mahdollisesti Turkissa.

Lokakuu

Suomalaisittain lokakuun merkittävin tapahtuma tulee olemaan Helsingissä järjestettävä Helsinki International Horse Show, joka kokoaa yhteen koko lajin kerman. Muita kiinnostavia urheilukilpailuja lokakuussa ovat telinevoimistelun MM-taistot Englannissa, ringeten MM-kilpailut Espoossa ja Kriterium-ajot Tampereella. Formula-kalenteriin on lisätty osakilpailut Singaporeen, Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Meksikoon.

Marraskuu

Marraskuu huipentaa koko urheiluvuoden, koska silloin pelataan jalkapallon MM-kilpailut. Niiden tarkka ajankohta on 21.11-18.12 välisenä aikana. Se taatusti tulee keräämään satojen miljoonien ihmisten huomion, ja tuottamaan myös erinomaisia tarjouksia vedonlyöntiä ajatellen. Formuloiden suhteen kauden viimeisimpiin kisoihin kuuluvat marraskuun Brasilian Sao Paulon ja Abu Dhabin GP:t.

Joulukuu

Joulukuussa myös urheiluväki hiljenee joulun odotukseen, mutta siltikin vedonlyöjille voi löytyä jotain ruksattavaa vetokuponkiin. Suomalaisittain kutkuttava turnaus tulee olemaan miesten jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut 26.12-05.01.2023. Samoin vuoden päättää Keski-Euroopan mäkiviikot, josta voidaan povata suomalaismenestystä.

Aseta vetoja ennakkoon ja livenä

Kun olet merkinnyt kalenteriisi kaikki ne tapahtumat, joita tulet seuraamaan lähemmin, tutki samalla vedonlyöntisivustojen tarjonta. Voit löytää nimittäin jo aikaisemmin mahdollisuuksia asettaa vetoja esimerkiksi voittajavetoina, jolloin voit etukäteen veikata, kuka voittaa kyseisen turnauksen tai mahdollisesti koko sarjan.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.