Tätä kaikkea YleXPop tuo Vaasaan – Luvassa kaikkien aikojen upein YleXPop –ilmaistapahtuma

Kesän paras aloitus, YleXPop-ilmaiskonsertti järjestetään Vaasassa 2. kesäkuuta. Vaasan kauppatorin lavalle nousee suuri joukko Suomen kuumimpia artisteja. Mukana ovat muun muassa Evelina, Mikael Gabriel, Reino Nordin, Nelli Matula, Aleksanteri Hakaniemi ja LCMDF.

Festarikesän aloituksen artistikattaus pitää sisällään tämän hetken isoimmat kotimaiset tähdet ja kuumimmat nousevat tähdet.

 • Evelina
  YleXPop-esiintyjä Evelina julkaisi debyyttialbuminsa 24K vuonna 2016. Siitä tuli Suomessa ensimmäinen albumi, joka striimasi platinaa jo ennen julkaisuaan.
 • Mikael Gabriel
  Mikael Gabriel
  julkaisi hiljattain Timanttei-nimisen biisin, joka nousi suoraan Spotify-listan sijalle yksi. Alkuvuoden Gabriel on toiminut Suomen X Factorin tuomarina ja kirjoittanut uutta musiikkia. YleXPopissa tullaankin kuulemaan aivan uusia kappaleita!
 • Reino Nordin
  Kotimaisen popin ykkösnimiin kuuluvan Reino Nordin teki lopullisen läpimurtonsa kotimaisen musiikin kärkeen viime vuonna, kun hänen Antaudun-kappaleensa oli vuoden striimatuin biisi. Tähän mennessä kappaletta on kuunneltu Spotifyssa lähes 13 miljoonaa kertaa.
 • Aleksi Hakaniemi
  Isomman breikkaamisen kynnyksellä olevan Aleksi Hakaniemen vuosi lähti hienosti käyntiin Nuorena jaksaa –debyyttilevyn myötä. Lisäksi Hakaniemi ylsi YleX Läpimurto -listauksen sijalle kaksi.
 • Nelli Matula
  Ilmaiskonsertin tähti, Nelli Matula keikkaili viime vuonna Robinin kanssa Hula hula –kiertueen merkeissä ja osana Rähinä Specialia, mutta nyt hän saa loistaa omin voimin.
 • LCMDF edustaa ilmaiskonsertin kattauksessa raikasta ja railakasta vaihtoehtopoppia. Another Sucker -singlen hiljattain julkaissut LCMDF on rauhassa hionut musiikkiaan heidän näköisekseen ja julkaisee uuden albumin loppuvuodesta.

Enemmän kuin vain ilmaiskonsertti

Vaasassa on tarkoitus kasvattaa konsertin kokoa niin kävijämäärässä, lavojen koossa kuin ohjelmiston monipuolisuudessakin. Bileet aloitetaan jo perjantaina 1.6. torin YleXPop Etkot -tapahtumalla, jossa muun muassa YleX Throwback -ohjelman Soikku ja Kareinen tanssittavat ihmisiä 2000-luvun parhaiden biisien tahtiin. Päätapahtumaa juhlitaan Vaasan torilla lauantaina 2.6. klo 16-22. Tapahtuman juontavat YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio sekä Yle X3M:n Jonas Forsbacka ja Märta Westerlund. Perjantaina ja lauantaina torilla kannattaa myös käydä piipahtamassa Vaasan nuorisopalveluiden pop up –nuorisotilassa. Bileet huipentuvat päätapahtuman perään YleXPopin virallisiin jatkoihin klo 22 yökerho Fontanassa, jossa esiintyvät muun muassa Suomen mielenkiintoisin tuore hip hop -nimi Cledos sekä YleX:stäkin tutut Lyömättömät. Koko konsertti on nähtävissä Yle Areenassa ja parhaat palat TV2:lla 3. kesäkuuta.

–          Se, että merellinen Vaasa ja Vaasan seutu saa olla tässä mukana, on äärimmäisen iso asia ja kunnia. On hienoa, että kulttuuriin ja musiikkiin panostava Vaasa on saanut YLE:n merkittäväksi kumppaniksi. Haluamme mahdollistaa ja tarjota seudun asukkaille houkuttelevia tapahtumia, joihin ihmiset voivat tulla viihtymään, sanoo Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.

15.-16.5. järjestetään YleXPop-Välkkäkiertue Vaasan kouluissa, jossa YleXPopin artistit, YleX:n ja X3M:n juontajat käyvät tervehtimässä ja toivottamassa nuoret tervetulleeksi YleXPop –tapahtumaan. Kaksipäiväisellä koulukiertueella ovat mukana muun muassa Nelli Matula, LCMDF Mia Kemppainen ja Emma Kemppainen, TheManninen, Soikku , Märta Westerlund, Jonas Forsbacka, Tanssiryhmä Kipinä Chicas.

YleXPop on Yleisradion päihteetön nuorten ilmaiskonsertti, joka mahdollistetaan tänä vuonna yhteistyössä Visit Vaasan, Vaasan kaupungin ja X3M kanssa.