Tanssi Vieköön -festivaalista kasvamassa yksi Euroopan suurimmista tanssitapahtumista

Yli 3000 tanssijaa Suomesta ja lukuisista muista kansallisuuksista saapuu esiintymään ja kilpailemaan Helsingin Messukeskukseen Tanssi Vieköön -festivaaleille 24.–25. elokuuta 2018.

Tanssi Vieköön -festivaalin ohjelmaa ovat rakentamassa kymmenet suomalaiset tanssiseurat, tanssin ammattilaiset ja tanssinopettajat. Tanssi Vieköön –festivaali on suunnattu tanssijoilta niille, jotka nauttivat taidokkaista esityksistä ja jännittävistä tanssikisoista.

Tapahtuman taiteellinen johtaja Tiina Aalto, itsekin monipuolinen tanssija, on tapahtuman ohjelmasisällöstä innoissaan.
– Koskaan aikaisemmin ei Suomessa saman katon alla ole nähty näin montaa tasokasta tanssikisaa. Kilpailut järjestetään mm. latinalaistansseissa, vakiotansseissa, Disco -tanssissa, tankotanssissa, West Coast Swingissä ja pyörätuolitanssissa. Talent Night -kilpailussa nimekkäät tuomarit Jorma Uotisen johdolla valitsevat palkintojen saajiksi suosikkiryhmänsä. Suomen suurimmalla tanssilattialla valitaan Suomen Tangopari 2018. Nuorisohallissa kisataan jännittävissä katutanssi -battleissa. Lauantaina yleisö pääsee nauttimaan vauhdikkaasta WRRC World Cup -kisasta, johon saapuu huipputasoisia akrobatic rock’n’rollin ja boogie woogien tanssijoita ympäri maailmaa.

– Kisojen lisäksi erilaisia tanssiesityksiä pyörii nonstoppina lukuisilla eri ohjelmapisteillä. Tapahtumavieraat voivat halutessaan katsomon sijasta itsekin pyörähdellä tanssilattialla parhaitten kotimaisten lavabändien tahdeissa tai valita yli 200 opetustunnista mieleisensä. Karnevaalikadun tunnelma vaihtuu hetkessä kun vauhdikas samba muuttuukin elegantiksi hitaaksi valssiksi tai argentiinalaiseksi tangoksi. Koko kotimaisen tanssin kenttä on ottanut tapahtuman omakseen ja pistää parastaan, Tanssi Vieköön -festivaalin tuottaja Pasi Mannila hehkuttaa.

Toista kertaa järjestettävä Tanssi Vieköön -festivaali on tanssin ystävien kohtaamispaikka Helsingin Messukeskuksessa. Avoinna perjantaina 24.8.2018 klo 16–02 ja lauantaina 25.8.2018 klo 10–02.

www.tanssiviekoon.fi

#tanssiviekoon