Tältä näyttää HUONOT NAISET -komedia – elokuvateattereissa 5.1.2022

HUONOT NAISET tuo hyvät naurut elokuvateattereihin kautta maan keskiviikkona 5.1.2022

Tältä näyttää Leea Klemolan, Jussi Vatasen, Mikko Penttilän, Emma Kilpimaan ja Anna Ackermanin tähdittämä komedia – katso traileri ja valokuvat

Huonot naiset on komedia, jossa yllätysvieraat sotkevat hääjuhlien järjestelyt ja pistävät vipinää uinuvaan lappilaiseen pikkukylään. Huonot naiset saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan keskiviikkona 5.1.2022.

Komedian pääosia näyttelevät Leea Klemola, Jussi Vatanen ja Mikko Penttilä sekä uusina nousevina tähtinä valloittavat Emma Kilpimaa ja Anna Ackerman. Komedian suuressa näyttelijäkaartissa nähdään myös muun muassa Rea Mauranen, Anna-Leena Sipilä, Tiina Pirhonen, Sinikka Mokkila, Eeva Semerdjiev ja Kari Ketonen.

Seurakuntatalon emäntä Johanna (Klemola) tekee kaikkensa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Varaa virheisiin ei ole. Viimeinen, mitä Johanna kaipaa, on bussilastillinen kuokkavieraita kolkuttelemassa seurakuntatalon ovelle tärkeiden hääjuhlien aattona. Ohikulkumatkalla olevalta venäläisseurueelta on kuitenkin hajonnut auto ja pian Johanna löytää itsensä majoittamasta seuruetta seurakuntatalolle. Johannan veljen tehtävänä on korjata auto, että vieraat saadaan äkkiä tien päälle ja alta pois. Veljen yrittäjähenkinen kaveri puolestaan näkee tilanteessa hienoja mahdollisuuksia ja päättää toimia. Kello käy, auto ei käynnisty, häät alkavat ja katastrofin ainekset ovat käsissä.

Huonot naiset on tarina tavallisista, rohkeista naisista ja miehistä, joissa yllättävät kohtaamiset nostavat pintaan suuria tunteita sekä ikiaikaisia asetelmia. Kun nämä häät on tanssittu, on koko kylä siirtynyt piirun verran paikoiltaan. 

Huonot naiset -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Karoliina Lindgren ja Niklas Lindgren. Käsikirjoitus perustuu Karoliina Lindgrenin alkuperäisideaan ja on tositapahtumien inspiroima.

Niklas Lindgren on ohjannut Huonot naiset -komedian esikoispitkänä elokuvanaan.

”Rakastuin heti Huonot naiset -tarinaan, kun lappilainen käsikirjoittaja Karoliina Lindgren kertoi siitä minulle. Tarina on hauska, mutta samalla lämmin ja syvällinen. Tällainen yhdistelmä on harvinainen. 

Halusimme tehdä komedian, joka naurattaa, koskettaa ja vähän provosoikin. Olen erityisen ylpeä näyttelijäjoukostamme, jota johtaa upea Leea Klemola. Hänen, Jussi Vatasen ja Rea Maurasen kaltaisten konkareiden lisäksi elokuvassa nähdään myös huikeita tulevaisuuden lupauksia kuten Emma Kilpimaa ja Anna Ackerman. 

Kuvasimme Huonot naiset kokonaan pohjoisessa, minkä ansiosta saimme elokuvaan mielettömät maisemat ja kameran eteen ison joukon paikallista lahjakkuutta. Lapin kylmä kevättalvi ja paikallisten lämpö loivat elokuvaan juuri oikean hengen. Odotan kovasti, että yleisö pääsee näkemään elokuvan elokuvateattereissa.”

Niklas Lindgren

Huonot naiset -elokuvan ohjaaja-käsikirjoittajaKaroliina ja Niklas Lindgren ovat aiemmin käsikirjoittaneet yhdessä muun muassatelevisiosarja Jättekivan, jonka Niklas Lindgren on myös ohjannut. Niklas Lindgren on myös muun muassa käsikirjoittanut Kimmo-sarjaa sekä ohjannut ja käsikirjoittanut Putous– ja Pasila 2.5 – The Spin-Off -sarjoja. Karoliina Lindgren on lisäksi käsikirjoittanut Armi elää! -elokuvan.

Elokuvan tuottaa Miia Haavisto (Lost Boys, Eden, Tuntematon sotilas, Tom of Finland, Miami ja Joulumaa) ja Tekele Productions sekä levittää ja markkinoi SF Studios.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.