Suosittu Ensitreffit alttarilla tulee taas! Kymmenes kausi käynnistyy MTV:llä tiistaina 10.10.

Rakkauden, avioliiton ja parisuhteen ytimessä vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla starttaa MTV:llä tiistaina 10.10. Sarjan 10-vuotisjuhlakaudella teemana on toisen ja itsensä huomioiminen uudessa elämäntilanteessa.Ensimmäistä kertaa suomalaisen version historiassa osallistujat eivät saa mitään vinkkiä toisistaan ennen alttarille astelemista, joten luvassa on entistäkin kutkuttavampia ensihetkiä alttarilla.

ensitreffit_alttarilla_s10_kari_kanala_hanna_myllymaa_tapani_alanen_002.jpg

Rakastettu Ensitreffit alttarilla tulee taas! Rohkeat sinkut astuvat alttarille tuntemattoman kanssa ja heittäytyvät yhteiseen seikkailuun toiveissaan elämänmittainen rakkaus ja parisuhde. Rakkauden kuohuissa heitä auttavat tutut asiantuntijat pastori Kari Kanala, ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa ja erityistason seksuaaliterapeutti Tapani Alanen.

Kolme tuoretta ja toisilleen tuntematonta avioparia joutuu kokemaan parisuhteen ylä- ja alamäet pikakelauksella, kun romanttisten häiden jälkeen arjen koittaessa alkaa selvitä, ovatko he todella luotuja toisilleen. Lopulta heidän on kerrottava, jatkavatko he matkaansa yhdessä vai erikseen. Parien suhteiden etenemistä seuratessaan ja asiantuntijoiden neuvoja kuullessaan myös katsojat pääsevät tarkastelemaan omia parisuhteitaan ja käyttäytymismallejaan. Ensitreffit alttarilla perustuu tanskalaiseen ohjelmaformaattiin Gift Ved Første Blik.

10-vuotisjuhlakaudella keskeisenä teemana on toisen ja itsensä huomioiminen uudessa elämäntilanteessa. Sarjan kymmenes kausi pitää sisällään myös uudistuksia. Ensimmäistä kertaa ohjelman suomalaisen version historiassa parit eivät saa mitään vinkkiä tai tietoa toisistaan ennen alttarille astelemista. Kauden edetessä pareja odottaa myös välitilinpäätös, jossa asiantuntijat antavat pareille ehkä elämänsä tärkeimmän tehtävän.  

Parien matkaa seurataan kahdentoista jakson verran. Kauden päätteeksi nähdään vielä odotettu Mitä heille kuuluu nyt -jakso, jossa päästään näkemään, miten parien elämä on edennyt kuvausten jälkeen.

Viime syksyn Ensitreffit alttarilla -kausi tavoitti kaikkiaan 2,5 miljoonaa suomalaista. Keskimäärin kukin jakso tavoitti 935 000 katsojaa ja keskikatsojamäärä oli 730 000 per jakso. Sarja oli erityisen suosittu MTV:n suoratoistopalveluissa ja esimerkiksi 25-44 -vuotiaissa puolet katselusta tuli MTV Katsomon ja C Moren kautta.

Tutustu Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoihin:

ensitreffit_alttarilla_s10_tapani_alanen_002-1.jpg

Tapani Alanenpsykoterapeutti, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), pariterapeutti

Viime kaudella debyyttinsä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa tehneelle terapiatyön ammattilaiselle Tapani Alaselle on kunnia-asia olla jälleen mukana rakastetun ohjelman asiantuntijakolmikossa. Amorina toimiminen tuo mukanaan myös ison vastuun.

– Me asiantuntijat teemme valtavasti pohjatyötä sen eteen, että hakijalle löytyy oikea puoliso. Emme valitse ohjemaan yhtäkään paria, jonka onnistumismahdollisuuksiin emme usko täydestä sydämestä, Tapani kertoo.

Ohjelman hakuprosessin laajuus, lukuisat haastattelut ja erilaiset tehtävät, tulevat usein yllätyksenä hakijoille. Yllätyksenä heille tulee myös se, että prosessin lopputuloksena hakijat ovat tutustuneet itseensä ja omiin päämäärinsä aivan uudella tavalla. Monet ovatkin kiitelleet, että hakuprosessista oli valtavasti hyötyä oman elämänsuunnan määrittämisessä, vaikka tie ei vienyt aivan ohjelmaan ja alttarille saakka. Silloin Tapani kehottaa yleensä hakemaan tuleville kausille uudestaan mukaan – ehkäpä tuleva puolisokin on silloin hakenut mukaan!

Tapani on innoissaan tulevan kauden osallistujista. Mukana on varsin erilaisia persoonia, jotka ovat erittäin sitoutuneita ja luottavat tähän erityislaatuiseen tapaan muodostaa parisuhde.

– Olen nähnyt heissä valtavasti oman itsensä reflektointia ja oman elämäntilanteensa pohtimista syvällisellä tasolla. Se on iso anti tulevaan parisuhteeseen. Toivotaan siis, että se kuuluisa kipinä syttyy ja ihastumisia tapahtuu! Tapani riemuitsee.

ensitreffit_alttarilla_s10_hanna_myllymaa_002-1.jpg

Hanna Myllymaa, ratkaisukeskeisen psykoterapian maisteri, mielenjohtamisen valmentaja

Kolmatta kertaa Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana oleva Hanna Myllymaa odottaa tulevaa kautta innolla. Halu lähteä mukaan tärkeään tehtävään on vain kasvanut vuosi vuodelta.

– On uskomattoman hienoa kulkea osallistujien rinnalla, ja auttaa heitä konkreettisesti löytämään parhaimmillaan elämänmittainen parisuhde, Hanna kertoo.

Hannan mielestä tulevan kauden pareja yhdistää aitous ja avoimuus. Se helpottaa asiantuntijoiden työtä, joka jatkuu tiiviisti myös sen jälkeen, kun parit ovat menneet ohjelmassa naimisiin. Asiantuntijat ovatkin pareihin yhteydessä kuvausten aikana myös kameroiden ulkopuolella.

– Pyrimme olemaan kartalla koko ajan, miten pareilla menee. Näin osaamme tukea ja auttaa heitä ajoissa, jos siihen on tarvetta, Hanna paljastaa.

Hannan oma kiinnostus ihmismieleen, sen toimintaan ja johtamiseen on ollut olemassa aina. Parisuhteisiin liittyvät mielen prosessit ovat olleet aina erityisen lähellä asiantuntijan sydäntä. Hanna painottaakin osallistujille, että uutta ihmissuhdetta aloittaessa – etenkin tv-kameroiden edessä ja kovan stressin alla – katse on kohdistettava reilusti kauemmas kuin siihen hetkeen, jolloin pari kertoo asiantuntijoille, jatkavatko he yhdessä vai eivät.

– Kyseessä on maraton, ei pikamatka. Olemme valinneet nämä ihmiset toisilleen erittäin hyvistä syistä, eivätkä tunteet toista kohtaan aina synny hetkessä. Parien tärkein tehtävä onkin antaa aikaa sille, että he voivat löytää toisensa, Hanna toteaa.

ensitreffit_alttarilla_s10_kari_kanala_002.jpg

Kari Kanala, pastori

– Tämän kauden osallistujia yhdistää vahva myötätuntoisuus ja empatiakyky. Heillä kaikilla on jopa kadehdittava taito puhua ja sanoittaa tunteita, sellaiseen ei minun sukupolveni ole pystynyt varmaan koskaan. Mutta heillä se taito on, Kari luonnehtii.

Suomalaiseen puhumattomuuden kulttuuriin yhdistetäänkin usein sanonta ’vaikeneminen on kultaa’, joka kaikkien meidän pitäisi Karin mielestä heittää saman tien romukoppaan. Toimivassa parisuhteessa tilanne on nimittäin täysin päinvastainen.

Monelle katsojalle Ensitreffit alttarilla -ohjelman taika liittyy parien tarinan seuraamisen lisäksi oman elämän peilaamiseen. Asiantuntijat ovat saaneet ohjelman alusta saakka paljon kiitosta siitä, kuinka paljon heidän vinkkinsä ovat auttaneet myös katsojia omissa ihmissuhteissaan.

Tulevaa kautta odotellessa Karilta irtoaa saman tien kullanarvoinen parisuhdeneuvo meille kaikille.

– Huomaa hyvä. Kun huomaat hyvän toisessa, hän säilyy ainutlaatuisena arjenkin keskellä. Koska hyvä lähtee aina kiertoon, huomaat samalla sen myös itsessäsi, Kari neuvoo.

#ensitreffitalttarilla

Ensitreffit alttarilla MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 10.10. klo 21 alkaen.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland.

Lähde: Finnpanel TotalTV-mittaus, kaikki 3+ vuotiaat, tavoitti = kuinka moni katsoi vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoisesti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.