”Suedi” on NENT Groupin seuraava Viaplay Original -elokuvasatsaus

Elokuva ”Suedi” on pohjoismaiden johtavan suoratoistoyhtiön Nordic Entertainment Groupin (NENT Group) seuraava alkuperäistuotanto. Kyseessä on humoristinen tarina identiteetistä, kulttuurisista väärinkäsityksistä ja halusta kuulua joukkoon. ”Suedi” kokoaa yhteen näyttävän raskaansarjan näyttelijäkaartin ja saa ensi-iltansa Viaplay-palvelussa Pohjoismaissa ja Baltiassa loppuvuodesta 2021.

Mahmut (Kardo Razzazi: ”Rauhantekijä”; NENT Groupin ”Honor”) asuu Tukholman huono-osaisesessa kaupunginosassa ja haaveilee tulevansa hyväksytyksi ruotsalaisena. Kun hän yllättäen löytää 30 miljoonaa kruunua, on aika muuttaa haaveet todellisuudeksi. Mahmut vaihtaa nimensä Sebastianiksi, ostaa mukavan talon ja Volvon sekä asiaan kuuluvat raidalliset sukat. Yhdessä Isabellen (Agnes Lindström Bolmgren: ’Ravintola’) kanssa hän alkaa suunnitella suuria häitä – kunnes eräänä päivänä hän huomaa, että setelit ovat voimassa enää kaksi viikkoa.

”Suedin” näyttelijäkaartiin kuuluvat myös suomalaisille tutut ruotsalaiset eturivin tähdet kuten Suzanne Reuter (”Aika on meidän”, ”Varustamo”), Johan Ulveson (”Rakasta mua”), Filip Berg (”Mies joka rakasti järjestystä”, ”Svartsjön”), Ann Petrén, Claes Månsson, Göran Ragnerstam ja Christian Hillborg (”Silta”).

”Lahjakkuuksien määrä kameran molemmin puolin osoittaa, kuinka korkealle NENT Group tähtää seuraavalla elokuvallamme. Useimmat meistä eivät ole koskaan löytäneet 30 miljoonaa kruunua käteistä, mutta olemme kaikki kamppailleet sopeutuaksemme ja elääksemme odotusten mukaisesti. ”Suedi” tuo kevyen kosketuksen joihinkin raskaisiin aiheisiin ja voi toivottavasti auttaa meitä ymmärtämään toisiamme hieman paremmin”, sanoo Filippa Wallestam, NENT Groupin sisältövastaava.

”Komedia on minulle uusi tyylilaji, mutta on hienoa päästä rooliini, johon minä ja niin monet muut voimme todella samaistua. Luulen, että ”Suedi” tulee kertomaan monien ihmisten tarinan”, lupaa pääosanesittäjä Kardo Razzazi.

”Suedi” on Manuel Conchan käsikirjoittama ja ohjaama, ja sen tuottavat Claudia Galli Concha ja Daniel Wagner.

Manuel Concha: ”Olen kaveri raffista kaupunginosasta, joka nai tytön hyvästä naapurustosta, joten tiedän tarkalleen millaista on astua ympäristöön, jossa ihmiset odottavat sinulta tietynlaista käytöstä. Tiedän, miten helppoa on mennä vipuun ja kuinka monta koomista tilannetta näistä tilanteista voi syntyä. Olen aina halunnut tehdä hellän komedian kuulumisesta ja kulttuurien yhteentörmäyksistä, ja olen erittäin kiitollinen, että saan tehdä niin Viaplayn ja parhaiden ruotsalaisnäyttelijöiden kanssa.”

NENT Groupin alkuperäistuotannoista

NENT Group tuo vuoden 2021 aikana ensi-itaan vähintään 40 alkuperäistuotantoa. Kolmen viime kuukauden aikana ensi-iltansa Viaplayssa ovat saaneet ”Onnenlahti”, ”Suurlähettiläs”, ”Fixi Playlandissa” toinen kausi, ”Rakasta mua” -sarjan toinen kausi, ”Catwalk”, ”Partisan” ja ”Mian maaginen maailma” -lastensarjan toinen kausi.  

Äskettäin julkistettuihin Viaplay Original -tuotantoihin kuuluvat mm. ”Stella Blómkvist” toinen tuotantokausi, ””Wistingin” toinen kausi, ”Kuulustelu” toinen kausi, ”Kaksi sisarta”, ”The Box”, ”Furia”, ”Close to Me”, ”Max Anger”, ”Dystopia”, ”The Head”, ”Suck it Up”, ”Lumen kätkemä” toinen tuotantokausi, ”Harmonica”, ”Perfect People”, ”Orca” sekä ”The Swarm”.

NENT Groupin ”Wisting” on näytetty BBC Fourissa ja Sundance Now’ssa; ”ALEX” on myyty Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin; ”Veni Vidi Vici” on saanut ensi-iltansa Hulussa, ja siitä tullaan tekemään uusi versio Yhdysvalloissa Lionsgaten kanssa; Canal+ ja Topic ovat poimineet ”Plussat ja haitat”. ”Honor” on myyty RTL:lle ja VRT:lle; ”Those Who Kill” on saatavilla BBC:llä ja ARTE:lla. ja ”Mian maaginen maailma” on lanseerattu Sky Kidsissä.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.