Spede Pasasen ja Vesa-Matti Loirin klassikkoelokuvasta Hirttämättömät nähdään syksyllä uusi versio

Tulevana syksynä valkokankaille sappuu uusi versio Pertti ”Spede” Pasasen legendaarisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta. Elokuva on Andrei Alénin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee yhtä päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

Kuvassa Andrei Alén (vas.), Ona Huczkowski ja Aku Hirviniemi. Kuva: Mona Salminen

Tuotantoyhtiö Backmann & Hoderoffin yhtiön toinen perustaja Andrei Alén on valmistellut elokuvaa 20 vuoden ajan.

”Olen teinistä saakka haaveillut, että tekisin joskus Hirttämättömät-elokuvasta oman versioni. Olen hyvin kiitollinen, että olemme saaneet nyt mahdollisuuden toteuttaa tämän haaveen. Olen lapsesta saakka rakastanut alkuperäistä teosta. Halusin kunnioittavasti kehittää elokuvan maailmaa ja syventää henkilöitä kuitenkaan unohtamatta Pertti Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Simo Salmisen luomaa hulvatonta
tunnelmaa ja huoletonta kerrontaa”, kertoo Alén.

Alkuperäinen Hirttämättömät sai ensi-iltansa vuonna 1971, ja elokuva on vuosien myötä saavuttanut kulttimaineen. Uuden elokuvan pääosissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Ona Huczkowski.

”Olen todella innoissani, että tällainen elokuva tehdään Suomessa. Siinä on oman ikäisilleni katsojille paljon elementtejä, joita ei normaalisti nähdä kotimaisissa elokuvissa”, kertoo Ona Huczkowski. 20-vuotias  Huczkowski on näytellyt aiemmin muun muassa sarjoissa Karkurit, Rahti ja Mieheni vaimo. 

”Elokuvan maailma on mielenkiintoinen ja aidolla tavalla ”vinksallaan”. Olemme leikitelleet Andrein kanssa, että teemme tästä niin omaelämäkerrallisen kuin uskallamme”, Aku Hirviniemi sanoo.

Elokuvan tuottaja Aku Louhimies odottaa yleisön reaktioita elokuvaan mielenkiinnolla:

”Hirttämättömät on pähkähullu ja positiivinen koko perheen komedia. Alkuperäinen elokuva on mustavalkoinen, mutta tämä versio on värikäs ja äänekäs. Uusi Hirttämättömät on elokuva, joka täytyy ehdottomasti nähdä valkokankaalta.”

Hirttämättömät-elokuva on toteutettu hiilinegatiivisesti. Tuotannossa on pyritty kaikilla osa-alueilla eettisiin ja vastuullisiin valintoihin. Hiilijalanjäljen määrittämisessä ja kompensoinnissa tuotantoyhtiö tekee Odotus-elokuvan tapaan yhteistyötä suomalaisen Compensate-säätiön kanssa.

Hirttämättömät saa ensi-iltansa syksyllä 2022. Elokuvan on ohjannut Andrei Alén ja sen on tuottanut Backmann & Hoderoff. Hirttämättömät-elokuvan levittää SF Studios, ja sen pääyhteistyökumppanit ovat SF Studios, MTV ja LIDL.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.