Sinitaivas-konserttikiertue tuo lavalle kuusi kuninkaallista ja yllätysesiintyjän!

Jälleen on käsillä aika, jolloin katseet suunnataan kohti lokakuuta ja silloin alkavaa Sinitaivas-konserttikiertuetta. Sinitaivaasta on vuosien kuluessa syntynyt vahva perinne, jonka juuret ovat aina 1980-luvulla asti. Sinitaivaan alkuperäisenä syntyajatuksena oli tuoda konserttiestradeille kesällä Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitut uudet tangokuninkaalliset sekä muita ajankohtaisia ja mielenkiintoisia taiteilijoita. Suomen suurimmilla konserttiareenoilla haluttiin tarjota lupaaville lahjakkuuksille mahdollisuudet tuoda esiin kaikki osaamisensa. Konsepti on toiminut ja tänäkin vuonna kunnioitetaan vanhoja perinteitä.

Sinitaivas-kiertueen ohjelmiston ympärille on kääritty sielukkaita tangotulkintoja, meneviä hittejä vuosien varrelta, esiintyjien rentoa heittäytymistä huumorin pariin ja ajattoman kauniita lauluja, joiden nostalgiaan yleisön on helppo uppoutua – unohtamatta uutta tuotantoa. Potpureissa aiheina on Reijo Taipale, taiteilijoiden syntymävuosihitit, musikaalit, ruoka, urheilu ja Suomi-Filmi.

Tangokuninkaallisia ja yllätysesiintyjä valmiina kiertueelle

Sinitaivas-karavaanissa on kiinnitettynä kuusi tangokuninkaallista; kesällä kruunu-unelmansa toteen saaneet, tangokuninkaallisiksi 2019 valitut Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus, Marko Maunuksela (Tangokuningas 2010) ja Jukka Hallikainen (Tangokuningas 2008), joita on tovin aikaa kestäneen yhteiskeikkailunsa myötä alettu verrata jopa Mattiin & Teppoon, 1990-luvun kuninkaallisia kiertueella edustaa yhä kaikkien aikojen nuorimpana kuninkaalliseksi valittu Tiina Räsänen (Tangokuningatar 1994) ja tänä vuonna 20 v. juhlaansa viettävä Petri Hervanto (Tangokuningas 1999). Taiteilijakaartia säestää Markon ja Jukan kanssa keikkaileva Jackpot-orkesteri kiertuekapellimestarinaan Taisto Lunkka.

Tämän syksyn yllätyksenä saadaan kiertueen seitsemälle konsertille mukaan Etelä-Koreasta lähtöisin oleva, nykyään Vantaalla asuva Dong-Hoon Han. Mies muistetaan hyvin tämän vuoden Seinäjoen Tangomarkkinat laulukilpailusta ja jättäytymisestään viime metreillä pois Tangokuningas Finaalista.

”En koe olevani vielä valmis täyttämään yleisön odotuksia, jos minut valittaisiin tangokuninkaaksi”, tuumi Han kesällä, mutta ei sulkenut pois mahdollisuutta palata tangoareenoille myöhemmin. Ohjelmatoimisto Gramofoni reagoi nopeasti yleisön osoittamaan kiinnostukseen ja palautteeseen kutsuen Hanin Sinitaivaan esiintyjäkaartiin.

Yleisölle tutummin ”Tango-Hanskiksi” leikkisästi nimetty Han edustaa uusia tuulahduksia tango genressä. Baritoni Han on työskennellyt Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 2009 ja hänet nähdään siis kiertuesolistina välillä 10.-20. lokakuuta.
______________

Sinitaivas 2019 -kiertue

pe 4.10. Oulu, Madetojan sali klo 19 – Ticketmaster
la 5.10. Ylivieska, Kulttuurikeskus Akustiikka klo 18 – Ticketmaster
su 6.10. Kuhmo, Kuhmo-talo klo 18 – Lippupiste
to 10.10. Loimaa, Metsämaan Kalliohovi klo 19 – Ticketmaster
pe 11.10. Kuopio, Musiikkikeskus klo 19 – Lippupiste
la 12.10. Lahti, Konserttitalo klo 19 – Ticketmaster
su 13.10. Hämeenlinna, Verkatehdas klo 18 – Ticketmaster
pe 18.10. Järvenpää, Järvenpää-talo klo 19 – Lippupiste
la 19.10. Pori, Promenadikeskus klo 18 – Ticketmaster
su 20.10. Turku, Konserttitalo klo 18 – Lippupiste Liput alk. 42 e
Konsertin kesto n. 2 h 30 min. sis. väliajan