Sarja-arvostelu: The Plot Against America

Kaikkien sarjojen ei tarvitse olla taistelua verissä päin, jotta sarja olisi katseltava. The Plot Against America on juuri tällainen sarja. Se sijoittuu Amerikkaan toisen maailmansodan alkuvaiheilla ja tarjoilee toisenlaisen mahdollisuuden, miten asiat olisivat voineet mennä.

Kuusiosainen HBO Limited –sarja kertoo vaihtoehtoisesta Amerikan historiasta toisen maailmansodan aikana. Tarina kerrotaan New Jerseyssä asuvan työväenluokan juutalaisperheen silmien kautta, kun he yrittävät selviytyä ksenofobisen lentäjäsankari populisti Charles Lindberghin fasistisesta presidenttiydestä.

Näyttelijät: Winona Ryder, John Turturro, Zoe Kazan, Morgan Spector, Anthony Boyle

Tekijät: David Simon, Edward Burns

Vuosi: 2020

Millainen sarja on kyseessä?

Sarja antaa ajateltavaa tilanteessa, missä mekin elämme. Onko se sittenkään niin itsestään selvää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu? Onko niin varmaa, että työpaikat säilyvät eikä kansallismielisyys nouse entistä suurempaan rooliiin ja saa jälleen entistä enemmän rotuajattelua?

Jos maailmanlaajuiden pandemia sai maailman sekaisin, niin mitä jos yksi maailman isoimmista valtioista olisi sarjan tyylisen Charles Lindberghin vallassa?

Sarjasta on nyt julkaista meille suomalaisille viisi osaa ja kuudetta odotetaan. Jo tässä vaiheessa uskallamme väittää, että sarja saa toisen kautensa, mikäli se jatkuu kuten nämä ensimmäiset viisi jaksoa.

Sarja antaa mielenkiintoisen näkökohdan ja vaikka siinä seurataan välillä useampaa henkilöä, kaikki tapahtuu kuitenkin limittäin toistensa kanssa ja sarjaa on helppo seurata.

Suosittelemme The Plot Agains America-sarjaa niille, joita kiinnostaa erilainen historia, mutta ei suoranaista sodat, taistelut tai murhat – ne eivät tässä sarjassa nouse mitenkään etualalle, vaan kyse on tavallinen työväenluokan elinympäristössä tapahtuvasta muutoksesta, jolle itse työväenluokka ei voi mitään.