Sarja-arvostelu: SUBURRA

Suburra kertoo tarinaa Roomasta, kaupungin päätöksenteosta, keinottelusta ja tällä kertaa nimenomaan ison Rooman perifierioista eli esikaupunkialueista, varsinkin yhdestä niistä, jota ollaan uudelleen kaavoittamassa.

Suburra ei ole mafia-elokuvia, joskin siinä on paljon sen piirteitä. Suburra- televisiosarja luo kuvan Roomasta kaupunkina, joka elää ja kasvaa välittämättä yksittäisten pienten ihmisten tai yritysten tahdosta. Se kuvaa kaupunkia, jossa niin poliisit, poliitikot, rikolliset ja tavalliset kansalaiset saattavat liittyä nopeasti samaan soppaan pääsemättä sieltä pois.

Suburra on Suomessa nähtävillä NetFlixin kautta, ja se onkin italiaista tuotantoa nimenomaan NetFlixille.

Satamaprojekti

Päähenkilöistä rikollisperheen poika Aureliano saa kärsiä omasta raivokkuudestaan ja nopeasti mielialanvaihteluistaan, mutta toisaalta sarja näyttää hänestä myös pehmeämmän puolen – miten hänelle lopulta käy, on varmasti linkitetty tavalla tai toisella uuden rakennusprojektin etenemiseen, missä kyseessä on miljardien satamaprojekti.

Projektin alkamiseen ja etenemiseen liittyvät niin politiikot ja näiden viranomaiset jotka antavat lupia ja vievät asioita eteenpäin, kuin myös paikalliset rikollisjärjestöt jotka haluavat hyötyä uuden sataman mahdollistamasta huumeiden lisääntyneestä määrästä, kuin myös se, että mukaan liittyisi Mafia – ja Vatikaanihan on jo mukana, sillä tämä Ostian maa-alue on nimenomaan rahavaikeuksiin ajautuneen Vatikaanin, jonka on pakko myydä maata jatkaakseen kulutustaan.

SUBURRA

Suburra luo myös kuvan mahdolllisuuksista kun paikallisen rikollisjärjestön poika, poliiisin poika ja romaninuori alkavat tehdä yhteistyötä, missä jokaisella nuorella miehellä on ovat salaisuutensa- sukupuolisuuntautuneisuus, murha ja jotain muutakin?

Suburra: Blood on Rome on italialainen rikosdraama-suoratoistosarja Roomassa. Se perustuu vuoden 2015 Suburra-elokuvaan, joka on puolestaan ​​innoittamana Giancarlo De Cataldon ja Carlo Boninin samannimisestä romaanista.

Sarjaa on tehty kolme kautta ja me suosittelemme sarjaa, mikäli tällainen poliittinen peli, italiankieli ja perheiden sisäiset ristiriidat kiinnostavat. Me annamme tälle sarjalle arvosanan 8+/10. Sarjan menestyksestä kertoo, että tämä sarja on nähtävillä 190 eri maassa.

(IMBD 7,9/10)

Sarjan esikuva eli Suburra-elokuvasta kirjoitettiin vuonna 2016:

Suburra on modernin rikosdraaman hengästyttävä taidonnäyte. Mestariohjaaja Sergio Solliman (1921–2015) poikanakin tunnettu Stefano kuljettaa tapahtumia lomittain ja vierekkäin jäätävällä tarkkuudella ja rytmitajulla. Kaikki vaikuttaa kaikkeen suuren kauneuden ympäröimässä ikuisessa kaupungissa, jonka ytimessä sykkii suuri korruptio – ahneuden, pahuuden ja inhimillisen tragedian maalauksellinen liitto.

Briljantisti roolitettu elokuva tursuaa koukuttavia hahmoja. Malgradin ongelmat syvenevät, kun hänen toimistoonsa ilmaantuu pahamaineiseen mustalaisklaaniin kuuluva rikollinen vaatimaan vastapalvelusta edellisyön ”siivouspalvelusta”. Vierailijan veli on klaanin pelätty päämies, joka haluaa päästä mukaan tulevan kasinoalueen jakopöytään. Alueen, jonka rakennuslupa lepää Malgradin edessä parlamentissa. Sen läpiviemistä odottavat myös etelän perheet ja näiden välikätenä sekä koko projektin koordinaattorina toimiva ”Samurai” – äärioikeistolaisesta terroristista kummisetäkerhoon kivunnut jääkylmä tappaja.

Lue lisää: https://www.episodi.fi/elokuvat/suburra/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.