Kertoimenlaskijat: Tässä ovat suosikit Euroviisujen finaaliin – Usko Suomen menestykseen kasvanut merkittävästi

Unibetin kertoimien mukaan Suomen mahdollisuus viisumenestykseen on kasvanut huomattavasti torstain semifinaalin jälkeen. Kertoimien perusteella Suomi kilpailee tällä hetkellä kuudennesta sijasta yhdessä Islannin kanssa. Voittajasuosikit ovat Italia, Ranska ja Malta. 

Ennen torstain Euroviisujen semifinaalia Suomi oli kertoimien mukaan sijoittumassa kokonaiskilpailussa sijalle 10–12. Tuolloin Suomen kerroin viisujen voitolle oli 67,00. Nyt semifinaalin jälkeen Suomi on kohentanut merkittävästi asemaansa ja on sijoittumassa kertoimien perusteella sijalle 6–7. Kerroin Suomen voitolle on tällä hetkellä 15,00. 

Suomen erinomainen viisumenestys näyttää kertoimien valossa lähes varmalta. Edellisen kerran Suomi on sijoittunut 10 parhaan joukkoon vuonna 2006, kun Lordi voitti Euroviisut. Vuonna 2014 Suomen edustaja Softengine sijoittui sijalle 11. Tätä ennen tulee palata aina vuoteen 1989, kun Suomi sijoittui seitsemänneksi. 

”Kertoimenlaskijat analysoivat ensin todennäköisen sijoituksen, mutta kertoimet elävät sen mukaan, miten vedonlyöjät uskovat sijoituksiin. Suomen edustajan Blind Channelin voittajakertoimen muutos semifinaalia edeltävästä kertoimesta 67,00 tämänhetkiseen 15,00 on silmiinpistävä. Sekä kertoimenlaskijat että vedonlyöjät siis uskovat Suomen kovaan viisumenestykseen”, Unibetin omistavan Kindred Groupin Suomen maajohtaja Antti Tikka kommentoi.

Kertoimien mukaan Euroviisujen voittajasuosikit ovat suoraan finaaliin päässeet Italia (3,50) ja Ranska (3,50) sekä tiistain semifinaalista jatkoon päässyt Malta (4,75). Ennakkosuosikeilla on selvä kaula neljäntenä tulevaan Sveitsiin (11,00). 

Ruotsi jäämässä Suomen taakse – Ennakkosuosikki Islanti tippunut kertoimissa

Suomen naapurimaat Norja, Venäjä ja Ruotsi selvittivät myös tiensä lauantain finaaliin. Sen sijaan Viro ja Tanska karsiutuivat semifinaaleissa.

Myös yksi kisan ennakkosuosikeista Islanti selviytyi finaaliin, mutta on tippunut kertoimissa neljänneltä sijalta kuudenneksi. Maalla on nyt Suomen kanssa sama kerroin (15,00). Koronatartunnan vuoksi Islanti ei pääse esiintymään paikan päällä, vaan maa kilpailee finaalissa videotallenteen voimin. 

”Viron ja Tanskan karsiutumista pidettiin melko varmana ja niin myös kävi. Poikkeuksellisena vuotena finaalissa voidaan nähdä myös yllätyksiä, joihin ei pystytä varautumaan. Jää nähtäväksi, joutuuko useampi maa turvautumaan videotallenteeseen, ja miten se vaikuttaa lopputulokseen”, Antti Tikka jatkaa.

Perinteisesti hyvin menestynyt Ruotsi ei ole parantanut asetelmia semifinaalin jälkeen, vaan on tällä hetkellä vedonlyöjien arvostuksessa edelleen sijalla 11. kertoimella 67,00. Ruotsi on vielä tällä hetkellä Euroviisu-historian toiseksi menestyin maa yhteensä kuudella voitolla. 

Finaalissa kisaa Suomen lisäksi yhteensä 25 maata. Finaali järjestetään Rotterdamissa lauantai-iltana kello kymmenen Suomen aikaa.

Finaalin kertoimet: https://fi.unibet.com/betting/sports/event/1007373571

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.