Ruisrock tuo muutoksia liikennejärjestelyihin

50. Ruisrock juhlitaan Ruissalon Kansanpuistossa ensi viikolla 5.–7.7. Lähes loppuunmyyty festivaali tuo muutoksia myös julkiseen liikenteeseen.

Ruissalon Kansanpuiston festivaalialue on suljettu yleisöltä festivaalin rakennuksen ja purun aikana 26.6.–10.7. Festivaaliviikolla myös saareen kulkemista rajoitetaan. Festivaalivieraat voivat pysäköidä autonsa Artukaisissa sijaitsevalle parkkialueelle, jolta maksuton festaribussi kulkee festaribussiasemalle.

Ruisrockin aikana Turun joukkoliikenteen Fölin pysäkeissä tapahtuu muutoksia. Fölin linja 8 ei aja festivaaliviikonloppuna Kansanpuiston kautta, ja viisi Ruissalon puistotien pysäkkiä on poissa käytöstä. Fölin vesibussi ajaa normaalien aikataulujensa mukaan, mutta ei liikennöi Ruissalon Kansanpuiston pysäkille 26.6.–10.7. välisenä aikana.

Ruisrockin omat festaribussit lähtevät Turun keskustassa Maariankadulta ja ajavat rautatieaseman sekä linja-autoaseman kautta kohti Ruissaloa. Festaribussit liikennöivät keskustan ja festaribussiaseman välillä tuttuun tapaan Ruisrockin aukioloaikojen mukaisesti, ja ensimmäiset vuorot lähtevät tunnin ennen festivaalin porttien aukeamista. Festaribussiasema sijaitsee entisellä paikallaan Ruissalon sillan kupeessa, jonne myös taksit ajavat festivaaliviikonloppuna. Festaribussilippuja myydään sekä busseissa että ennakkoon Kristiinankadun ja Läntisen Rantakadun risteyksessä sijaitsevalla Ruiskioskilla 1.–7.7.

Pyöräileviä festivaaliasiakkaita palvelee tänäkin vuonna kaksi pyöräparkkia. Perinteinen pyöräparkki sijaitsee vanhalla paikallaan festivaaliportin läheisyydessä, ja sinne voi ostaa lippuja Ruiskioskilta tai suoraan pyöräparkista kortilla tai käteisellä. Pyörän voi jättää myös ilmaiseen parkkiin Ruissalon sillan kupeeseen, josta on festivaalialueelle noin kahden kilometrin kävelymatka Rantapromenadia pitkin.

Ruisrockin VIP-asiakkaiden vesibussilaituri sijaitsee edellisvuoden tapaan osoitteessa Läntinen Rantakatu 37. VIP-vieraat noutavat vesibussiin oikeuttavat rannekkeensa ja passinsa ennakkoon hotelli Radisson Blu Marina Palacen akkreditointipisteeltä.

Ruisrock tarjoaa festivaalin saavutettavuuspalveluiden käyttäjille ja heidän avustajilleen maksuttoman inva-shuttlen festivaalialueelta poistumisen tueksi. Iltaisin liikennöivä inva-shuttle lähtee Ruisrockin esteettömältä parkkialueelta ja kuljettaa asiakkaat Turun keskustaan.