Roope Salminen Lunastajat-elokuvan pääroolissa

Moniosaaja Roope Salminen tekee uuden aluevaltauksen mustan komedian elementeillä maustetussa toiminnallisessa trillerissä Lunastajat,jokatulee elokuvateattereihin 9.12.2022. Salminen nähdään Lunastajissa uransa ensimmäisessä valkokangaspääroolissa. Elokuvan toisen pääosan näyttelee Eino Heiskanen.

Salminen ja Heiskanen ovat Lunastajissa maailmanlopun uskontokultin nuoria noviiseja, jotka kiertävät ovelta ovelle tarjoamassa tuntemattomille mahdollisuutta pelastua. Eräällä käännytyskeikalla nuorten miesten itsehillintä kuitenkin pettää sotkuisin seurauksin. Kun kaksikko ryhtyy siivoamaan virheensä jälkiä, ovikello soi. Lahkolaiset joutuvat tahtomattaan mukaan ventovieraiden ihmisten roolipeli-iltaan, joka on sovittu järjestettäväksi turmatalossa.

Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään Ilona Chevakova (Luokkakokous 3, MC Helper beKINGs), Mikko Nousiainen (70 on vain numero) ja Joel Hirvonen (Lovemilla, Punttikomedia). Uskonlahkon johtohahmon sivuroolissa vakuuttaa kotimaisen elokuva- ja tv-maailman ikoni, seitsemälle vuosikymmenelle ulottuvan uran näyttelijänä tehnyt Jussi-voittaja Pekka Laiho.

Lunastajat on ohjaajiensa Niko Kelkan ja Miro Laihon ensimmäinen pitkä elokuva, ja se perustuu heidän omaan alkuperäiskäsikirjoitukseensa. Kelkka on aiemmin työskennellyt muun muassa apulaisohjaajana elokuvissa Swingers (2018) ja Täydellinen joulu (2019). Myös lyhytelokuvia aiemmin ohjanneen Laihon meriitteihin lukeutuvat linjatuottajan työt Zaida Bergrothin moninkertaisesti palkitussa ohjauksessa Tove (2020) ja Marja Pyykön elokuvassa Vuosisadan häät (2021).

Lunastajien musiikin säveltänyt Henri Vartio on yksi Suomen elokuva-alan kovimmassa kansainvälisessä nosteessa olevista tekijöistä. Vartio on säveltänyt musiikkia muun muassa Hollywood-suurtuotantojen trailereihin (Transformers: The Last Knight, Justice League) ja työskentelee paraikaa myös ison budjetin kansainvälisten tv-sarjahankkeiden parissa.

Ohjaus ja käsikirjoitus
Niko Kelkka ja Miro Laiho
Tuottajat
Miro Laiho ja Pekka Ollula
Rooleissa
Roope Salminen, Eino Heiskanen
Ilona Chevakova, Mikko Nousiainen, Joel Hirvonen Anne-Mari Alaspää, Johanna Kuuva, Aleksander Rucidlo, Pekka Laiho
Linjatuottaja
Ansku Sinisalo
Kuvaus
Joni Helminen
Leikkaus
Miro Laiho
Musiikki
Henri Vartio
Lavastus
Pietari Bagge
Pukusuunnittelu
Siiri Sirviö
Maskeeraussuunnittelu
Maria Loikala
Äänisuunnittelu
Karri Neenberg
Tuotantoyhtiö
Time Films Oy
Levittäjä
Night Visions Distribution

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.