Romanttinen klassikkodraama Hiljaiset sillat Hämeenlinnan Teatterin ohjelmistoon keväällä 2019

Hiljaiset sillat saa ensi-iltansa Hämeenlinnan Teatterin Päänäyttämöllä 21. helmikuuta 2019.

Klassisen, tositapahtumiin perustuvan rakkaustarinan päärooleissa nähdään Sinikka Salminen ja Lasse Sandberg. Näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo. Näytelmän on sovittanut Sari Niinikoski.

Hiljaiset sillat on syvästi koskettava näytelmä. Se kertoo neljä päivää kestävän rakkaustarinan. Robert pyytää Francescaa lähtemään mukaansa loppuelämäkseen, mutta Francesca valinta on jäädä perheensä luo. 60- luvun lopun pikkukaupungissa valinta säilytti perheen kunnian ja lasten tasaisen, turvallisen elämän.

” Nykyään on enemmän valinnan mahdollisuuksia. Katsoja voikin kysyä itseltään, mikä hänen mielestään olisi moraalisesti oikein, jos vastaava tilanne osuisi omalle kohdalle. ”, sanoo ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Tarina alkaa, kun valokuvaaja Robert etsii Madisonin piirikunnassa Rosemanin katettua siltaa kuvatakseen sen, mutta törmääkin sattumalta karjatilallisen kotirouvaan, Francescaan, jonka perhe on juuri lähtenyt maatalousnäyttelyyn neljäksi päiväksi. Francescan elämä muuttuu noiden päivien aikana lopullisesti. Francesca ja Robert rakastuvat toisiinsa syvästi ja intohimoisesti, uskaltamatta tavata toisiaan enää.

Hiljaiset sillat on parhaiten tunnettu Clint Eastwoodin ohjaamana elokuvana, jossa ohjaaja itse näyttelee Meryl Streepin kanssa.

Hiljaisten siltojen ensi-ilta on 21. 2. 2019 Hämeenlinnan Teatterin Päänäyttämöllä.

Helmikuun esitykset avataan myyntiin syyskuun ensimmäisellä viikolla.

kuvaaja Tapio Aulu

kuvassa Lasse Sandberg ja Sinikka Salminen