Poptähti Ellinoora otti rohkeasti haasteen vastaan – näin upeasti soi Fazerin Sinisen legendaarinen tunnusmusiikki vuonna 2018

Ellinoora päivitti Fazerin pyynnöstä suomalaisten rakastaman Sininen hetki -melodian nykypäivään. Ellinooralle Sininen hetki on paljon muutakin kuin luonnonilmiö.

Fazerin Sinisen legendaarinen tunnusmusiikki ”Sininen hetki” täytti viime vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomen arvostetuin brändi antoi nuorelle laulaja-lauluntekijä Ellinooralle tehtävän: päivitä suomalaisten tuntema melodia kokonaiseksi ja nykyaikaiseksi kappaleeksi. Artisti sai toteutukselleen vapaat kädet.

16. toukokuuta 2018 osoitteessa Fazer.fi/Sininenhetki julkaistiin Ellinooran yhdessä Samuli Sirviön kanssa säveltämä ja sanoittama, Martti Pohjalaisen alkuperäissävellyksestä inspiraationsa saanut teos nimeltä Sininen hetki. Kuuntele kappale täältä https://www.fazer.fi/sininenhetki

”Fazerin Sinisen melodia on osa suomalaista kulttuuria ja halusimme välittää sen myös seuraavalle sukupolvelle. Olemme iloisia, että Ellinoora tarttui haasteeseen”, sanoo Fazer Makeisten markkinointijohtaja Petri Tervonen. ”Lopputulos on upea. Se herättää uusia ajatuksia ja tunteita alkuperäisen hengen säilyttäen.”

Sininen hetki on Ellinooralle muutakin kuin luonnonilmiö

Uuden sukupolven pop-artisti Ellinoora on tunnettu omintakeisista lyriikoistaan ja isoista melodioista. Ellinoora on samaan aikaan sekä ajassa kiinni oleva, että ajaton biisinkirjoittaja, jolta löytyy useita näkökulmia nuoren ihmisen elämään. Ellinoora kertoo Sininen hetki -laulun tekemisestä näin:

”Mulle oli suuri ilo ja kunnia päästä tekemään töitä näin siistin ja ikonisen brändin kanssa. Olin tosi otettu, kun mua pyydettiin kirjoittamaan Fazerille sopiva biisi. Se haastaa myös omaa artisti- ja kirjoittajaminääni. Kapkaupungin kuvauksissa vuoristossa museoauton etupenkillä tuli fiilis, että enpä olisi pienenä uskonut, miten hienoihin paikkoihin unelmat ja oma tekeminen mut vie.

Sininen hetki on inhimillinen ja haikea biisi. Ajatuksena oli päivittää alkuperäisen Hetki sininen -biisin tematiikkaa vuoteen 2018. Mua kiehtovat kovasti ihmiselämän kiemuraiset tarinat. Biisiin on taltioitu niitä keloja, mitä itse ja uskoakseni aika moni on käynyt läpi, kun pohtii omaa elämäänsä ja sen suuntaa. Ympärillä pyörii miljoona tarinaa ja silti pitäisi muistaa keskittyä kirjoittamaan omaansa. Välillä epävarmuus on käsinkosketeltavaa, luottamusta huomiseen on vaikeeta rakentaa, mut silti jostain löytyy sellainen sokea lapsenusko siitä, että lopulta kaikki aina järjestyy, tavalla tai toisella.

Sininen hetki on ainakin mulle muutakin kuin luonnonilmiö. Se voi olla myös haikealla tavalla oivaltava henkilökohtainen momentti tai se onnellinen loppuratkaisu.

Musta tää biisi on osa isompaa kokonaisuutta. Toivon, että jokainen mainoksen katsonut tai biisin kuunnellut katsoo myös videon. Saara Salaman ohjaama video naulaa biisin sanoman. Elämä on täynnä ihmeellisiä kohtaamisia, välillä se on hyvinkin vaikeaselkoista ja sit taas seuraavassa käänteessä kohtalo puuttuu peliin ja muuttaa tilanteen todella onnelliseksi. Mitä tapahtuu seuraavaksi, sitä ei tiedä kukaan ja hyvä niin! Mä ainakin pidän sattumasta.”

Lisätietoja Ellinooran Sininen hetki -laulusta löydät osoitteesta Fazer.fi/Sininenhetki. Siellä voit nähdä Ellinooran tähdittämän ennakkomaistiaisen lyhytelokuvasta ja nähdä alkuperäisen, vuonna 1977 julkaistun Hetki Sininen -mainoksen, jonka laulaa Katri Helena.

Nytkö mä tunnen sen, mun hetken sinisen?”

Lyhytelokuva musiikkiin kuvattiin Etelä-Afrikassa

16.5. julkaistaan myös upealle laululle tehty kaunis ja koskettava lyhytelokuva, joka kertoo kahden toisiaan etsivän nuoren rakastavaisen tarinan. Etelä-Afrikassa kuvatun lyhytelokuvan on ohjannut Saara Salama, kuvannut Johan Wasicki ja käsikirjoittanut Saara Salama, Johan Wasicki sekä Merja Metsävaara-Mildh.

Lisätietoja:

https://www.fazer.fi/sininenhetki

”Välähdys työmatkalla jäi historiaan”

https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/fazerin-sininen/artikkelit/valahdys-tyomatkalla-jai-historiaan–nain-syntyi-fazerin-sinisen-legendaarinen-kappale-sininen-hetki/