Piristystä kaamokseen Netfixin avulla

Iltojen pimentyessä yhä aikaisemmin moni kaipaa piristystä arkeen. Sateinen maisema imee vähäisenkin valon, ulkoilu ei huvita vaan sohva kutsuu. Netflixistä löytyy lukemattomia toinen toistaan parempia sarjoja syyspäivien piristykseksi. Syksyllä moni kaipaa kepeämpää katseltavaa. Mikäli klassikot kiinnostavat enemmän, voi tietenkin halutessaan katsoa niitä.

Away

Avaruus, planeetat ja tähdet kiehtovat sekä lapsia että aikuisia. Away onkin kerännyt kehuja. Pääosassa nähdään Hillary Swank. Sarja kertoo riipaisevan tarinan siitä, miltä tuntuu olla pois perheen luota kolme pitkää vuotta. Sarjassa jännitetään sitä, pääseekö tutkimusryhmä Marsiin asti. Matkan aikana tapahtuu kaikenlaista yllättävää, ja miehistö joutuu tekemään vaikeita päätöksiä. Sarja on viihdyttävää katsottavaa niille, joita ei haittaa juonen ennalta-arvattavuus tai avaruuskliseet, vaan osaavat suhtautua sarjaan avoimin mielin. Näyttelijät tekevät parhaansa, ja moni on myös tykännyt sarjasta. Se voisi sopia vaikkapa sateisen viikonlopun aikana katsottavaksi maratoniksi.

Outlander

Netflixin suosikkisarja Outlander kertoo puhuttelevan ja kauniin rakkaustarinan Skotlannin näyttävissä luonnonmaisemissa. Maisemista innostuva voi vaikka suunnata seuraavalla lomamatkallaan Skotlantiin. Sarjan jujuna on kahden eri aikakauden välinen aikamatkailu. Sarja alkaa vuodesta 1945, jolloin englantilainen sairaanhoitaja Claire Randall lomailee Skotlannissa aviomiehensä Frank Randallin kanssa. Pariskunta suuntaa muinaiseen Craigh na Dunin kivikehään. Tapahtuu kaikenlaista outoa ja lopputuloksena Claire huomaa siirtyneensä ajassa kaksi sataa vuotta taaksepäin keskelle ylämaalaisten ja Punatakkien taistelua. Sarjaa on tehty viisi tuotantokautta, joten sarjaa ei kahlaa läpi ihan hetkessä.

Virgin river

Sarja sijoittuu upeisiin vuoristomaisemiin kirkkaan Virgin Riverin varrelle. Tapahtumarikkaassa sarjassa koetaan niin rakastumisia kuin muitakin suuria tunteita. Sarjan alkuasetelma tuntuu hieman tylsältä, sillä nainen muuttaa uudelle paikkakunnalle ja tuntee olonsa aluksi ulkopuoliseksi. Vähitellen hän alkaa ystävystyä paikallisiin asukkaisiin ja löytää niin oman paikkansa yhteisöstä kuin rakkaudenkin. Juoni on toistunut usein ennenkin, ja monelle tuleekin sarjasta mieleen takavuosien Tohtori tuli kaupunkiin -sarja. Sarja ei kuitenkaan ole niin tylsä kuin alkuasetelma antaa ymmärtää, vaan tarjolla on monenlaisia juonenkäänteitä eikä jännitystäkään puutu. Yhteisöllisyys ja kaunis luonto tarjoavat rentouttavan katselukokemuksen. Sarja sopii esimerkiksi Bridgetonista pitävälle, sillä se ei ahdista missään vaiheessa.

Windsorin kuningashuone

Sarja kertoo Englannin kuningasperheestä valtataisteluiden ja politiikan keskellä viimeisten sadan vuoden aikana. Sarja alkaa siitä, miten kuninkaallinen perhe uudisti imagoaan ensimmäisen maailmansodan aikana. Sarjassa käsitellään myös Edward VIII:n aiheuttamaa kriisiä, joka aiheutui siitä, että hän luopui kruunustaan rakkauden takia. Monia kiinnostaa nuoren Elisabethin nousu valtaistuimelle. Luonnollisesti myös Dianan ja Charlesin suhteen eri vaiheita käydään sarjassa läpi. Sarjassa käsitellään myös Dianan valtaisaa kansansuosiota ja siitä aiheutuneita ilmiöitä. Sarjassa käydään läpi samoja tapahtumia kuin The Crown -sarjassa joten sarjaa seuranneita varmastikin kiinnostaa myös tämä sarja. Windsorin kuningashuone kiinnostaa varmasti kaikkia kuninkaallisfaneja. Samasta aiheesta on tehty myös The Windsors humoristinen saippuaooppera, jos aihe kiinnostaa mutta dokumentin seuraamisen sijaan haluaa mieluummin nauraa. Brittikoomikot käsittelevät kuningasperheen ongelmia varsin yliampuvalla tavalla, joten hauskuutta ei sarjasta puutu.

Our planet -Uskomaton planeettamme

Visuaalisesti hieno dokumenttisarja Uskomaton planeettamme esittelee katsojalle planeettamme luonnonihmeitä. Kauneudella on myös kääntöpuolensa, ja jalansijaa saa myös luonnon julmuudet. Sarjassa kerrotaan esimerkiksi siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin eläviin olentoihin planeetallamme. Sir David Attenboroughin ääntä on miellyttävää kuunnella. Uskomaton planeettamme on ensimmäinen Netflixille tehty luontodokumentti. Sarja ei sovi herkimmille, sillä sitä on arvosteltu paikoitellen raa’asta sisällöstä kuten esimerkiksi miekkavalaiden ja jääkarhun saalistusretket sekä mursujen hyppääminen jyrkänteeltä alas kuolemaansa. Päällimmäiseksi mieleen jää kuitenkin planeettamme monimuotoisuus ja kauneus.  

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.