Parhaat Netflixin rikossarjat

Usein työpäivän päätteeksi kaivataan jotain piristävää ajanvietettä. Netflix tarjoaakin jatkuvasti uusia sarjoja ja elokuvia, joiden parissa viihtyy koko illan. Moni kaipaa tasaiseen arkeen jännitystä, ja mikäpä vastaisikaan tähän tarpeeseen paremmin kuin rikossarjat.

The Serpent

BBC:n osin tuottama Rikossarja perustuu todellisiin tapahtumiin. Hippie Trail– reitin varrella matkustelleita reppureissaajia murhattiin Etelä-Aasiassa. Sarjan ei voi sanoa sopivan kaikille. Väkivaltaa, ahdistavia kohtauksia ja seksiä sisältävä sarja onkin kielletty alle 16-vuotiailta. Hyytävä trilleri kertoo julmasta sarjamurhaajasta Charles Sobharajia. Sarjan pääosia näyttelee Tahar Rahim, Jenna Coleman ja Billy Howle. Tahar Ramir näyttelee uskottavasti huijaria ja murhaajaa. Jenna Coleman näyttelee tämän kumppania Marie-Andrée Lecercia. Vaikka sarja perustuu tositapahtumiin, on Netflix kertonut sarjassa olevan paljon myös keksittyä. Sarjan jaksoja on ilmestynyt Netflixissä yhden kauden verran, ja moni odotteleekin jo innokkaasti sarjalle jatko-osia.

The Sinner

Sarjassa keskitytään jokaisella kaudella uuteen tapaukseen. Sarjan päähenkilö on sisäisten demonien riivaama etsivä Harry Ambrose, jota esittää Bill Pullman. Ensimmäisellä kaudella selvitellään näennäisesti mieletöntä muukalaisen kuolemaa. Jessica Bielin esittämä Cora murhaa muukalaisen, eikä murhalle vaikuta aluksi olevan syytä. Ensimmäisellä kaudella kerronta etenee välillä hapuilevasti, mutta näyttelijöiden suorituskyvyt kannattelevat sarjaa siinäkin kohtaa, missä tarinallinen kerronta hieman ontuu ja rönsyilee. Kahdella seuraavalla kaudella sarjan kerronta paranee huomattavasti. Sarjassa myös nähdään kokonaan uusia tapauksia ja hahmoja. Kolmannella ja toistaiseksi viimeisellä kaudella Ambrose tutkii epämääräisissä olosuhteissa tapahtunutta auto-onnettomuutta, jossa onnettomuusauton kuljettaja kuoli. Autossa matkustanut henkilö selvisi elossa. 

The Irregulars

Sherlock Holmesin tarinoista pitävälle The Irregulars voisi olla seuraava suosikkisarja. Henry Lloyd-Hughes näyttelee Sherlock Holmesia ja hänen luotettavaa Dr. Watsoniaan näyttelee Royce Pierreson. Sarjassa pääpaino ei kuitenkaan ole Holmesissa kuten yleensä, vaan sarjassa keskitytään paljon myös katujengiläisiin, jotka avustavat kaksikkoa. Mikäli pitää enemmän klassikoista, sarja ei välttämättä kiinnosta. Normaalisti Sherlock Holmes tarinat ovat perinteisiä salapoliisitarinoita, mutta sarjassa on paljon myös yliluonnollisia tapahtumia. Sarjaan kannattaakin suhtautua avoimin mielin, ja katsoa vaikkapa pari ensimmäistä jaksoa. Sarjan lähtökohdat kiinnostavat seikkailuista pitävää. Viktoriaaniseen Lontooseen sijoittuvassa sarjassa katujengiläisten johdossa on Bea, jota näyttelee Thaddea Graham. Sarjassa tapahtuu rikoksia, joissa on yliluonnollisia elementtejä. Sherlock Holmes yhteisine ystävineen ratkoo rikoksia. Koko universumi on uhattuna eri juonenkäänteiden aikana. Näyttelijät ovat uskottavia ja kyseessä onkin erinomainen sarja, varsinkin Sherlockista ja yliluonnollisuudesta kiinnostuneille.

American Crime Story

Monen mielestä American Crime Story on yksi Netflixin parhaimmista rikossarjoista. Ryan Myrphyn tuottama antologiasarja sovittaa yhteen historiallisia murhatapauksia ja luo niistä vetovoimaisia murhamysteerejä. Sarjan ensimmäinen kausi keskittyy O. J. Simpsonin murhaoikeudenkäyntiin. Amerikan kansa jakautui aikanaan kahtia oikeudenkäynnin ympärillä vellovan mediasirkuksen takia. Ihmisillä oli vahva mielipide joko puolesta tai vastaan. Yhä edelleen pohdiskellaan, oliko O. J. Simpson syyllinen vai syytön. Tarina etenee sarjassa sujuvasti, ja tunnetut näyttelijät tuovat sarjaan lisää uskottavuutta. Sarjan toisella kaudella keskitytään muotisuunnittelija Gianni Versacen salamurhaan ja Andrew Cunanaiin, joka hänet murhasi. Toisen kauden sanotaan olevan luovempi ja perustuvan väljemmin tositapahtumiin, koska osa todellisista tapahtumista ei koskaan selvinnyt. Kolmas kausi on valmisteilla, mutta tällä kertaa ei keskitytä murhiin, vaan presidentti Bill Clintoniin ja Monica Lewinskyyn ja heidän suhteestaan nousseeseen skandaaliin.

Murder Among The Mormons

Netflixin rikosdokumenttien taso vaihtelee hyvin paljon, mutta Murder Among The Mormons nousee helposti yhdeksi parhaimmista. Vuonna 1985 Salt Lake Cityssä tehtiin kolme pommi-iskua, joissa kaksi ihmistä kuoli. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui vakavasti. Sarjan keskiössä on Mark Hofmann, joka sai tuomion väärennöksistä ja pommituksista. Yksi hänen kohteistaan oli myöhempien aikojen pyhien liike. Sarjassa taustoitetaan ja kerrotaan tapahtumista ja Hofmannin maineen rakentumisesta. Sarja tarjoaa kiinnostavan näkökulman tapahtumiin vuosikymmenten takana. Sarjassa käsitellään paljon myös uskonnon historiaa ja teologiaa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.