NHL jatkaa Viaplayssa ja V sport -kanavilla – NENT Groupille viiden vuoden jatkosopimus Pohjoismaihin

Pohjoismaiden johtava suoratoistoyhtiö, Nordic Entertainment Group (NENT Group), on jatkanut yksinoikeussopimustaan National Hockey Leaguen (NHL) kanssa NHL-pelien näyttämisestä Pohjoismaissa vuoteen 2026 asti. Uusi viisivuotinen sopimus vie NENT Groupin yhteistyön maailman parhaan jääkiekkoliigan kanssa yhteensä 17 vuoteen ja vahvistaa yhtiön Viaplay-suoratoistopalvelun asemaa premium-urheilun kiistattomana kotina Pohjoismaissa.

Osana viisivuotista jatkokautta NENT Group näyttää jopa 1 400 suoraa NHL-ottelua joka kausi Viaplayssa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa, mukaan lukien kaikki NHL European Games of the Week -ottelut. Lisäksi NENT Group näyttää kattavasti Stanley Cupin pudotuspelit, Stanley Cup -finaalit sekä muut kauden tärkeät tapahtumat kuten NHL Winter Classicin, NHL All-Star -pelit, Stadium Seriesin, NHL Heritage Classicin and NHL Global Series -pelit.

Asiantuntevat studio-osuudet ja suomenkielinen selostus on saatavilla moniin peleihin. Pelejä näytetään kattavasti myös NENT Groupin V sport -kanavilla.

Jääkiekko on useiden Pohjoismaiden kansallisurheilulaji ja NHL nauttii täällä laajaa suosiota. NHL-kauden 2019-20 avauspäivän kokoonpanoissa oli 120 pelaajaa Pohjoismaista (79 Ruotsista, 33 Suomesta, 7 Tanskasta ja 1 Norjasta). Edellä olivat vain Kanada ja Yhdysvallat. Vuoden 2020 NHL Draftissa valittiin 49 pohjoismaista pelaajaa ja Hockey Hall of Fameen on valittu yhteensä kuusi pohjoismaista pelaajaa.

Anders Jensen, NENT Group President and CEO: ”Olemme nyt varmistaneet kaikki keskeiset urheiluoikeudet Pohjoismaissa monien vuosien ajaksi. Tämä jatkosopimus NHL:n kanssa täydentää loistavasti viimeaikaisia pitkäaikaisia sopimuksiamme Valioliigasta, Formula 1:stä, FIS:n talviurheilusta, IIHF:n jääkiekon maailmanmestaruudesta, Bundesliigasta, Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueesta ja monista muista lajeista. NHL:n laatu ja sen tarjoama jännitys ovat molemmat vertaansa vailla. Pohjoismaisten pelaajien suuri määrä tekee NHL:stä myös paikallisen sarjan katsojillemme, jotka voivat nyt katsoa jatkossakin maailman parasta jääkiekkoa Viaplayssa joka viikko.”

David Proper, Senior Executive Vice President of Media & International Strategy, NHL: ”NHL:llä on vahva ja kasvava fanipohja Pohjoismaissa sekä laaja kattaus tähtipelaajia, joiden juuret ovat täältä. Pohjoismaiset fanit ovat osoittaneet valtavaa intohimoa NHL:ää kohtaan, ja se johtuu suurelta osin uskomattomasta kumppanuudestamme NENT Groupin kanssa ja sen sitoutumisesta siihen, että jokainen peli on nähtävillä paikallisesti.”

NENT Groupin pohjoismaisiin oikeuksiin kuuluvat myös mm. Valioliiga, jääkiekon IIHF:n maailmanmestaruuskisat, FIS talviurheilu, UEFA Nations League, Bundesliiga, UEFA Eurooppa-liiga, KHL, NFL, Formula 1, UFC, nyrkkeily ja golf. NENT Group näyttää vuosittain yli 50 000 tuntia maailman parasta live-urheilua suoratoistopalveluissaan ja tv-kanavillaan.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.