NetFlix ostaa suomalainen Next Gamesin noin 65 miljoonalla eurolla

Netflix on tarjoutunut ostamaan mobiilipelivalmistaja Next Gamesin, kun suoratoistojätti työntää edelleen pelaamiseen.

Next Games on suomalainen studio Netflixin Stranger Things -hittisarjaan perustuvan mobiilipelin takana.

Netflix aikoo maksaa 2,10 euroa (2,33 dollaria) käteisenä Next Gamesin osaketta kohden, yhteensä noin 65 miljoonan euron (72 miljoonan dollarin) arvosta, yhtiöt kertoivat lausunnossaan keskiviikkona.

Next Gamesin osakkeet yli kaksinkertaistuivat keskiviikkona kaupankäynnin lähellä Netflixin tarjoushintaa.

Yhtiöt odottavat kaupan päättyvän vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Viime vuonna Netflix lisäsi työntöään pelaamiseen, kun se pyrkii laajentamaan liiketoimintaansa suoratoiston ulkopuolelle. Yhtiö palkkasi Mike Verdun Facebookista pelien varatoimitusjohtajaksi, kun se jatkaa peliyksikkönsä rakentamista tyhjästä.

Marraskuussa yhtiö alkoi ottaa käyttöön ensimmäisiä mobiilipelejä tilaajille .

Pienempien pelistudioiden hankinnat ovat yksi tapa, jolla Sonyn PlayStationin ja Microsoftin Xboxin kaltaiset yritykset ovat onnistuneet löytämään menestystä. Kiinalainen internetjätti Tencent on myös ollut tuottelias investoimaan ja hankkimaan myös pienempiä mobiilipelistudioita. Tämä strategia on jotain, jonka Netflix haluaa toistaa henkisellä omaisuudella ja osua otsikoihin, jotka ovat avain menestykseen pelaamisessa.

Verdu sanoi, että Next Games olisi avain Netflixin peliponnisteluun.

”Olemme innoissamme siitä, että Next Games liittyy Netflixiin strategisen alueen ja keskeisten kykyjen markkinoiden ydinstudiona, joka laajentaa sisäisiä pelistudio-valmiuksiamme”, hän sanoi lausunnossaan keskiviikkona.

”Vaikka olemme vasta aloittamassa pelejä, olen varma, että yhdessä Next Gamesin kanssa pystymme rakentamaan valikoiman maailmanluokan pelejä, jotka ilahduttavat jäseniämme ympäri maailmaa.”

Next Games perustettiin vuonna 2013, ja se tekee pelin nimeltä ”Stranger Things: Puzzle Tales”, mobiiliroolipeli.

”Meillä on ollut horjumaton keskittyminen visioomme: tulla globaalien viihdeyritysten valitsemaksi kumppaniksi ja valmistaa aitoa ja pitkäkestoista interaktiivista viihdettä, joka perustuu maailman rakastetuimpiin franchising-yrityksiin”, Next gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen sanoo. Yhdistämällä voimansa maailman suurimman suoratoistopalvelun Netflixin kanssa tarjoaa mahdollisuuden loogiseen ja jännittävään jatkoon strategiallemme luoda interaktiivisia kokemuksia, joista maailma voi nauttia. Tiivis yhteistyömme Netflixin kanssa Stranger Things: Puzzle Talesissa on jo osoittanut, että yhdessä luomme vahvan kumppanuuden. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tasoittaa studiota kaikilla rintamalla ja jatkaa tehtäväämme yhdessä.”

More details regarding the combination agreement will be available on www.nextgames.com/investors/netflix-offer.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.