Miehen puolikkaat kotiutuvat FOX-kanavalle – Tiesitkö tätä sarjan taustoista

Miehen puolikkaat on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja,  jossa poikamiehen hedonistisesta elämästä nauttiva hulivili Charlie (Charlie Sheen) kokee ei-toivotun elämänmuutoksen, kun hänen hissukkaveljensä Alan (Jon Cryer) eroaa vaimostaan ja muuttaa Charlien nurkkiin 10-vuotiaan Jake-poikansa (Angus T. Jones) kanssa. Lisäkierrettä yhteiseloon tuovat Charlien alati vaihtuvat tyttöystävät, veljesten dominoiva äiti Evelyn, sarkastinen taloudenhoitaja Berta, rikas naapurintyttö Rose ja Alanin entinen vaimo Judith.  

Sarja on jälkeenkin päin ollut paljon esillä Charlie Sheenin railakkaan siviilielämän myötä, mutta monikaan ei tiedä alla listattuja seikkoja sarjan menestyksen taustalta.

Chuck Lorre sävelsi ja sanoitti Teenage Mutant Ninja Turtles -tunnuskappaleen 2000 dollarilla  – aikaa oli vain 48 tuntia.

Sarjan “Manly men” -tunnussävel on todellinen korvamato, mutta monikaan ei tiedä, että kappaleen on tehtaillut itse sarjan luoja Chuck Lorre, joka on sarjan päähahmon tavoin jinglenikkari. Chuck Lorre on muun muassa tuottanut kasarihitin French Kissin’ In the USA yhdessä Debbie Harryn (Blondie) kanssa, ja ennen palkkaamistaan käsikirjoittajaksi Roseanne-sarjaan Chuck Lorre sai tehtäväkseen säveltää ja sanoittaa tunnusmusiikin yhdelle kaikkien aikojen menestyneimmistä piirretyistä ja lelumallistoista – Turtlesille. Lorrelle annettiin 48 tuntia aikaa ja 2000 dollarin budjetti säveltää ja sanoittaa tunnusmusiikki sittemmin superhitiksi nousseelle piirretylle.

Sarja räätälöitiin Charlie Sheenille

Chuck Lorre on haastatteluissa kertonut, että ennen Charlie Sheenin tapaamista hänellä ei ollut edes käsikirjoitusta. Sarjan konsepti ja ensimmäisen jakso kirjoitettiin Charlie Sheenille, jotta tämä vakuuttuisi ja lähtisi mukaan sitcom-sarjaan. Kirjoitettu hahmo perustui täysin Charlie Sheenin rikkaan playboyn imagoon ja elämäntyyliin, ja käsikirjoituksen saatuaan Sheen hyväksyi roolin välittömästi, mistä alkoi kahdeksan tuotantokautta kestänyt rupeama Charlie Harperina. Sheenin ja Lorren välit sittemmin katkesivat myrskyisästi vuonna 2011.

Miehen puolikkaat takoi tekijöilleen täyden palkkapussin

Miehen puolikkaiden huikea maailmanmenestys siivitti Charlie Sheenin nopeasti 2000-luvun kovapalkkaisimmaksi tv-näyttelijäksi. Sheenin jaksokohtainen palkkio sarjan 8. kaudella oli peräti 2.7 miljoonaa dollaria. Sarjan menestys ei kuitenkaan ollut sattumaa, sillä sitcom-sarjojen kuninkaaksi luonnehditun Chuck Lorren käsialaa ovat olleet muun muassa hittisarjat Dharma & Greg, Rillit huurussa sekä Mike & Molly ja Mom, jotka ovat siivittäneet miehen yhdeksi maailman menestyneimmistä tv-tuottajista. Lorren arvioitu nettovarallisuus oli viime vuonna n. 600–800 miljoonaa dollaria. 

Näe, mistä kaikki alkoi

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Alan Harper muuttaa 10-vuotiaan näsäviisaan poikansa Jaken kanssa asumaan menestyvän poikamiehen Charlie Harperin luokse Malibuun. Nopeasti Charlien poikamiesparatiisi muuttuu jokapäiväisen kohelluksen näyttämöksi. Miehen puolikkaat starttaa FOX-kanavalla 5. helmikuuta, ja se nähdään tuplajaksoin keskiviikkoista perjantaihin klo 20.00.